Φ Τουρισμός. Η μεγαλύτερη ψηφιακή καμπάνια που ξεκίνησε ποτέ για την προώθηση της Κύπρου

Δηλώσεις του Υφυπουργού Τουρισμού μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών

Η μεγαλύτερη ψηφιακή εκστρατεία που έχει προωθηθεί ποτέ στο εξωτερικό στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί φέτος από το Υπουργείο Τουρισμού, όπως είπε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Πέρδιος.

Στις δηλώσεις του προς τον LM μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών, ο κ. Πέρδιος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «το Συμβούλιο Υπουργών αποφάσισε σήμερα το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Τουρισμού του 2021, το οποίο προκύπτει από τις προετοιμασίες του Υπουργείου Εξωτερικών για το 2020. λόγω της επιδημίας βραχυπρόθεσμων σχεδίων δράσης της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό. “

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν τρεις πυλώνες στους οποίους θα βασιστεί το πρόγραμμα. “Ένας πυλώνας είναι το μάρκετινγκ και η προώθηση, ο άλλος είναι η βελτίωση των υποδομών, η ενίσχυση ειδικών μέσων τουρισμού και ο τρίτος πυλώνας είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε αγροτικές, ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές”.

Σημείωσε ότι για τον πρώτο πυλώνα, «φέτος θα είναι η μεγαλύτερη ψηφιακή εκστρατεία που έγινε ποτέ για την Κύπρο». Ένα πολύ σημαντικό πράγμα, όλοι θέλουμε να επιστρέψει ο τουρισμός στη χώρα μας.

Για τους σκοπούς της εκστρατείας, προετοιμάζουμε ήδη νέο δημιουργικό υλικό στο εξωτερικό για να αλλάξουμε την τουριστική εικόνα της Κύπρου, η οποία περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο και άλλες παραγωγές. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, φέτος θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε το νέο τουριστικό λογότυπο της χώρας μας. “

Πρόσθεσε ότι «είναι πολύ πιθανό, με βάση τα νέα δεδομένα της επιδημίας, να διεξαγάγουμε μια εκστρατεία σε τοπικό επίπεδο, μια εκστρατεία συνείδησης των μόνιμων κατοίκων της Κύπρου να εξοικειωθούν με τις ομορφιές του νησιού, να δείξουν ακεραιότητα όπως η καθαριότητα». ,

Πρόσθεσε ότι για τον δεύτερο πυλώνα, «φέτος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά την προετοιμασία, θα εφαρμόσει διάφορα προγράμματα εκσυγχρονισμού υποδομών, όπως ποδηλασία, καταδύσεις, πολιτιστικούς χώρους, παραλίες, κέντρα αναψυχής, δημόσιες τουαλέτες, γευσιγνωσία οίνου, θρησκευτικός τουρισμός και άλλα. Θα εφαρμόσουμε άλλα προγράμματα για την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, όπως κρουαζιέρες, συνέδρια, ξεναγήσεις στα τουριστικά προϊόντα της χώρας μας, πολιτιστικά φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις, γαστρονομία κρασιού και άλλα προγράμματα που σχετίζονται με την αγροτική κοινότητα.

Θα εφαρμόσουμε δέκα σήματα για την ποιότητα των τουριστικών μας προϊόντων, όπως οι πλέον εμπλουτισμένες ειδικές διαδρομές, το κυπριακό πρωινό, τα μονοπάτια της φύσης, η γεύση της Κύπρου στην περιοχή, που απονέμονται από όλα τα κέντρα διασκέδασης, άλλες εταιρείες που θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους και :

Ταυτόχρονα, υπάρχει τώρα μια ψηφιακή πλατφόρμα για την παρακολούθηση του προορισμού της τουριστικής αρχής, των παρόχων υπηρεσιών τους. Εάν ένας ξένος επισκέπτης αναφέρει για μια υπηρεσία που έχει λάβει στην Κύπρο ή στην Κύπρο, θα είμαστε πλέον σε θέση να παρακολουθούμε αυτά τα σχόλια καθημερινά ως Υπουργείο Εξωτερικών, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεργαστούμε με κυπριακές εταιρείες παροχής υπηρεσιών για τη βελτίωση των προϊόντων τους.

Όσον αφορά τον τρίτο πυλώνα, ο κ. Πέρδιος είπε ότι με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έργα με τουριστικές πτυχές θα υλοποιηθούν στις κοινότητες της Κύπρου, οι οποίες θα βελτιώσουν την παροχή μιας πραγματικής εμπειρίας του νησιού.

Πρόσθεσε ότι φέτος θα είναι το έτος της επίσημης εκτόξευσης της πραγματικής διαδρομής σε απόσταση 300 χιλιομέτρων, η οποία θα συνδέει τις τοπικές κοινότητες, όλες τις πραγματικές εμπειρίες և διαδικτυακά.

Είπε ότι στόχος είναι να διοργανωθεί ένα διεθνές φεστιβάλ φαγητού του δρόμου, το φεστιβάλ “Holy Village Village”, στο τέλος του 2021, εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Τέλος, ο κ. Πέρδιος είπε ότι η Πάφος θα τεθεί σε λειτουργία για το Sea Oil της Πάφου τις επόμενες εβδομάδες, με ανοιχτό διαγωνισμό για τη γαστρονομική στρατηγική του κρασιού, ενώ τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων αναμένονται για ολόκληρη την εθνική στρατηγική για το 2030, καθώς και για τη βιωσιμότητά της. Πόλις Χρυσοχούς – Ανάπτυξη της Τυλυρίας.

Source