Χορήγηση εμβολίου AstraZeneca σε πολίτες άνω των 30 ετών … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε να συστήσει το εμβόλιο AstraZeneca σε άτομα άνω των 30 ετών μετά την αξιολόγηση των τελευταίων δεδομένων σχετικά με τα θρομβοεμβολικά επεισόδια σε άτομα εμβολιασμένα με αυτό το εμβόλιο.

Σύμφωνα με την επιτροπή, το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα θα συνεχιστεί κανονικά, προτείνοντας να δοθεί αυτό το εμβόλιο σε πολίτες άνω των 30 ετών και οι ακυρωμένες δόσεις να δοθούν σε επαγγελματικές τάξεις πρώτης κατηγορίας λόγω ακύρωσης.

Μεταξύ των στοιχείων που λαμβάνονται υπόψη στην απόφαση της επιτροπής είναι μια πρόσφατη δήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (Core) ότι “οι θρομβωτικές εκδηλώσεις σε συνδυασμό με τη θρομβοπενία είναι πολύ σπάνιες πιθανές παρενέργειες του εμβολίου AstraZeneca.”

Στο ίδιο πνεύμα, ο Sotiris iodras, στις πρόσφατες δηλώσεις του, ενθαρρύνει τη χρήση αυτού του εμβολίου, ισχυριζόμενος ότι “σε σοβαρές περιπτώσεις COVID-19, η πιθανότητα θρόμβωσης φτάνει το 69%. “Αντίθετα, ο κίνδυνος θρόμβωσης με το εμβόλιο AstraZeneca είναι 0,001% στη χειρότερη περίπτωση.”

Πηγή: KYPE

Source