Χριστοδουλίδης. Μόνο σε περίπτωση συνεργασίας μπορεί …

“Είναι κοινή πεποίθηση ότι μόνο μέσω της εταιρικής σχέσης μπορούμε να διαχειριστούμε τα προβλήματα – τις ατομικές συνθήκες αστάθειας, αλλά και να μεγιστοποιήσουμε τις προοπτικές στην περιοχή μας”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης. Φόρουμ “.

“Τόσο οι δράσεις όσο και οι εκτεταμένες συναντήσεις που έχουμε, με τακτικά διαλείμματα, δεν έχουν χαρακτήρα παιχνιδιού μηδενικού αθροίσματος, ούτε στοχεύουν στον αποκλεισμό οποιασδήποτε χώρας”, είπε, προσθέτοντας:

“Αντιθέτως, είναι ανοιχτές σε όλες τις χώρες που θέλουν, πάντα με βάση μια θετική προσέγγιση, να συμβάλουν στην εμβάθυνση της συνεργασίας και, κατά συνέπεια, στην εγκαθίδρυση της ειρήνης στην περιοχή μας”. Αυτό αποδεικνύεται από τον αυξανόμενο αριθμό συμμετεχόντων. ”

Όπως τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης, «η άνευ προηγουμένου κρίση της επιδημίας έχει υπονομεύσει τόσο την ικανότητα επικοινωνίας όσο και την αλληλεξάρτηση των χωρών, ενώ τονίζει τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας».

“Όλοι συμφωνούμε στο προφανές ζήτημα ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις τεράστιες οικονομικές, γεωπολιτικές και άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε”, είπε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου τόνισε τη δέσμευση των συμμετεχόντων στη συνέχιση και περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας τους.

“Είμαι πεπεισμένος ότι τα περιφερειακά προβλήματα και οι περιφερειακές προκλήσεις απαιτούν λύσεις που έρχονται πρώτες από την περιοχή”, είπε.

“Αν και η διεθνώς κυρίαρχη ιστορία της περιοχής μας χαρακτηρίζεται από αντιπαραθέσεις, προβλήματα και συγκρούσεις, οι χώρες της περιοχής μέσω της συνεργασίας τους χτίζουν μια άλλη, εναλλακτική ιστορία για συνέργειες, συνεργασία, ένα κοινό όραμα για μια περιοχή που θα ευημερήσει. “Αναπτύξτε, χαρακτηρίζεται από σταθερότητα.”

Ένας τομέας που “θα λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα, σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, τον διάλογο, την ανάγκη για σχέσεις καλής γειτονίας”, φυσικά, από οποιαδήποτε προσέγγιση που θυμίζει άλλες εποχές, “στοχεύει στην επιβολή λύσεων, εκτός από τη διπλωματία – το διεθνές δίκαιο. ”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

,Source