Χρησιμοποιήστε τον αποφασιστικό μελλοντικό υπουργό της κυβέρνησης του Uzeppe Conte

Μετά από μια εβδομάδα καθυστερήσεων, η τελική απόφαση για το μέλλον της κυβέρνησης του Giuseppe Conte αναμένεται να ληφθεί απόψε.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Το σχέδιο για τη χρήση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για την Ανασυγκρότηση θα πρέπει να συζητηθεί,: δυνατόν և, εγκεκριμένο από το Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 9.30 μ.μ. ώρα Ιταλίας (22:00 ώρα Κύπρου). Ταυτόχρονα, θα αποφασιστεί εάν η υπουργός Γεωργίας Τερέζα Μπελάνοβα και η υπουργός Ισότητας Έλενα Μπονέτι (το κόμμα του Κόμματος της Ζωντανής Ιταλίας, πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρένζι) θα παραιτηθούν επιτέλους ή θα παραμείνουν στην κυβέρνηση.

Η Ρένζι έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θεωρεί το έργο της κυβέρνησης αναποτελεσματικό, ενώ η Belanova τόνισε σήμερα ότι «η Κόντε κρατά το όμηρο της κυβέρνησης της».

Αναλυτές λένε ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός κάνει επί του παρόντος μια τελευταία προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές του Ρένζι, γερουσιαστές, να συνεχίσουν να τον υποστηρίζουν, υπόσχεται να αυξήσει τις συνολικές επενδύσεις σε νέες υποδομές και υποστήριξη του δημόσιου τομέα. υγεία

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στην κυρίαρχη πλειοψηφία (Πέντε Αστέρια: Δημοκρατικό Κόμμα) επαναλαμβάνουν επισήμως ότι δεν υπάρχει λόγος να προκαλέσουν κυβερνητική κρίση, ότι η υγεία και η οικονομική κρίση απαιτούν σύνεση και αίσθημα ευθύνης. Εάν, ωστόσο, ο Ρένζι αποφασίσει να τραβήξει τις χορδές (με σκοπό την αύξηση της εξουσίας του, καθώς η πρόθεσή του να ψηφίσει δεν υπερβαίνει το 2,9%), κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο Κόντε αναμένεται να προσπαθήσει να βρει νέους υποστηρικτές στο κοινοβούλιο έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει να ηγείται. Το κόμμα Forza Italia του Silvio Berlusconi έχει δείξει ενδιαφέρον, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι θα ψηφίσει ή θα απορρίψει κάθε νόμο σύμφωνα με το περιεχόμενό του, χωρίς μια γενική δέσμευση για συνεργασία. Διαφορετικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Sergio Matarella πρέπει να αποφασίσει εάν πιστεύει ότι μπορούν να κληθούν οι πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές (παρά τις πρακτικές δυσκολίες που προκαλούνται από την επιδημία του κοροναϊού) ή εάν πρέπει να επιλεγεί μια νέα κυβερνητική λύση. Όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κυβέρνηση. μια σειρά πολιτικών δυνάμεων, ο νέος πρωθυπουργός, χωρίς ειδική ταυτότητα του κόμματος.

Source