Ψάχνουν ακόμα για τη «διαρροή» της μαρτυρίας του 32χρονου άνδρα που καταδίκασε τον πολιτικό

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται σχετικά με τη διαρροή της κατάθεσης ενός 32χρονου άνδρα στα μέσα ενημέρωσης, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια διαμαρτυρήθηκε γραπτώς σε έναν Κύπριο πολιτικό για σεξουαλική παρενόχληση. Μετά από γραπτό αίτημα της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ειρήνη Νικολαΐδου-Λοϊζίδου, η ηγεσία των δυνάμεων διέταξε ενδελεχή επιθεώρηση των λεπτομερειών στο «φως».

Ερευνητές στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας έχουν ήδη ανακριθεί από μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη διερεύνηση ισχυρισμών σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους ερωτηθέντες συμφώνησαν ακόμη και να ερευνήσουν τα αρχεία τηλεπικοινωνιακών δεδομένων τους σε επίσημους υπολογιστές που χρησιμοποιούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Μιλώντας για: alphanews.live: Ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σημείωσε ότι όταν καλούμε τα θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων να σπάσουν τη σιωπή τους, πρέπει να είμαστε σε θέση να τα προστατεύσουμε.

Όσον αφορά την πιθανότητα τιμωρίας, εάν οποιοδήποτε άτομο θεωρηθεί υπεύθυνο για τη διαρροή μαρτυρίας, η κα Λοϊζίδου είπε ότι υπάρχει προσωπική ευθύνη, αλλά η υπόθεση πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς τα αποτελέσματα της έρευνας του διαβιβάζονται σε αυτόν. . ,

Ο Επίτροπος τόνισε επίσης ότι η δημοσίευση ονομάτων που εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις ως θύματα ή εγκληματίες γίνεται μόνο όταν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον.

Source