Χ. Κωνσταντίνος. Δεν ανησυχούμε κυρίως για τα επιτόκια, … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2016, έκανε ένα βήμα προς την είσοδο στο Κοινοβούλιο, αλλά απέτυχε. Ωστόσο, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Δημοκρατικού Κόμματος Λευκωσίας και για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του Σόλωνας Κασινής το 2019, ανέλαβε τις κοινοβουλευτικές έδρες.

Κατά τη διάρκεια των δύο ετών στο κοινοβούλιο, η Ξένια Κωνσταντίνου εργάστηκε επιμελώς στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και στις επιτροπές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εποπτείας. Φεύγοντας για να συνεχίσει το έργο του, ζητά και πάλι τη φωνή των πολιτών να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

Μιλώντας για: ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ:“Η κα Κωνσταντίνου έχει αναπτύξει το όραμά της για τα επόμενα πέντε χρόνια, κυρίως για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος Poten Eshche της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ έχει διευκρινίσει ότι η κρίση των Δημοκρατικών Δημοκρατών δεν αφορά κυρίως το ενδιαφέρον, αλλά τη χώρα.”

Πώς είναι η συνέντευξή του;

Βρίσκεστε στο Κοινοβούλιο τα τελευταία δύο χρόνια από την αποχώρηση του κ. Solonas Cassinis. Μέσω της παρουσίας σας, δείξατε ότι έχετε την όρεξη και το θάρρος να αλλάξετε τα πράγματα στην πολιτική. Πιστεύετε ότι αυτές οι προσπάθειες θα ανταμειφθούν στις επερχόμενες εκλογές; Γιατί να υποστηρίξει κανείς την Ξένια Κωνσταντίνου;

Πρώτα απ ‘όλα, σας ευχαριστώ για τα πολύ ευγενικά σας λόγια. Ο καθένας μας θα κριθεί από τους πολίτες. Πιστεύω ότι στο σύντομο χρονικό διάστημα της παραμονής μου στο κοινοβούλιο έδειξα δουλειά, ευαισθησία και αποτελεσματικότητα. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να υπηρετώ, να υποστηρίζω το κόμμα μου, να κάνω τη χώρα μου ακόμη πιο αποτελεσματική εκφράζοντας θέσεις, προωθώντας θέματα που συμβάλλουν στην πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό. Επιμένω να επανεκλέξω στη Βουλή των Αντιπροσώπων προκειμένου να συνεχίσω να συνεισφέρω στις προσπάθειες οικοδόμησης μιας καλύτερης χώρας, μιας καλύτερης κοινωνίας. Νομίζω ότι η πολιτική χρειάζεται νέους ανθρώπους, և, πρώτα απ ‘όλα, χρειαζόμαστε μια νέα σχέση πολιτών-πολιτών που να βασίζεται στην ειλικρίνεια և τη διαφάνεια.

Στο Κοινοβούλιο, ασχολείστε με το ζήτημα των Pothen Esches այով την εξέλιξη της νομοθεσίας. Κατά τη γνώμη σας, τι πρέπει να αλλάξει στη νομοθεσία; Πώς μπορεί ένας πολίτης να πειστεί ότι οι πληροφορίες που βλέπει είναι αληθείς, καθώς πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτές οι πληροφορίες είναι κρυφές;

Για να παρουσιαστεί κάτι αληθινό, πρέπει να τεκμηριωθεί. Νομίζω ότι είναι το πρώτο εύρημα. Δηλαδή, το Pothen Esches πρέπει να τυποποιηθεί έτσι ώστε να είναι υποχρεωτικό να δηλώνονται όλες οι οικονομικές καταστάσεις με δομημένο τρόπο, οι οποίες θα υποστηρίζονται από αποδείξεις δημόσιων υπηρεσιών, όπως κτηματολόγιο, εγγραφή εταιρείας κ.λπ. Επιπλέον, πιστεύω ότι το Pothen Esches πρέπει να επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει νέες κατηγορίες և είδη όπως κόκκινα δάνεια, συμμετοχή σε εταιρείες ընկեր υπερπόντιες εταιρείες. Τέλος, ο Poten Eshchi πρέπει να ελεγχθεί από ανεξάρτητη επιτροπή λογιστών για λογοδοσία, διαφάνεια και οτιδήποτε προκαλεί υποψίες για παράνομο εμπλουτισμό υπό την επιφυλακή της επιβολής του νόμου.

Ένα άλλο ζήτημα που αφορά την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, της οποίας είστε μέλος, είναι η μεταρρύθμιση του υπολογιστή μετά το GHG, το οποίο περιγράφεται ως το μεγαλύτερο. Η θέση του ΔΗΣΥ είναι ίδια με τη θέση της κυβέρνησης για ένα δημοψήφισμα, ενώ αρκετά κόμματα έθεσαν το ζήτημα των τοπικών δημοψηφισμάτων. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να είχε βρεθεί λύση πριν μεταφερθεί στη σύνοδο ολομέλειας;

Δυστυχώς, η σκοπιμότητα του κόμματος από την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης φαίνεται να υπερισχύει της ευθύνης του πολίτη «ενώπιον της κοινωνίας». Ως αποτέλεσμα, εμποδίζουν αυτόν τον πολύ σημαντικό δρόμο μεταρρύθμισης με τέτοιο τρόπο ώστε να εμποδίζουν το δρόμο δικαιοσύνης που είναι εξίσου απαραίτητο και απαραίτητο.

Το αποτέλεσμα είναι ότι σταματούν προσωρινά τη μεταρρύθμιση, η οποία παρέχει καλύτερες υπηρεσίες και ταυτόχρονα χαμηλότερο κόστος για τον πολίτη. Αυτό δημιουργεί ισχυρές προϋποθέσεις ώστε οι τοπικές αρχές և το κράτος να είναι σε θέση να συγκεντρώσει πολλά χρήματα από την ΕΕ. προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων, από τις οποίες η μεταρρύθμιση θα αποφέρει ετήσια εξοικονόμηση περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ, με συγχωνεύσεις 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι συγχωνεύσεις αναπτύχθηκαν σύμφωνα με επιστημονικά, γεωγραφικά, κοινωνικά, δημογραφικά και οικονομικά κριτήρια. Όλες οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να έχει τόσο κατακερματισμένους δήμους, κοινότητες, είναι αρκετά προφανές, είναι λογικό.

Τέλος, αφήστε τους να ακούσουν το κοινό, να αποφύγουν κάθε αντίρρηση, λόγο. Η σκόπιμη προσπάθεια ορισμένων πολιτικών δυνάμεων να καθυστερήσουν ορισμένες μεταρρυθμίσεις, πιστεύοντας ότι βλάπτουν έτσι το κυβερνών κόμμα της κυβέρνησης, είναι κοντόφθαλμη. Διότι, στο τέλος, επηρεάζουν την κοινωνία στο σύνολό της. Οι πολίτες ελέγχουν, γνωρίζουν, αξιολογούν την πολιτική στάση όλων, φυσικά, θα κρίνουν.

Αναμφίβολα, ο οκταετής κανόνας του DISY և Νίκος Αναστασιάδης οδηγεί στην αναμενόμενη επιδείνωση του κόμματος. Ανησυχείτε για την εικόνα του κόμματος και της κυβέρνησης; Πιστεύετε ότι πράγματα που δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει;

Νομίζω ότι η οχτάχρονη κυβέρνηση συνεχίζει σημαντικά έργα με ένα πιο συμβολικό γενικό σχέδιο υγείας, μια ουσιαστική μεταρρύθμιση που έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή των πολιτών της. Επιπλέον, αφήνει τη μείωση της στρατιωτικής θητείας με την ταυτόχρονη πρόσληψη επαγγελματιών χούλιγκαν, τη μεταρρύθμιση της πολιτικής μπόνους, την εισαγωγή προτύπων, την επιστροφή των μπόνους, για να μην ξεχνάμε την οικονομική ανάκαμψη μετά την απόσυρση του μνημονίου. επιστροφή στην οικονομική σταθερότητα. Νομίζω ότι το σκάνδαλο μετά την κυκλοφορία του βίντεο από τον Al-Azira, το οποίο αποκάλυψε την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο, διαφάνεια και θεσμικές αλλαγές που θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, η επιδημία απέτρεψε τα προγράμματα και επιβράδυνε την οικονομική ανάκαμψη. Περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ουσιαστική οικονομική υποστήριξη, μια πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η φατρία που μπορεί να δώσει απαντήσεις επειδή βασίζεται στη φιλοσοφία της ελεύθερης αγοράς για την ελεύθερη αγορά είναι ο «Δημοκρατικός Δημοκρατικός Συναγερμός».

Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης և Η μετωπική επίθεση της κυβέρνησης σε ορισμένα σημαντικά ζητήματα, από επιδημίες, διαφθορά, οικονομία έως το Κυπριακό, θα θεωρούσατε ότι ο πιο ρεαλιστικός στόχος των βουλευτών είναι να διατηρήσουν τις θέσεις τους;

Όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο δημοκρατικός συναγερμός εξακολουθεί να είναι η νούμερο ένα πολιτική δύναμη της χώρας. Πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος για την αποκατάσταση των επιτοκίων, την κινητοποίηση και τη διατήρηση των εδρών του στο κοινοβούλιο. Πρέπει να αποδείξουμε ότι ένας ισχυρός δημοκρατικός συναγερμός σημαίνει εγγύηση δύναμης, ασφάλειας και σταθερότητας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας για όγδοη χρονιά, ενώ ταυτόχρονα ο ΔΗΣΥ είναι στο ρόλο του κυβερνώντος κόμματος. Ειδικά πρόσφατα, με την απελευθέρωση του ΚΕΠ, η επιδείνωση του κόμματος γίνεται πιο ορατή. Ανησυχείτε ως ηγεσία του ΔΗΣΥ για τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαΐου;

Δεν ενδιαφερόμαστε κυρίως για τα επιτόκια, αλλά κυρίως στη χώρα. Πολιτική αξιοπιστία για την επιστροφή στην πολιτική. Αυτή είναι η ανησυχία μας. Ανησυχούμε ότι σε ένα περιβάλλον ισότιμης κριτικής, μπορεί να βρεθούμε σε καταστάσεις που οδηγούν σε συνθήκες που επηρεάζουν τις καλές προθέσεις των πολιτών. Θα διεξαγάγουμε ειλικρινά τις βουλευτικές εκλογές, με θέσεις και επιχειρήματα. Παραδέχοντας τα λάθη και τις παραλείψεις, αλλά το σημαντικό είναι ότι ο λαϊκισμός δεν επικρατεί, ότι δεν θα οδηγήσουμε σε μια παρατεταμένη πολιτική ατμόσφαιρα, μια στείρα αντιπολίτευση μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Προς το παρόν, η κοινωνία χρειάζεται καθοδήγηση, υποστήριξη και λύσεις στα προβλήματα που την αφορούν. Σε αυτό επικεντρωνόμαστε.

Πρόσφατα, πολλοί είπαν ότι το πολιτικό κλίμα παραμένει τοξικό. Πώς βλέπετε αυτήν την προεκλογική περίοδο να συμβαίνει, όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης πυροβολούν καθημερινά το κυβερνών κόμμα της κυβέρνησης με το δόρυ του προβλήματος της διαφθοράς;

Έχουμε λιγότερα από δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές, πρέπει να διαχειριστούμε αμέσως την επιδημική κρίση, τα μέσα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας. Έχουμε επίσης τέσσερις σημαντικές μεταρρυθμίσεις: δικαιοσύνη, τοπική αυτοδιοίκηση, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και δημόσια υπηρεσία. Τα δύο χρόνια είναι μια μακρά κοινοβουλευτική περίοδος για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις, για το Κοινοβούλιο να ψηφίσει για το κοινό καλό όλων μας, εάν αποδειχθεί η ελάχιστη συναίνεση. Γνωρίζετε ότι εάν ζούμε σε μια διετή προεκλογική ατμόσφαιρα με υψηλά επίπεδα τοξικότητας, θα έχει τις χειρότερες συνέπειες για όλους, ειδικά για την οικονομία;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα άτυπο πενταμελές κόμμα, ενώ η άλλη πλευρά επιμένει στη λύση των νέων ιδεών των δύο κρατών. Πρέπει να φοβόμαστε τη βύθιση ενός νέου πλοίου στο πλοίο, την πιθανότητα για αδιέξοδο για άλλη μια φορά;

Δεν πρέπει να μας φοβίζει, αλλά να επιμένει. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται αυτές οι θέσεις από την Τουρκία. Οφείλουμε στον εαυτό μας να αγωνιζόμαστε για πολιτική συνοχή στις θέσεις μας, να παραμένουμε σταθεροί στην ανάγκη για μια συμφωνημένη λύση στο Κυπριακό, προς όφελος τόσο των κοινοτήτων όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Πώς; Γιατί πρέπει να πειστούν οι νέοι να πάνε στις κάλπες;

Επειδή το δικό τους μέλλον κινδυνεύει λόγω οποιουδήποτε οπισθοδρόμησης, λανθασμένης πολιτικής επιλογής. Πιστεύω ότι η πολιτική έχει νόημα όταν αφήνεις έργα που συμβάλλουν σε μια καλύτερη κοινωνία για τις επόμενες γενιές. Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει αποδείξει στην πράξη ότι είναι ένα φιλοευρωπαϊκό, εξωστρεφές κόμμα που πιστεύει, υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα, την έρευνα και την καινοτομία. Υποστηρίζει τους νέους և σημαντικά և τα έργα συμβάλλουν στις ανάγκες τους, τον δανεισμό τους their την αυτονομία τους.

Σε περίπτωση επανεκλογής σας, ποια είναι τα κύρια ζητήματα և οι άμεσες προτεραιότητές σας που θα θέλατε να θέσετε στο κοινοβούλιο;

Πιστεύω ότι εργάζομαι σκληρά και με συνέπεια τους τελευταίους 14 μήνες. Έθεσα πολλά νέα θέματα, έχω αναλάβει πρωτοβουλίες, πιστεύω ότι η συμβολή μου στη δημόσια συζήτηση ήταν πάντα συστηματική, νηφάλιος. Προσπάθησα να λύσω προβλήματα, να βοηθήσω τους ανθρώπους, ειδικά τα παιδιά μας, τους νέους, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους, να βρίσκονται στο πλευρό των συμπολιτών μου, ειδικά στην δύσκολη πρώτη περίοδο της επιδημίας. Υποστήριξα επίσης τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σημαντικών μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητες για τις πρωτοβουλίες της χώρας, όπως κοινωνικές επιχειρήσεις, μεταρρυθμίσεις τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινοβουλευτική συμπεριφορά και ούτω καθεξής. Νομίζω ότι έχω ακόμα πολλά να κάνω. Θα ήθελα να συνεχίσω և να ολοκληρώσω τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως η αναγνώριση της πρακτικής των νέων: πιστοποίηση, η πρωτοβουλία για την αλλαγή του όρου «παιδική πορνογραφία», η απλούστευση των κρατικών διαδικασιών υπέρ του πολίτη-κράτους. Ευκολία πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Χρειαζόμαστε ένα γρηγορότερο, πιο φιλικό και πιο προσιτό κράτος για να υποστηρίξουμε τον πολίτη, τον επιχειρηματία, αλλά και να προσελκύσουμε επενδύσεις. Εάν οι άνθρωποι της Λευκωσίας με τιμήσουν με τη φωνή τους, το μόνο μου μέλημα θα είναι ότι η καθημερινή δουλειά θα είναι ειλικρινής και παραγωγική. Νομίζω ότι κάθε θέση είναι αποκλειστικά θέση ευθύνης բացառ προσφορά. Αυτές είναι οι πεποιθήσεις μου և ο οδηγός μου στην πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source