Φώναξα με ασθενείς που είπαν «Δεν μπορώ να αναπνεύσω, εκτός»

Η Semiha Kurt, η νοσοκόμα που εργάζεται στην υπηρεσία εντατικής θεραπείας Covid-19 στην Αττάλεια, εξήγησε τις δύσκολες μέρες που είχαν από τον Μάρτιο: «Κοιτάζοντας τα μάτια μας»Δεν μπορώ να αναπνεύσω, σώσε μας νοσοκόμα«Υπήρχαν στιγμές που φώναξα με τους ασθενείς μας που είπαν.»

Ενώ οι επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης αγωνίζονται για να φέρουν τους ασθενείς στη ζωή τους, πραγματοποιούνται συναισθηματικοί διάλογοι μεταξύ τους. Μερικές φορές οι ασθενείς μεταβιβάζουν τα τελευταία αιτήματά τους σε επαγγελματίες υγείας και μερικές φορές ζητούν βοήθεια για να σωθούν.

Ένας από αυτούς τους επαγγελματίες υγείας είναι ο Semih Kurt, νοσοκόμα σε μια ομάδα 20 ατόμων, η οποία απορρίπτει τις προσφορές μετεγκατάστασης για εννέα μήνες σε μία από τις υπηρεσίες εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Εκπαίδευσης και Έρευνας της Αττάλειας.

Η νοσοκόμα Kurt, η οποία ήθελε τους πολίτες να τους βοηθήσουν ακολουθώντας τις προφυλάξεις, είπε: «Εργαζόμαστε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στην εντατική περίθαλψη από τον Μάρτιο. Βιώνουμε επίσης πολύ συναισθηματικούς καιρούς. Είμαστε πολύ φθαρμένοι ψυχολογικά και σωματικά. Είχαμε πολύ απασχολημένες μέρες ως ικανότητα ασθενούς. Είχαμε επίσης νέους ασθενείς με χρόνιες ασθένειες, οι οποίοι είναι σωματικά αδύναμοι και δεν έχουν καμία ασθένεια, δυναμική και υγιή. Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία και όλοι λυπηθήκαμε για τους ασθενείς μας που έχασαν τη ζωή τους. Κοιτάζοντας τα μάτια μας,Δεν μπορώ να αναπνεύσω, σώσε μας νοσοκόμα » Υπήρχαν στιγμές που φώναξα με τους ασθενείς μας που είπαν. “

Ο Κρτ, που έφυγε από το σπίτι του με την πανδημία και άρχισε να μένει στο ξενοδοχείο, χωρίστηκε από τα δύο παιδιά του.

Η νοσοκόμα Kurt, μία από τις πρώτες περιπτώσεις Covid-19 στην Αττάλεια, η οποία υποβλήθηκε σε θεραπεία εντατικής θεραπείας ένα βράδυ τον Μάρτιο, ζήτησε ένα πορτοκάλι από αυτόν. Ο Κρτ ταΐζει το πορτοκάλι που βρήκε στο νοσοκομείο στο Ξυπνήσει.

Το τεστ της Νοσοκόμου Κορτ ήταν θετικό λίγο μετά και υποβλήθηκε σε θεραπεία στο θάλαμο Covid-19 του νοσοκομείου όπου εργάστηκε για αναπνευστική δυσχέρεια. Εν τω μεταξύ, ο Awakirmış, ο οποίος αντιμετωπίστηκε ασυνείδητα σε εντατική θεραπεία, πέθανε μετά από λίγο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που εκπλήρωσε την τελευταία του ευχή»

Ο Κρτ δήλωσε ότι αυτό το περιστατικό ήταν στο μυαλό του και εξήγησε ως εξής: «Είχαμε την 78χρονη θεία Fikriye, μία από τις πρώτες μας περιπτώσεις. Μου τηλεφώνησε περίπου στις 02:30 το βράδυ και είπε ότι ήθελε πορτοκάλια. Ψάξαμε στην καφετέρια του νοσοκομείου και βρήκαμε το πορτοκάλι. Τρέφω το πορτοκάλι με το χέρι μου και προσπάθησα να του δώσω ηθικό. «Θα γίνεις καλύτερος, πρέπει να είσαι δυνατός» λέγοντας, του μίλησα. Η θεία της Φικρίι πέθανε μετά από λίγο. Αργότερα, έμαθα από τους συγγενείς του ότι το αγαπημένο του πράγμα στη ζωή ήταν τα πορτοκάλια. Είμαι απίστευτα εντυπωσιασμένος, ακόμα έχω δάκρυα όπως λέω. Είμαι πολύ χαρούμενος που εκπλήρωσα την τελευταία επιθυμία της θείας. “

.Source