Χωρίς νέους τρόπους ή ξεκούραση, αναζητώντας τον τύπο της ημέρας (VID)

Από τη Νάσια Ιωάννου

Η κατάσταση στα νοσοκομεία επιδεινώνεται όταν ο αριθμός των ασθενών γίνεται κόκκινος.

“Με βάση την πίεση από τα νοσοκομεία, καθώς και την εντατικοποιημένη εικόνα της επιδημίας, αποκλείονται τυχόν σκέψεις που υπήρχαν για χαλάρωση με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Κυριάκος Κούσιος – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
“Δεν θα υπάρξει ανακούφιση, αλλά δεν θα υπάρξουν νέα πρόσθετα γεγονότα. “Η κατάσταση και η επιδημιολογική εικόνα αξιολογούνται συνεχώς. Εάν απαιτείται δράση, η κυβέρνηση σίγουρα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα.”

Τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας συναντώνται և οριστικοποιώντας τις προτάσεις τους, τις οποίες θα στείλουν στον Υπουργό Υγείας για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της επόμενης Πέμπτης. Η συζήτηση επικεντρώνεται στην εκκλησία τη νύχτα της ανάστασης.

Maria Coliu – Καθηγήτρια Λοιμωδών Νοσημάτων
“Εάν επιτρέπεται η παρακολούθηση στο προαύλιο της εκκλησίας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επεκταθεί, ειδικά τη νύχτα, και η κίνηση θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη.”

Ωστόσο, στο τηλέφωνο, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναμένει να εκφράσει την πεποίθησή του σε δηλώσεις προς το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ζητήσει την προσωπική του γνώμη για την Ιερά Λειτουργία της Μεγάλης Εβδομάδας.

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β
“Είμαι βέβαιος ότι προτού λάβει το Συμβούλιο Υπουργών απόφαση, ο Πρόεδρος, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα, θα με καλέσει, θα μου πει τη δική του γνώμη για το θέμα, θα του πω την προσωπική μου γνώμη.”

Source