Χώρες καλωσορίζουν τους Βρετανούς για καλοκαιρινές διακοπές από την Πορτογαλία στην Τουρκία

Οι καλοκαιρινές διακοπές θα είναι διαθέσιμες για τους Βρετανούς, και ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας, ανοίγουν ήδη το δρόμο για την επιστροφή των βρετανών τουριστών.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι τα ταξίδια θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν από τις 17 Μαΐου το νωρίτερο, με χώρες σε πράσινες, κεχριμπαρένιες ή κόκκινες λίστες για να προσδιορίσουν εάν πρέπει να καραντίνα / να υποβληθούν σε περαιτέρω δοκιμές όταν επιστρέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακόμα, πολλά hotspots διακοπών έχουν ήδη πει ότι θα είναι ανοιχτά στους Βρετανούς τουρίστες για το καλοκαίρι, με μερικά όπως η Πορτογαλία και η Κύπρος να ετοιμάζονται να καλωσορίσουν τους παραθεριστές μόλις αρθούν οι περιορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου. (Για να μην αναφέρουμε ότι ορισμένοι είναι ήδη ισχυροί υποψήφιοι για την πράσινη λίστα).

Ρίχνουμε μια ματιά στις χώρες που ή έχουν ήδη ανοίξει ξανά τα σύνορά τους σε Βρετανούς – ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα.

ΚύπροςΟι τουρίστες κάνουν ηλιοθεραπεία στην παραλία της παραθεριστικής πόλης της Αγίας Νάπας
Θέα σε μια από τις παραλίες της Αγίας Νάπας

Η Κύπρος θα ανοίξει ξανά σε πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς από την 1η Μαΐου, χωρίς να απαιτείται απαίτηση για τεστ πριν από την αναχώρηση ή αυτομόνωση. Αυτό σημαίνει ότι εάν η χώρα τοποθετηθεί στον πράσινο ή πορτοκαλί κατάλογο του ΗΒ, θα μπορούσατε να απολαύσετε διακοπές μόλις αρθούν οι περιορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΕλλάδαΠαραλία Τσαμπίκα στα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα
Παραλία Τσαμπίκα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα σκοπεύει να ανοίξει ξανά σε ξένους τουρίστες από τις 14 Μαΐου.

Θα είναι ανοιχτό τόσο σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid, είτε σε εκείνους που μπορούν να δείξουν την απόδειξη μιας αρνητικής δοκιμής Covid που πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών πριν από το ταξίδι.

Τα Ελληνικά Νησιά βρίσκονται επί του παρόντος σε αποστολή να εμβολιάσουν τους τοπικούς πληθυσμούς τους πριν από την επιστροφή των τουριστών – στην πραγματικότητα, έχουν ξεκινήσει την «Επιχείρηση Ελευθερίας» η οποία στοχεύει να εμβολιάσει τους πληθυσμούς τουλάχιστον 69 νησιών.

ΤουρκίαΓενική άποψη του κάστρου και του λιμανιού της Αλικαρνασσού.  Πολύ διάσημο μέρος της Τουρκίας.
Η Τουρκία είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους Βρετανούς χωρίς να χρειάζεται αρνητικό αποτέλεσμα ή εμβόλιο

Η Τουρκία στο παρελθόν αποκάλυψε σχέδια να καλωσορίσει τους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου για το καλοκαίρι, χωρίς να χρειάζεται πρόσφατη δοκιμή PCR ή εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Ωστόσο, η χώρα έχει δει πρόσφατα αύξηση του αριθμού των υποθέσεων Covid, οπότε θα μπορούσε να είναι ότι όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ξανανοίγει ταξίδια, θα είναι μία από τις πιθανές χώρες στον κατάλογο των κεχριμπάρι που θα απαιτούν από τους Βρετανούς να απομονωθούν στο σπίτι όταν έρχονται πίσω στο ΗΒ.

ΠορτογαλίαΟι τουρίστες κάνουν ηλιοθεραπεία στην Praia do Camilo, Λάγος, περιοχή Faro, Αλγκάρβε, Πορτογαλία.
Οι τουρίστες κάνουν ηλιοθεραπεία σε μια από τις μαγευτικές παραλίες του Αλγκάρβε

Η Πορτογαλία στο παρελθόν αποκάλυψε σχέδια για επανέναρξη στη Βρετανία από τις 17 Μαΐου, την πρώτη ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν ταξίδια στο εξωτερικό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Βρετανοί είναι μια μεγάλη αγορά για την τουριστική βιομηχανία της Πορτογαλίας, οπότε είναι πιθανό οι παραθεριστές να μπορούν να εισέλθουν χωρίς περιορισμούς, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να δείξουν ενδείξεις για εμβολιασμό Covid-19, αντισώματα κοροναϊού ή να έχουν πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα.

Ονειρευόμαστε ήδη αυτές τις όμορφες παραλίες.

ΜάλταΥψηλή γωνία θέα στον ορίζοντα της Βαλέτα με αμυντικό τοίχο.  Ολόγυρα είναι τιρκουάζ θάλασσα.  Μάλτα.
Η Μάλτα προσφέρει στους τουρίστες να πληρώσουν για να επισκεφθούν τις καλοκαιρινές διακοπές

Η Μάλτα είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς για το καλοκαίρι με τους χαμηλούς αριθμούς θήκης Covid και την επιτυχημένη διάθεση εμβολίων.

Η Μάλτα, το Gozo και το Comino πρόκειται να ανοίξουν ξανά στους τουρίστες από την 1η Ιουνίου 2021, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών που εμβολιάζονται κατά του Covid-19. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε τεστ Covid, αλλά θα πρέπει να δείξετε απόδειξη του εμβολίου σας.

Ω, και το νησί προσφέρει ακόμη και στους τουρίστες να επισκεφθούν αυτό το καλοκαίρι, οπότε λάβετε υπόψη εάν σκέφτεστε διακοπές στο εξωτερικό!

ΚροατίαΠαραλία Banje, Old Port και Παλιά Πόλη του Ντουμπρόβνικ
Η Κροατία άνοιξε ξανά τους ξένους τουρίστες

Η χώρα έχει ήδη ανοίξει ξανά τα σύνορά της σε τουρίστες που μπορούν να αποδείξουν είτε ένα πλήρες εμβόλιο Covid, ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR, ένα αρνητικό τεστ αντιγόνου ή επιβεβαίωση ανάκτησης από το Covid-19 εντός 180 ημερών.

Θα υπάρξουν ορισμένες άλλες προϋποθέσεις για τους Βρετανούς, όπως η ανάγκη επιβεβαίωσης της κράτησης και η συμπλήρωση μιας ηλεκτρονικής φόρμας πριν ταξιδέψετε.

ΙσλανδίαΜια γυναίκα κολυμπά στην μπλε λιμνοθάλασσα της Ισλανδίας
Μια γυναίκα κολυμπά στην μπλε λιμνοθάλασσα της Ισλανδίας

Η Ισλανδία έχει δεχτεί εμβολιασμένους Βρετανούς χωρίς περιορισμούς – για όσους δεν έχουν τρύπημα, εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί όπως η δοκιμή καραντίνας και Covid.

Από την 1η Μαΐου, η χώρα θα επιτρέψει στους επισκέπτες από αυτό που θεωρεί «περιοχές χαμηλού κινδύνου» να εξαιρούνται από την καραντίνα εάν μπορούν να δείξουν απόδειξη αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής Covid-19.

Οι ΜαλδίβεςOlhuveli Beach & Spa Resort, Μαλδίβες
Olhuveli Beach & Spa Resort, Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες είναι ήδη ανοιχτές σε ξένους τουρίστες – απλά πρέπει να δείξετε μια απόδειξη αρνητικής δοκιμής PCR που πραγματοποιήθηκε εντός 96 ωρών από το ταξίδι. Ωστόσο, τα νησιά ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι αυτή η απαίτηση έχει αρθεί για εμβολιασμένους επισκέπτες.

Χωρίς τρύπημα; Ίσως εξακολουθείτε να θέλετε να σκεφτείτε ένα ταξίδι όταν το επιτρέπουν οι περιορισμοί – οι Μαλδίβες δήλωσαν ότι θα προσφέρουν εμβόλια Covid στους τουρίστες κατά την άφιξη.

ΜεξικόΕναέρια εικόνα των κτηρίων και του μπλε ωκεανού στο Κανκούν, Quintana Roo, Μεξικό
Αεροφωτογραφία του Κανκούν

Το Μεξικό είναι ήδη ανοιχτό στους τουρίστες, το οποίο θα περιλαμβάνει τους Βρετανούς μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν απαιτείται απαίτηση δοκιμής ή εμβολιασμού για διεθνείς τουρίστες. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι θα επιβληθεί νέος τουριστικός φόρος εάν κατευθυνθείτε στο Quintana Roo που περιλαμβάνει δημοφιλή σημεία όπως το Κανκούν και το Τουλούμ.

Πού είναι η κορυφή της λίστας σας για διακοπές όταν αρθούν οι περιορισμοί ταξιδιού; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

.Source