Χιλή 6.8; Το Περού κλονίζεται επίσης με 6.1

Ένας σεισμός μεγέθους 6,8 σημειώθηκε στη Χιλή, μια χώρα της Νότιας Αμερικής και 6,1 στο Περού.

Η αμερικανική γεωλογική έρευνα (USGS) ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού βάθους 10 χιλιομέτρων ήταν 141 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της περιοχής Corral στη νότια Χιλή.

Δεν υπήρχε προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό.

Το Εθνικό Γραφείο Έκτακτης Ανάγκης του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Ασφάλειας της Χιλής ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί απώλεια ζωής ή περιουσίας λόγω του σεισμού και ότι ουσιώδεις υπηρεσίες και υποδομές δεν έχουν επηρεαστεί αρνητικά.

Η Χιλή, μια από τις χώρες με τα υψηλότερα σεισμικά κινήματα στον κόσμο, βρίσκεται στη Σεισμική Ζώνη του Ειρηνικού, επίσης γνωστή ως «Δαχτυλίδι της Φωτιάς».

ΣΗΜΑ ΓΙΑ 6.1 ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ

Το Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο του Περουβιανού Γεωφυσικού Ινστιτούτου (IGP) ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε σε βάθος 45 χιλιομέτρων, ήταν 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Chala στην επαρχία Caraveli στο νότιο Περού.

Οι αρχές δήλωσαν ότι δεν υπήρχε προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό, αλλά 8 κτίρια υπέστησαν ζημιές λόγω του κλονισμού.

Το Περού, μία από τις χώρες με τα υψηλότερα σεισμικά κινήματα στον κόσμο, βρίσκεται στη Σεισμική Ζώνη του Ειρηνικού, επίσης γνωστή ως «Δαχτυλίδι της Φωτιάς».

Στο Περού, 595 άνθρωποι πέθαναν στον σεισμό μεγέθους 7,9 που έπληξε στις 15 Αυγούστου 2007.

.Source