Χριστοδουλίδης στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για να παρευρεθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο θα λειτουργεί όλη μέρα τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο δήλωσε σε δήλωση ότι το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών θα ανταλλάξει τις πρώτες προοπτικές για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα που σχετίζονται με τις διατλαντικές σχέσεις με τον νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Josep Borrell θα ενημερώσει τους υπουργούς για την κατάσταση στο Ιράν και τη Λευκορωσία, καθώς και για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στη Μιανμάρ και την Αιθιοπία.

Επιπλέον, υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, καθώς και την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ.

Το Συμβούλιο θα αξιολογήσει την εφαρμογή της στρατηγικής προσανατολισμού, μιας συνεχιζόμενης πρωτοβουλίας της ΕΕ με στόχο τη χαρτογράφηση των απειλών, την ασφάλεια και τον αμυντικό σχεδιασμό.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Γάλλο ομόλογό του Jean-en-Yves Le Drian, με τον οποίο θα συζητήσει διμερή και ευρωπαϊκά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Source