Χωρίς αγορά για ντομάτες και αγγούρια

Η πανδημική διαδικασία που βιώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλεί δύσκολες μέρες για την παραγωγή και τους παραγωγούς στη χώρα μας όπως σε κάθε τομέα.

Δεν υπάρχει αρκετή αγορά στη χώρα για τα αγγούρια και τις ντομάτες, τα οποία καλλιεργούνται στο θερμοκήπιο και συγκαταλέγονται στα λαχανικά που καταναλώνονται περισσότερο αυτή τη σεζόν του έτους.

Εκτός από τις αγορές, τα αγγούρια και οι ντομάτες, οι οποίες έχουν μεγάλο εύρος τιμών μεταξύ 2 και μισό λίρα και 8 λιρών, ειδικά στις δημόσιες αγορές, παραμένουν στα χέρια του παραγωγού και του εμπόρου.

Σχετικά με το θέμα Cyprus PostΜιλώντας στον Πρόεδρο του TRNC Greenhouse Association Mahmut Doğan, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει αρκετή αγορά για ντομάτες και αγγούρια λόγω της έλλειψης μαθητών και τουριστών στη χώρα, είπε ότι οι παραγωγοί και οι έμποροι έχουν πλεονάζοντα προϊόντα. Ο Doğan δήλωσε ότι η έλλειψη αγοράς προκάλεσε διακρίσεις ακόμη και μεταξύ των προϊόντων, ενώ η ντομάτα που καλλιεργούταν στον ίδιο κλάδο χωρίστηκε σε κατηγορίες και το αγγούρι διαφοροποιήθηκε ανάλογα με την ημέρα συγκομιδής και αυτό προκάλεσε μεγάλες διαφορές τιμών μεταξύ των προϊόντων.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΙΜΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Οι ντομάτες, οι οποίες βρίσκονται στους πάγκους των δημόσιων αγορών και ότι το κοινό μπορεί να φροντίσει μόνο την εμφάνιση και τη φρεσκάδα του και να διακρίνει τις διαφορές σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια, προσφέρονται προς πώληση μεταξύ 2 και μισής λίρας και 8 λιρών.

Ομοίως, τα αγγούρια καλλιεργούνται μόνο σε θερμοκήπια κατά την περίοδο.

“Αυτή είναι η ντομάτα, αυτή είναι η ντομάτα, γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή;” Όταν αμφισβητούμε, εμφανίζεται το πρόβλημα του κατασκευαστή.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θερμοκηπίου, Mahmut Doğan, δήλωσε ότι υπήρχαν ορισμένες ντομάτες ανοιχτής καλλιέργειας από την περιοχή Tepebaşı κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και ότι η τιμή των ντοματών ανοιχτής καλλιέργειας ήταν χαμηλότερη από τις ντομάτες του θερμοκηπίου.

Ο Doğan δήλωσε ότι οι ντομάτες που καλλιεργούνται στο θερμοκήπιο ταξινομούνται ως συστάδες, ενώ οι ντομάτες που καλλιεργούνται στην 1η, 3η και 5η συστάδα ταξινομούνται ως ντομάτες ποιότητας και η ποιότητα του προϊόντος μειώνεται στην κορυφή του δενδρυλλίου, γεγονός που προκαλεί διαφορά τιμής.

Εκφράζοντας ότι δεν υπάρχουν αρκετοί αγοραστές εκτός από τη διαφορά ποιότητας, το πλεόνασμα προϊόντος στην αγορά προκαλεί επίσης τη διαφορά τιμής, ο Doğan εξήγησε ότι το αγγούρι πρέπει να συλλέγεται κάθε 3 ημέρες και η διαφορά τιμής μεταξύ του αγγουριού που συλλέχθηκε προηγουμένως στα χέρια του εμπόρου και του ημερήσιου αγγουριού οφείλεται επίσης στο υπερβολικό προϊόν.

.Source