“Χρησιμοποιήστε χειρουργική μάσκα για μεταλλαγμένο ιό

Τμήμα Λοιμώξεων και Κλινικής Μικροβιολογίας Καθ. Δρ. Ο Hüseyin Kaya Süer έκανε δηλώσεις σχετικά με τον μεταλλαγμένο ιό συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Headline +» που μεταδόθηκε σε οθόνες BRT μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης.

Καθηγητής Δρ. Δηλώνοντας ότι αυτές οι μεταλλάξεις είναι μια συνεχής κατάσταση, ο Süer δήλωσε ότι ορισμένες από τις μεταλλάξεις μπορεί να έχουν αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά.

Εκφράζοντας ότι η μετάλλαξη B.1.1.7, η οποία φαίνεται επίσης στην Κύπρο, μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα μολύνοντας περισσότερους ανθρώπους, ο Süer δήλωσε ότι ο μεταλλαγμένος ιός δεν αυξήθηκε στο ποσοστό θανάτου ως αποτέλεσμα των ερευνών, εξαπλώθηκε μόνο γρήγορα.

“Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΑΣΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ”

Καθηγητής Δρ. Ο Süer υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, λαμβάνοντας υπόψη τη φυσική δομή του νησιού, έτσι ώστε ο μεταλλαγμένος ιός να μην εξαπλωθεί γρήγορα.

Επισημαίνοντας ότι η χρήση κατάλληλων χειρουργικών μασκών είναι αρκετή για το νησί, ο Süer επεσήμανε επίσης ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση προς την κατεύθυνση «διπλές μάσκες» και είπε, «Είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί τις συνήθεις προφυλάξεις κατά την είσοδο σε πολυσύχναστα περιβάλλοντα. “

“Το SINOVAC μπορεί να είναι αποτελεσματικό”

Καθηγητής Δρ. Ο Hüseyin Kaya Süer δήλωσε ότι πιστεύουν επίσης ότι το εμβόλιο Sinovac μπορεί επίσης να έχει επίδραση στον μεταλλαγμένο ιό λόγω της δομής του.

Αναφέροντας ότι επί του παρόντος εφαρμόζονται δύο τύποι εμβολίων και τα δύο μπορούν να είναι αποτελεσματικά κατά του μεταλλαγμένου ιού, δήλωσε ο Süer, “Εάν τα εμβόλια γίνονται γρήγορα, περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να προστατευτούν”.

.Source