Ψάχνετε τρόπους για να μην «σκοτώσετε» την αγορά… Γενικά μπλοκ model μοντέλο Λεμεσού-Πάφου στο τραπέζι

Τα σενάρια της επόμενης ημέρας γύρω από το τραπέζι. Γενικό μπλοκ από τη μία πλευρά ավելի περισσότερο “δωρεάν” από την άλλη, ο τύπος Λεμεσού-Πάφου από την άλλη. Μεγάλη προσπάθεια να μην «σκοτώσει» τη βάση – αυτό που θέλει ο Πρόεδρος, ποιο είναι το Υπουργείο Υγείας, τι επιδημιολόγοι

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Η κυβέρνηση περιμένει με ανυπομονησία τις επόμενες ανακοινώσεις με τον «πυρετό» διαβουλεύσεων και συναντήσεων με πολίτες, θα οδηγήσουν σε νέο αποκλεισμό;

Αν και φαίνεται ότι αυτή τη φορά φαίνεται να είμαστε πιο κοντά σε αυτό το σενάριο, αλλά το αυγό του δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ασκήσεις του Προέδρου πραγματοποιούνται σε χαρτί, τα επιδημιολογικά δεδομένα στη μία σελίδα και τα οικονομικά στοιχεία στην άλλη. Αύριο οι επιδημιολόγοι θα πραγματοποιήσουν μια ειδική σύνοδο στο Προεδρικό Μέγαρο, και την Πέμπτη το Συμβούλιο Υπουργών θα συνέλθει για να λάβει αποφάσεις.

Όπως ενημερώθηκε Κύπρος Φορές: Δεδομένου ότι δεν υπάρχει οικονομική δύναμη, ότι σε περίπτωση γενικού αποκλεισμού, η απάντηση της κυβέρνησης δεν θα είναι η ίδια με τον Μάρτιο-Απρίλιο, όσον αφορά τις πληρωμές, τουλάχιστον χωρίς δάνεια, εξετάζεται το δεύτερο “μοντέλο”.

Ένα δίνεται. Ψάχνουν τρόπους να μην «σκοτώσουν» τη συμφωνία, όταν οι εταιρείες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για λίγο λόγω των εκπτώσεων.

Συμπερασματικά, υπάρχουν τουλάχιστον δύο σενάρια στο τραπέζι. Το πρώτο αφορά τον γενικό αποκλεισμό, όπως το βιώσαμε πριν από μήνες και το δεύτερο, τον πιο «ελεύθερο» αποκλεισμό στο μοντέλο Λεμεσού-Πάφου, που επιβλήθηκε τον Νοέμβριο. Το οποίο, στην πραγματικότητα, θα απαγορεύσει την είσοδο από περιοχή σε περιοχή, θα επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις συγκεντρώσεις ստանալ για να κερδίσει κέρδος, αλλά δεν θα θέσει «κλειστά» για όλες τις επιχειρήσεις.

Η ίδια πηγή λέει ότι το Υπουργείο Υγείας, από την άλλη πλευρά, τάσσεται υπέρ ενός βραχυπρόθεσμου σεναρίου, κάτι που δεν φαίνεται να συμφωνεί με τους επιδημιολόγους. Τουλάχιστον όχι όλα. Και αυτό επειδή υπάρχει η αντίληψη ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βγούμε από τον γενικό αποκλεισμό. Και για αυτό, αναφέρουν την περίπτωση της Ελλάδας ως παράδειγμα, το οποίο, παρά τον γενικό αποκλεισμό τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Οι αριθμοί που ανακοινώνονται στην Ελλάδα κάθε μέρα μπορεί να φαίνονται θετικοί, αλλά ο πολύ χαμηλός αριθμός δοκιμών που σχετίζονται με τον πληθυσμό της χώρας δεν επιτρέπει τη σαφή εικόνα της εξάπλωσης του ιού στην κοινωνία, όπως στην Κύπρο.

Source