Χειμερινός καιρός με βροχή και χιόνι

Ο καιρός έχει αλλάξει, καθώς βρέχει σε διάφορα μέρη της χώρας σήμερα, και στο Τρόοδος, στις ορεινές περιοχές της Κύπρου, χιονίζει.

Δελτίο καιρού.

Η μάζα κρύου αερίου επηρεάζει την περιοχή, η οποία αναμένεται να μειωθεί σταδιακά τη Δευτέρα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές և απομονωμένες καταιγίδες, και στα ψηλότερα βουνά և, πιθανώς στα χαμηλότερα βουνά, θα υπάρχει περιστασιακή χιονόπτωση. Τα εφέ ηρεμούν αργά το απόγευμα. Ο άνεμος είναι άνεμος από νοτιοδυτικά προς βορειοδυτικά, 4 έως 5 μποφόρ είναι δυνατοί στη μέση, 6 ισχυροί στο τοπικό τμήμα, στα δυτικά. Σύντομα θα γίνουν βορειοδυτικά όπως βορρά με την ίδια ένταση. Θάλασσα που στα δυτικά θα είναι χάος μέχρι το χτύπημα. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί σε περίπου 14 βαθμούς στις παράκτιες περιοχές, και στα ψηλά βουνά – 5 βαθμούς.

Ο καιρός θα είναι μερικώς νεφελώδης απόψε. Ο άνεμος θα είναι βορειοδυτικός, μεσαίος, 4 μπολ, αλλά προσωρινά στον άνεμο, μέχρι ισχυρός, 5 μπολό. Θάλασσα ποιος θα ανησυχεί; Η θερμοκρασία θα μειωθεί σε և 5 βαθμούς στην ξηρά, περίπου 10 στην ακτή և 0 βαθμούς στα βουνά, όπου θα εμφανιστούν τοπικοί παγετοί.

Ο καιρός την Κυριακή θα είναι μερικώς νεφελώδης.

Τη Δευτέρα: Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως καθαρός, αλλά τοπικά θα είναι νεφελώδης. Κατά τη διάρκεια τριών ημερών, η θερμοκρασία θα αυξηθεί σταδιακά σημαντικά και θα κυμαίνεται ελαφρώς από το μέσο κλίμα.

Source