Χρόνος εμβολιασμού. Ο πρώτος γιατρός στη Λεμεσό (βίντεο)

Χρόνος εμβολιασμού. Ο πρώτος γιατρός στη Λεμεσό (βίντεο)

Ήρθε η ώρα για το εμβόλιο κοραναϊού να ξεκινήσει στην Κύπρο. Αφού λάβετε την πρώτη παρτίδα του εμβολίου Pfizer, το οποίο θα εμβολιαστεί από επαγγελματίες υγείας, ένα πρόγραμμα εμβολιασμού ξεκινά σήμερα στο νησί μας με την ελπίδα ότι θα σηματοδοτήσει το τέλος των πολλών μηνών μας που πάσχουν από τον ιό.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. για τους κατοίκους ενός γηροκομείου στη Λευκωσία, ενώ ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί θα δοθούν σε άλλα γηροκομεία στην Κύπρο, όπως το γηροκομείο της Παναγίας στη Λεμεσό.

Το εμβόλιο χορηγήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο στον Δρ. Αναστάσιο Ιφτή, γιατρό στη Νοσηλευτική Παναγία στη Λεμεσό. Στις δηλώσεις του, ο γιατρός είπε ότι ήταν πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος, πιστεύοντας ότι αυτή η μέρα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της επιδημίας. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα λάβουν υπόψη το κάλεσμα της ιατρικής κοινότητας να εμβολιαστούν για να βοηθήσουν στη διακοπή της επιδημίας μια ώρα νωρίτερα.

“Εμπιστεύομαι την επιστήμη, την ιατρική, γι ‘αυτό πήρα το εμβόλιο σήμερα”, είπε. Αυτός πρόσθεσε. “Θέλω να πω σε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν αμφιβολίες ότι το εμβόλιο είναι εντελώς ασφαλές, δεκάδες άτομα έχουν υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές, τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί, όλοι υποστηρίζουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. “Και ελπίζω ότι οι συμπολίτες μας θα λάβουν υπ ‘όψιν την έκκληση της ιατρικής κοινότητας να εμβολιαστούν για να βοηθήσουν στον τερματισμό της επιδημίας μια ώρα νωρίτερα.”

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Μίνα, ιδιοκτήτης της Παναγίας Γηροκομείο, εξέφρασε τη χαρά του στην έναρξη του εμβολιασμού, σηματοδοτώντας ότι θα σταματήσουμε τον κοροναϊό. Ευχαρίστησε τους ενοικιαστές, το προσωπικό και τους συγγενείς των ενοικιαστών για τη συνεργασία τους, σημειώνοντας ότι συνολικά 45 άτομα θα εμβολιαστούν στην οροφή.

Παρακολουθήστε βίντεο από τον πρώτο εμβολιασμό.

Εικόνες από τους πρώτους εμβολιασμούς στην οροφή.

Παρακολουθήστε το βίντεο των κυπριακών μέσων ενημέρωσης από τους εμβολιασμούς στέγης “Παναγία”.

Στις έντεκα το πρωί, οι πρώτοι εμβολιασμοί θα δοθούν σε επαγγελματίες υγείας στο Νοσοκομείο Αναφοράς στο Παραλίμνι. Ο πρώτος που θα εμβολιαστεί θα είναι ο Δρ. Χρήστος Κίπρι, ειδικός υγείας που καταπολεμά τον ιό στο Νοσοκομείο Παραπομπών για μήνες.

Πηγή: philenews

Source