“Χρησιμοποιήστε το εμβόλιο AstraZeneca κάτω των 60 ετών

Υπουργείο Υγείας των Κάτω Χωρών:

Το Ολλανδικό Υπουργείο Υγείας σταμάτησε προσωρινά τη χρήση του εμβολίου κοραναϊού που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το AstraZeneca για άτομα κάτω των 60 ετών ως προφύλαξη.

Υπουργείο Υγείας των Κάτω Χωρών:

Το ολλανδικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες το απόγευμα σε γραπτή δήλωση ότι ενεργεί σε μια νέα έκθεση που εκπονήθηκε από τον Lareb, έναν ανεξάρτητο συμβουλευτικό φορέα που ειδικεύεται στις παρενέργειες των ναρκωτικών.

Η έκθεση που εκπόνησε ο Lareb αφορά περίπου πέντε γυναίκες ηλικίας από 25 έως 65 ετών που εμφάνισαν θρόμβους αίματος μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ

Το προληπτικό μέτρο δεν καλύπτει άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω που έχουν προγραμματιστεί να εμβολιαστούν με το AstraZeneca, καθώς οι πιθανές παρενέργειες εμφανίζονται κυρίως κάτω των 60 ετών.

Ο υπουργός Υγείας Huoa de Jonge είπε, «Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ασφάλεια των εμβολίων. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό οι ολλανδικές εκθέσεις να ερευνώνται επίσης σωστά. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθος με το μέτρο, επομένως είναι συνετό να πατάμε το κουμπί παύσης τώρα ως προφύλαξη. Αλλά μόνο για άτομα κάτω των 60 ετών », είπε.

.Source