Φωτογραφία. Ελλάδα-Κύπρος Εμείς, η ΕΕ, επιδιώκουμε μέτρα κατά της Τουρκίας

Καλωσορίζοντας το βράδυ στο θέατρο Ευριπίδης Σαλαμίνας στην Ελλάδα

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Στον κοινό αγώνα ενάντια στην πρόκληση της τουρκικής επιθετικότητας, η Ελλάδα, η Κύπρος και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και τρίτες χώρες, προσπαθούν να προωθήσουν αποτελεσματικά μέτρα κατά της Τουρκίας, μετατρέποντάς την έτσι σε καταδίκη τους. Προκλήσεις και υποστήριξη για τα δικαιώματα κάθε χώρας στη θαλάσσια επικράτειά της βάσει των διατάξεων του διεθνούς δικαίου, δήλωσε ο Επίτροπος της Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Καλωσορίζοντας το βράδυ στο Θέατρο Ευριπίδης στη Σαλαμίνα, ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε στον γενικό διεθνή αγώνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά όσον αφορά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έρχονται λόγω της τουρκικής επιθετικότητας. Η περιοχή μας της Ανατολικής Μεσογείου.

Δήλωσε ότι όλα αυτά τα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, αγωνιζόμαστε για το τέλος της κατοχής, για την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων, για την αποκατάσταση της κανονικότητας, για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

“Με διπλωματικά και πολιτικά μέσα, τα οποία βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, αλλά στις αρχές και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπαθούμε να βρούμε μια τελική λύση στο Κυπριακό. “Μέχρι τώρα, όλες οι μετέπειτα προσπάθειες συναντήθηκαν με το αόρατο της Τουρκίας”, είπε.

Ο Επίτροπος είπε ότι η Τουρκία είχε καθυστερήσει διαδοχικές προσπάθειες διαπραγματεύσεων, απαιτώντας όλο και περισσότερες πρόσθετες απαιτήσεις σε κάθε στάδιο, οι οποίες δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές. Πρόσφατα, πρόσθεσε, προσπαθεί να υποστηρίξει μια άλλη λύση, μια λύση δύο κρατών που, φυσικά, είναι πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

“Πρόσφατα, προκάλεσε ακόμη περισσότερο, αμφισβητώντας τα κυρίαρχα δικαιώματα τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας στα θαλάσσια εδάφη τους. “Σε διεθνές επίπεδο, είναι απολύτως σαφές ότι η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει έναν νεο-οθωμανικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, όπως αποδεικνύεται από τις ενέργειές του εναντίον άλλων χωρών, όπως η Λιβύη, η Συρία, το Ιράκ και η Αρμενία”, είπε.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με μια μοναδική αίσθηση ηρωισμού, αυτοθυσίας και πατριωτισμού εμπνευσμένου από ολόκληρο τον Ελληνισμό κατά τη διάρκεια των αιώνων. “Πιστεύουμε στα δικαιώματά μας, είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τη σημαία της αξίωσής τους ψηλή”, κατέληξε.

Source