Χρειάζεται χρόνος για τον εμβολιασμό όλων κατά του κοροναϊού

πανό8

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) Γενικός Διευθυντής Tedros Adhanom GhebreyesusΣτις 31 Δεκεμβρίου 2019, κυκλοφόρησε ένα βίντεο μήνυμα κατά την επέτειο της κοινοποίησής του στον ΠΟΥ ότι εντοπίστηκε μυστηριώδης αναπνευστική ασθένεια άγνωστης προέλευσης στο Γουχάν της Κίνας.

Χρησιμοποιώντας τη φράση «Τα εμβόλια δίνουν μεγάλη ελπίδα να αλλάξει την πορεία της επιδημίας», ο Ghebreyesus δήλωσε ότι το φως στο τέλος της σήραγγας ήταν ορατό.

Ο Ghebreyesus τόνισε ότι για να σταματήσει η επιδημία, όχι μόνο χώρες που μπορούν να αντέξουν οικονομικά το κόστος των εμβολίων, αλλά όλοι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν παγκοσμίως πρέπει να εμβολιαστούν.

πανό134

Υπογραμμίζοντας ότι θα χρειαστεί χρόνος για όλους να πάρουν το εμβόλιο Coronavirus, ο Ghebreyesus είπε, “Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε δοκιμασμένα μέτρα που μας κρατούν όλους ασφαλείς.” είπε.

Ο Ghebreyesus χαρακτήρισε αυτά τα μέτρα ως “διατήρηση της φυσικής απόστασης, φορώντας μάσκα, πλύσιμο των χεριών και σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής”

“ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ 4 Δισεκατομμύρια Δολλάρια”

Αναφερόμενος στη σημασία του “Προγράμματος παγκόσμιας πρόσβασης εμβολίων Coronavirus (COVAX)” που υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της ΠΟΥ, ο Ghebreyesus είπε, “το COVAX χρειάζεται λίγο πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια (χρηματοδότηση) για να αγοράσει επειγόντως εμβόλια για χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. αυτή είναι η πρόκληση που πρέπει να ξεπεράσουμε. ” βρήκε την αξιολόγηση.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ σημείωσε ότι το 2020 δείχνει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αυξήσουν τις επενδύσεις στη δημόσια υγεία.

.Source