Χιλιάδες συμμετέχουν στη διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στην Κύπρο

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Κύπρου Λευκωσία το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για το τι λένε ότι είναι η ενδημική διαφθορά και οι αυταρχικοί τρόποι της ελίτ διακυβέρνησης της ανατολικής Μεσογείου.

Βαδίστηκαν για να καταγράψουν τον θυμό τους για φερόμενη διαφθορά που αφορούσε το πλέον ανενεργό πρόγραμμα της χώρας που δίνει διαβατήρια σε πλούσιους επενδυτές.

Η διαμαρτυρία έρχεται ακριβώς μια εβδομάδα αφότου η αστυνομία δέχθηκε έντονη κριτική για φερόμενη χρήση δυσανάλογης δύναμης για να διαλύσει διαδηλωτές που διαδηλώνουν κατά της διαφθοράς.

Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν η αστυνομία ξεπέρασε το σήμα χρησιμοποιώντας ένα κανόνι νερού, χειροβομβίδες αναισθητοποίησης και σπρέι πιπεριού για να διαλύσει το πλήθος.

Η βία είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί διαδηλωτές να υποστούν μικρούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα μάτια της μετά από μια έκρηξη από τον κανόνα νερού.

Η αστυνομία είπε ότι ενήργησε σύμφωνα με την απαγόρευση της κυβέρνησης για δημόσιες συγκεντρώσεις ως μέρος των περιορισμών που αποσκοπούν στην πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19 και κατηγόρησαν διαδηλωτές ότι πέταξαν την αστυνομία με πέτρες και άλλα βλήματα.

(Πιστωτική εικόνα: AP)

(Αποποίηση ευθυνών: Αυτή η ιστορία δεν έχει επεξεργαστεί από το www.republicworld.com και δημιουργείται αυτόματα από μια κοινοποιημένη ροή.)

Source