Χρόνος εμβολιασμού. Τα πρώτα έγιναν στη Λεμεσό (Βίντεο)

Χρόνος εμβολιασμού. Τα πρώτα έγιναν στη Λεμεσό (Βίντεο)

Ήρθε η ώρα για το εμβόλιο κοραναϊού να ξεκινήσει στην Κύπρο. Αφού λάβετε την πρώτη παρτίδα του εμβολίου Pfizer, το οποίο θα εμβολιαστεί από επαγγελματίες υγείας, ένα πρόγραμμα εμβολιασμού ξεκινά σήμερα στο νησί μας με την ελπίδα ότι θα σηματοδοτήσει το τέλος των πολλών μηνών μας που πάσχουν από τον ιό.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί ξεκίνησαν την Κυριακή το πρωί από την παρτίδα εμβολίων που έλαβε χθες η Κυπριακή Δημοκρατία σε γηροκομεία Λεμεσού.

Οι εμβολιασμοί για τους ηλικιωμένους που ζούσαν στο γηροκομείο “Παναγία” ξεκίνησαν στις 8.30 π.μ. Ο πρώτος γύρος εμβολιασμών στη Λεμεσό θα τελειώσει στις 2:00 μ.μ. στο Κέντρο Αποκατάστασης Λάκη Δρυσιώτη.

Εννέα η ώρα το πρωί Πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί և Κάτοικοι γηροκομείου στη Λευκωσία.

Ο πρώτος είναι ο Δρ. Αναστάσιος ift iftis

Το εμβόλιο χορηγήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο στον Δρ. Αναστάσιο Ιφτή, γιατρό στη Νοσηλευτική Παναγία στη Λεμεσό.

Στις δηλώσεις του, ο γιατρός είπε ότι ήταν πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος, πιστεύοντας ότι αυτή η μέρα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της επιδημίας. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα λάβουν υπόψη το κάλεσμα της ιατρικής κοινότητας να εμβολιαστούν για να βοηθήσουν στη διακοπή της επιδημίας μια ώρα νωρίτερα.

“Εμπιστεύομαι την επιστήμη, την ιατρική, γι ‘αυτό πήρα το εμβόλιο σήμερα”, είπε. Αυτός πρόσθεσε. “Θέλω να πω σε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν αμφιβολίες ότι το εμβόλιο είναι εντελώς ασφαλές, δεκάδες άτομα έχουν υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές, τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί, όλοι υποστηρίζουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. “Και ελπίζω ότι οι συμπολίτες μας θα λάβουν υπ ‘όψιν την έκκληση της ιατρικής κοινότητας να εμβολιαστούν για να βοηθήσουν στον τερματισμό της επιδημίας μια ώρα νωρίτερα.”

Με τη σειρά του, ο Στέλιος Μίνα, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου «Παναγιά», Εξέφρασε τη χαρά του για την κυκλοφορία του εμβολίου και ελπίζει ότι θα σταματήσουμε τον κοροναϊό. Ευχαρίστησε επίσης τους ενοικιαστές, το προσωπικό και τους συγγενείς των ενοικιαστών για τη συνεργασία τους, σημειώνοντας ότι συνολικά 45 άτομα θα εμβολιαστούν στην οροφή.

Παρακολουθήστε τα βίντεο των πρώτων εμβολιασμών στην Κύπρο.

Εμβολιασμοί στο νοσοκομείο παραπομπής

Στις έντεκα το πρωί, ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί επαγγελματιών υγείας στο νοσοκομείο «Αναφορά» στο Παραλίμνι.

Ο γιατρός ήταν ο πρώτος που εμβολιάστηκε Χριστός της Κύπρου, επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης που καταπολεμά τον ιό εδώ και μήνες στο Νοσοκομείο Παραπομπής ενώ έλαβε εμβόλιο և Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ Christina Yanak.

Οι εμβολιασμοί στην Πάφο ξεκινούν τη Δευτέρα

Η Πάφος θα συμπεριληφθεί στον χάρτη εμβολιασμού από αύριο, Δευτέρα, ξεκινώντας από τρεις γηροκομεία.

Σύμφωνα με τη Μαργαρίτα Κυριάκου, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, οι εμβολιασμοί στην Πάφο θα ξεκινήσουν αύριο στις 09:00 σε τρεις γηροκομεία στην Κισονέργα. Στις 00 και μετά στις 11. Στις 00 στο κέντρο γήρατος του Kianos Stavros – στο μοναστήρι, στη συνέχεια στη φωλιά “I” Merm “στην Πολέμη.

Σε δήλωση προς το ΚΥΠΕ, η Ρούλα Γρηγορίου, διευθυντής του Κέντρου Νοσηλευτικής του Μπλε Σταυρού στο Μέσα Χωριό, δήλωσε ότι «οι ηλικιωμένοι και οι συγγενείς τους ενημερώθηκαν για τον αυριανό εμβολιασμό, διότι, όπως εξήγησε, εναπόκειται στη διοίκηση». υπογράψει μια κατάλληλη δήλωση, δηλαδή δίνουν τη συγκατάθεσή τους να λάβουν το εμβόλιο.

Μέχρι στιγμής, η κα Gregory συνέχισε, από τους 27 ηλικιωμένους που φιλοξενήθηκαν από το Κέντρο Geriatirko Mes Blue Cross του Mesa Chorio, 21 έχουν εμβολιαστεί. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αριθμός θα αυξηθεί αύριο το πρωί.

Η κα Grigoriu σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας τους είχε δώσει μια επιστολή που δηλώνει ότι όσοι το υπέγραψαν πρέπει να κατανοήσουν τα οφέλη των εμβολίων και τους κινδύνους να μην εμβολιαστούν, αλλά ότι, όπως όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια, θα μπορούσαν να υποβληθούν. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ήπιες, μικρές, δεν εμφανίζονται σε όλους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα αυτά εξηγήθηκαν στους ηλικιωμένους ότι το εμβόλιο προστατεύει τον ασθενή από μελλοντική μόλυνση.

Η έναρξη των εμβολιασμών μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, λέει ο Υπουργός Υγείας

Η αδειοδότηση εμβολίων – η αρχή των εμβολιασμών μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον և για να μετρήσουμε το τέλος αυτής της παγκόσμιας περιπέτειας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με την πρόσφατη ιστορία. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

“Η ανάπτυξη και η χρήση του εμβολίου είναι η απάντηση στην επιστήμη ενόψει μιας μεγάλης κρίσης στην υγεία. Είναι το αποτέλεσμα των τιτανικών προσπαθειών της ανθρωπότητας, είναι το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. “Είναι μια άνοδος της ελπίδας, ειδικά στα μέσα μιας δύσκολης χρονιάς”, δήλωσε ο υπουργός.

Εικόνες από τους πρώτους εμβολιασμούς στην οροφή της «Παναγίας».

Τα εμβόλια ελήφθησαν χθες από τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου και την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυρακίδου.

Πηγή: philenews

Source