«Χρειάζεται χρόνος για τον εμβολιασμό όλων κατά του κοροναϊού»

Γενικός Διευθυντής της ΠΟΥ:

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, δήλωσε ότι ο εμβολιασμός όλων κατά του κοροναϊού θα χρειαστεί χρόνο, “Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε δοκιμασμένα μέτρα που μας κρατούν όλους ασφαλείς”.

Γενικός Διευθυντής της ΠΟΥ:

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), δημοσίευσε ένα βίντεο μήνυμα στις 31 Δεκεμβρίου 2019, την επέτειο της Κίνας που ανέφερε στον ΠΟΥ ότι εντοπίστηκε μυστηριώδης αναπνευστική ασθένεια άγνωστης προέλευσης στο Γουχάν.

Χρησιμοποιώντας τη φράση «Τα εμβόλια δίνουν μεγάλη ελπίδα να αλλάξει την πορεία της επιδημίας», ο Ghebreyesus δήλωσε ότι το φως στο τέλος της σήραγγας ήταν ορατό.

Ο Ghebreyesus τόνισε ότι για να σταματήσει η επιδημία, όχι μόνο χώρες που μπορούν να αντέξουν οικονομικά το κόστος των εμβολίων, αλλά όλοι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν παγκοσμίως πρέπει να εμβολιαστούν.

Στον καθένα Κορωνοϊός Υπογραμμίζοντας ότι ο εμβολιασμός θα πάρει χρόνο, ο Ghebreyesus είπε, “Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε δοκιμασμένα μέτρα που μας κρατούν όλους ασφαλείς.” είπε.

Ο Ghebreyesus χαρακτήρισε αυτά τα μέτρα ως “διατήρηση της φυσικής απόστασης, φορώντας μάσκα, πλύσιμο των χεριών και σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής”

“ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ 4 Δισεκατομμύρια Δολλάρια”

Διεξήχθη υπό τον συντονισμό της ΠΟΥ “Κορωνοϊός Αναφερόμενος στη «σπουδαιότητα του Προγράμματος Παγκόσμιας Πρόσβασης για τα Εμβόλια (COVAX)», ο Ghebreyesus είπε, «Το COVAX χρειάζεται επειγόντως πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια (σε χρηματοδότηση) για να αγοράσει εμβόλια για χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Αυτή είναι η πρόκληση που πρέπει να ξεπεράσουμε τη νέα χρονιά. “

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ σημείωσε ότι το 2020 δείχνει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αυξήσουν τις επενδύσεις στη δημόσια υγεία.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source