χιονοδρομικά κέντρα και valenki για ευτυχία – RealnoeVremya.com

Ένα ταξίδι στα βόρεια του Ταταρστάν θα σας παρουσιάσει ένα άλλο τοπικό συγκρότημα σκι, τοπικές λιχουδιές και την ιστορία της περιοχής

Διακοπές Πρωτοχρονιάς στο Kukmor: Προεδρικά χιονοδρομικά κέντρα και valenki για ευτυχία
Φωτογραφία: Ilya Repin

Δεν θα έχουν όλοι την ευκαιρία να πάνε στο εξωτερικό για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, και δεν είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Ρωσία, δεδομένης της πανδημίας του κοροναϊού. Ταυτόχρονα, οι πολίτες του Καζάν και του Ταταρστάν στερούνται ανεπιφύλακτα την προσοχή στη μικρή τους πατρίδα, όπου υπάρχει επίσης κάτι για να θαυμάσουν και υπάρχει η ευκαιρία να έχουν μια καλή ξεκούραση. Με την ευκαιρία αυτή, η Κρατική Επιτροπή Τουρισμού του Ταταρστάν προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι από τις 3 έως τις 10 Ιανουαρίου στο Kukmor στο πλαίσιο του προγράμματος “1000 και 1 απόλαυση για το Σαββατοκύριακο”.

Η βορειότερη συνοικία του Ταταρστάν

Το πρόγραμμα “1000 και 1 απόλαυση για το Σαββατοκύριακο” έπρεπε να τελειώσει μαζί με το έτος 2020, αλλά αποφασίστηκε να το παρατείνει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Μόνο τον Ιούνιο-Αύγουστο, οι τουρίστες πραγματοποίησαν 500 ταξίδια στο πλαίσιο του προγράμματος. διακοπές, οι διαδρομές έχουν επεκταθεί, έξι ακόμη περιοχές του Ταταρστάν έχουν προστεθεί σε αυτές, συμπεριλαμβανομένου του βορειότερου – Kukmorsky.

Ένα ταξίδι στο Kukmor περιλαμβάνει 2 ημέρες και μία νύχτα. Η τιμή για έναν ενήλικα είναι 3.000 ρούβλια, ένα μικρό παιδί, φυσικά, θα πάει με τους γονείς του δωρεάν, για τους εφήβους η τιμή θα είναι επίσης χαμηλή. Το βασικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαμονή στο τοπικό ξενοδοχείο Zarya με πρωινό, δύο γεύματα σε ένα καφέ δίπλα στο ξενοδοχείο Gray Count (Sedoy Graf) και δύο εκδρομές. Παρεμπιπτόντως, οι εκδρομές μπορεί να είναι πολύ περισσότερες, αλλά πληρώνονται επιπλέον.

Το Kukmor έχει το δικό του χιονοδρομικό κέντρο – Copper Mount (Mednaya Gora)

Πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της οικογένειας Minnikhanov

Το Kukmor, όπως γνωρίζετε, φημίζεται για τα valenki και τα πιάτα του. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπάρχει το δικό του χιονοδρομικό κέντρο – Mednaya Gora. Σε γενικές γραμμές, η περίφημη παροιμία «Εδώ είναι βουνό, υπάρχει βουνό, και στη μέση – Kukmor» δικαιολογείται. Υιοθετήθηκε επίσης από τοπικούς αθλητές-σκιέρ.

«Η κυρία του βουνού του χαλκού», προπονητής της σχολής αθλητικών παιδιών στο αλπικό σκι και ελεύθερο στυλ, Dilyara Ibyatova, είπε ότι ήταν εδώ, στα βουνά Kukmor, ότι οι τρεις αδελφοί Minnikhanov άρχισαν να κάνουν σκι το 1989. Από τότε, ο Rustam Ο Minnikhanov υποστηρίζει τους τοπικούς σκιέρ. Το επόμενο έτος, για παράδειγμα, το συγκρότημα θα είναι εξοπλισμένο με δύο κανόνια χιονιού και ένα νέο ανελκυστήρα.

Το επόμενο έτος, το συγκρότημα θα είναι εξοπλισμένο με δύο κανόνια χιονιού και ένα νέο ανελκυστήρα

Η ιδιαιτερότητα του χιονοδρομικού κέντρου Kukmor είναι ότι οι επαγγελματίες αθλητές, πρωταθλητές διεθνών διαγωνισμών εργάζονται εδώ ως εκπαιδευτές. Το 2018, εκπρόσωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σκι και Ελεύθερου Στυλ επιθεώρησαν τα κομμάτια Mednaya Gora για τέσσερις ώρες. Εμπειρογνώμονες που δημιούργησαν και φιλοξένησαν πίστες σκι για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι, το Πανεπιστήμιο του Κρασνογιάρσκ, εκτίμησαν ιδιαίτερα την ποιότητα και τις δυνατότητες της τοπικής πίστας. Σημειώθηκε ότι ο Kukmor μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους ρωσικούς αγώνες σε αυτά τα χειμερινά σπορ.

Στην επικράτεια του συγκροτήματος, υπάρχουν τέσσερις πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας: μία «πράσινη» προπόνηση μία, δύο «κόκκινες» και μία κάθοδο για τους οπαδούς του «χρυσού μέσου». Υπάρχουν πλαγιές σωληνώσεων – οι οπαδοί των σωλήνων οδηγούν ξεχωριστά από τους σκιέρ και τους σνόουμπορντ. Υπάρχουν ανελκυστήρες χωρίς καθίσματα, ένα κομμάτι ανάβει τη νύχτα. Υπάρχουν δύο ξενώνες – για 6 και 16 άτομα, ένα καφέ, ένα γραφείο ενοικίασης.

Υπάρχουν έμπειροι εκπαιδευτές και μπορείτε να προσκαλέσετε έναν ξεχωριστό προπονητή για το παιδί. Το κεράσι στο κέικ είναι κοστούμια σκι από τοπικό εργοστάσιο. Οι κάτοικοι του Καζάν διοργανώνουν ήδη εκδρομές για ψώνια στο κατάστημα μάρκας δίπλα στην παραγωγή στο κέντρο της πόλης.

Στο έδαφος του συγκροτήματος, υπάρχουν τέσσερα κομμάτια διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας, υπάρχουν επίσης πλαγιές σωληνώσεων

Kukmor φιλοξενία

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Kukmor απέκτησε το καθεστώς μιας πόλης μόλις πριν από τρία χρόνια. Εδώ όλα είναι ακόμα μικρά – αποστάσεις, χαμηλά σπίτια … Αλλά αυτό που είναι πραγματικά μεγάλο εδώ είναι η διάσημη φιλοξενία του Kukmor. Οι κάτοικοι του Kukmor είναι πραγματικά περήφανοι για τα επιτεύγματά τους και είναι ευτυχείς να τους γνωρίσουν τους επισκέπτες. Το πρόγραμμα “1000 και 1000 και 1 απόλαυση για το Σαββατοκύριακο” περιλαμβάνει μια περιήγηση με τα πόδια στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να δείτε το παλιό αρχοντικό – το σπίτι των αδελφών Komarov, μπορείτε να πείτε, τους ιδρυτές της τοπικής βιομηχανίας. διώροφο σπίτι έχει πρόσφατα επανεγκατασταθεί. Βρίσκεται ερειπωμένο και επιβιβάστηκε μέχρι τώρα, αλλά πολύ σύντομα ένας τοπικός επιχειρηματίας-φιλάνθρωπος πρόκειται να αναλάβει την αποκατάστασή του. Αναμένεται ότι μετά την ανακαίνιση, θα υπάρξει ένα ξενοδοχείο, ένα καφετέρια και μια γκαλερί τέχνης.

Αν κοιτάξετε σε καφετέρια ή τραπεζαρία, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε όλα τα πιάτα που παρασκευάζονται στο σπίτι, φρέσκα και εγγυημένα χωρίς χημικά.

Ο Kukmor απέκτησε το καθεστώς της πόλης μόλις πριν από τρία χρόνια

Τα επιτραπέζια σκεύη είναι δουλειά ενός άνδρα

Η περιοχή Kukmor φημίζεται για τις τέχνες της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο βιομηχανικός τουρισμός θα ακμάσει εδώ. Συνιστάται στους επισκέπτες να επισκεφθούν το εργοστάσιο συγκόλλησης Kukmor και το μεταλλικό εργοστάσιο τήξης Kukmor. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ευκαιρία να επισκεφθείτε την παραγωγή μπότες τσόχας κατά τη διάρκεια των διακοπών – εξειδικευμένοι πιλότοι πηγαίνουν επίσης διακοπές.

Αλλά η παραγωγή σκευών μαγειρικής δεν σταματά για ένα λεπτό. Το έργο εδώ είναι σε βάρδιες και όλο το εικοσιτετράωρο. Σήμερα, περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι εργάζονται εδώ, και αυτοί δεν είναι μόνο ντόπιοι αλλά και νεοφερμένοι από γειτονικές περιοχές – Vyatskie Polyany, Udmurtia και Kirov Oblast. Η δουλειά εδώ είναι σκληρή, αλλά ο μισθός είναι αξιοπρεπής. Υπάρχει μια ουρά για απασχόληση εδώ, λένε οι ντόπιοι.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του εργοστασίου, μπορείτε να δείτε τη δουλειά όλων των εργαστηρίων – χυτήριο, συγκόλληση, στροφή, βαφή, κοπή με μέταλλο με λέιζερ και στο τέλος – το τμήμα τεχνικού ελέγχου και η μονάδα συναρμολόγησης. Παρεμπιπτόντως, οι γυναίκες είναι ορατές μόνο εδώ, όλη η υπόλοιπη δουλειά είναι αποκλειστικά στους ισχυρούς ώμους των ανδρών. Είναι σημαντικό να τηρείτε τις προφυλάξεις ασφαλείας – προτού εισέλθετε στο κατάστημα, θα σας δοθεί κράνος και αντανακλαστικό γιλέκο, δεν επιτρέπονται παιδιά κάτω των 12 ετών και απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Η Realnoe Vremya, με την άδεια της διοίκησης του εργοστασίου, έχει την ευκαιρία να αποτυπώσει αποκλειστικά όλα τα στάδια παραγωγής των διάσημων ταψιών Kukmor, καζανιών και άλλων σκευών κουζίνας.

Η παραγωγή μαγειρικών σκευών δεν σταματά για ένα λεπτό. Το έργο εδώ είναι σε βάρδιες και όλο το εικοσιτετράωρο

Valenki ενάντια στην αδυναμία

Αλλά το κύριο εμπορικό σήμα της Kukmor είναι, φυσικά, το valenki. Λίγοι άνθρωποι φεύγουν χωρίς αυτά τα προϊόντα. Η γκάμα του καταστήματος μάρκας περιλαμβάνει 362 τύπους μπότες από τσόχα από 100% μαλλί προβάτου, 150 τύπους παπουτσιών από τσόχα και 20 τύπους από τσόχα. Είναι ενδιαφέρον ότι το valenki μπορεί να επιλεγεί με γαλότσες ή σε βάση πολυμερούς – με τέτοια σόλα, δεν πρέπει να νοιάζεται κανείς για το λάσπη και τη βρωμιά κάτω από τα πόδια αυτού του ζεστού αλλά απαλού παπουτσιού.

«Αν κυλήσουμε μπότες από τσόχα, τότε δημιουργούμε παπούτσια από τσόχα, τα οποία παράγουμε εμείς οι ίδιοι. Έχουμε επίσης κουβέρτες, σετ μπάνιου, γιλέκα. Οι σχεδιαστές μας εργάζονται για τη δημιουργία μοντέλων παπουτσιών σε ένα πειραματικό εργαστήριο – για παράδειγμα, οι μπότες δημιουργούνται με τη συμπερίληψη δερμάτινων μοτίβων ή με φινίρισμα split-velor. Πρόκειται για ένα φυσικό ύφασμα με πολύ πυκνή βελούδινη επιφάνεια. Εργαζόμαστε επίσης για μεμονωμένες παραγγελίες, αλλά όχι κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τώρα μόλις ήρθε – ο καθένας χρειάζεται μπότες. Παρεμπιπτόντως, παράγουμε επίσης μεγάλο αριθμό μοντέρνων valeshas – χαμηλής βαφής valenki, “είπε η Gulnara Nurmukhametova, μέλος του τμήματος πωλήσεων, στην Realnoe Vremya.

Ας σημειώσουμε ότι το valenki με καλή έκπτωση μπορεί να αγοραστεί το καλοκαίρι.

Η γκάμα του καταστήματος της μάρκας περιλαμβάνει 362 τύπους μπότες από τσόχα από 100% μαλλί προβάτου, 150 τύπους παπουτσιών από τσόχα και 20 τύπους από τσόχα

Πόρτες μεγέθους παπουτσιού

Το τοπικό μουσείο ιστορίας της περιοχής Kukmor, το οποίο πριν από την επανάσταση ήταν μέρος της περιοχής Mamadysh, βρίσκεται στο εργοστάσιο των αδελφών Rodigin. Το σπίτι χτίστηκε το 1870 αναγνωρίζεται ως αρχιτεκτονικό μνημείο περιφερειακής σημασίας.

Είναι ενδιαφέρον όχι μόνο για τα εξωτερικά ανάγλυφα που διακοσμούν τα ανοίγματα των παραθύρων, τα γκρουπ εισόδου, αλλά και για τον μεγάλο αριθμό θυρών εισόδου. Πολλοί έμποροι ήρθαν για παπούτσια, όλα με τα δικά τους αιτήματα, έτσι κράτησαν τα αγαθά που χρειάζονταν πίσω από κάθε πόρτα. Για παράδειγμα, ένας αγοραστής ήρθε για τσόχες μπότες συγκεκριμένου μεγέθους – άνοιξε ένα δωμάτιο όπου αποθηκεύονταν παπούτσια με το απαιτούμενο μέγεθος. Χρειάζεστε 39; Καλώς ήλθατε στη δεύτερη είσοδο στα αριστερά. Θα θέλατε τις τσόχες μπότες μεγέθους 35; Εισαγάγετε την είσοδο στην άκρη δεξιά.

Σήμερα, το μουσείο έχει πολλές σπάνιες. Αυτά είναι τα ερείπια μαμούθ και είδη οικιακής χρήσης από την εποχή της Χρυσής Ορδής. Πολλές συσκευές για τεχνίτες, γυναικεία κοστούμια και κοσμήματα των λαών που ζουν στην περιοχή, προσωπικά αντικείμενα συμπατριωτών που πέθαναν στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, υπάρχει επίσης ένα οικογενειακό δέντρο του Chingiz Aytmatov (πιστεύεται ότι οι συγγενείς του συγγραφέα Η πλευρά της μητέρας του προέρχεται από εδώ – σημείωμα του συντάκτη). Υπάρχουν επίσης οικιακά είδη των εμπόρων Rodigin, οι φωτογραφίες και τα έπιπλα τους. Ωστόσο, η σύνδεση με τους απογόνους της διάσημης οικογένειας έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι από τους Komarov βρέθηκαν στο Νίζνι Νόβγκοροντ και τα εγγόνια των Ροντιγκίν μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπάρχουν επίσης οικιακά είδη των εμπόρων Rodigin, οι φωτογραφίες και τα έπιπλα τους. Ωστόσο, η σύνδεση με τους απογόνους της διάσημης οικογένειας έχει χαθεί από καιρό.

Με τρένο για τις διακοπές του Valenki

Υπάρχουν πολλά να δείτε στην περιοχή Kukmor. Οι γκουρμέ θα απολαύσουν τοπική λεμονάδα και επώνυμο elesh από όλυρα και πατάτες, ανθισμένο μέλι, kazylyk ή ψωμί Champion. Οι λάτρεις της αρχαιότητας μπορούν να επισκεφθούν την Εκκλησία Πέτρου και Παύλου με θαυματουργές εικόνες αφιερωμένες στην Κύπρο. Σε κοντινή απόσταση, στο χωριό Bolshoy Kukmor, μπορείτε να δείτε στρώματα από άμμο βράχους ή ποτό από την ιαματική πηγή Kuz Chishmese στο χωριό Yatmas Dusayevo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «άλογοι» τουρίστες μπορούν επίσης να φτάσουν σε όλα τα αξιοθέατα του Kukmor. Από το Καζάν, ένα τρένο έρχεται εδώ αρκετές φορές την ημέρα, αν και ο χρόνος ταξιδιού θα είναι περίπου τρεις ώρες.

Κατεβαίνοντας στο σταθμό Bratyev Komarovy, βρίσκεστε κυριολεκτικά στο κέντρο της πόλης. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια, υπάρχουν καταστήματα, η πλατεία Komsomolskaya, όπου, ιδίως, διοργανώνεται η φεστιβάλ λαϊκής χειροτεχνίας Kukmorskie Valenki. Τον επόμενο χρόνο, οι διακοπές θα πραγματοποιηθούν στις 5 Ιανουαρίου. Σε κοντινή απόσταση, υπάρχει ένα ξενοδοχείο, ένα επώνυμο κατάστημα με τοπικές μπότες από τσόχα και ένα χιονοδρομικό συγκρότημα μόλις 10 λεπτά με τα πόδια.

Από την Άννα Ταρλτσκάγια. Φωτογραφία: Ilya Repin

Ταταρστάν

Source