Ψάχνουν για εκείνους που είχαν … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Για να λυθεί το αίνιγμα της δολοφονίας του Karayvaz, το επίκεντρο των αναλυτών δολοφονίας ήταν στις κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα και δύο σοβαρές μαρτυρίες μαρτύρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Βλέπουν μια άλλη τρομοκρατική επίθεση στην παγίδα του θανάτου του Karayvaz

Μέσω των βίντεο που συνέλεξαν από καταστήματα, επιχειρήσεις, σπίτια, καθώς και κάμερες κυκλοφορίας, οι αξιωματικοί ασφαλείας προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή που ακολουθούν οι δολοφόνοι για να «φτάσουν στον Άλιμο» και να φύγουν. Όλα δείχνουν ότι οι εγκληματίες παρακολούθησαν τις κινήσεις του δημοσιογράφου για μέρες, ήξεραν πότε έφευγε, όταν επέστρεφε στο σπίτι, και αποφάσισαν να τον εκτελέσουν.

Ταυτόχρονα, οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποίησε ο Karayvaz τέθηκαν κάτω από ένα μικροσκόπιο για να δουν σε ποιον μιλούσε, αν είχε λάβει απειλητικά μηνύματα. Δεν ομολόγησε στον εαυτό του ή τον συνεργό του ότι δέχθηκε απειλές ή απειλητικές για τη ζωή, δεν είχε όπλο ούτε ζήτησε από την αστυνομία. Η αστυνομία δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε τέσσερις μαρτυρίες, δύο από τις οποίες θεωρούνται πολύ σοβαρές, καθώς πλησίαζαν τη θανατική ποινή και είδαν εν μέρει τη σκηνή του θανάτου. Η αστυνομία προσπαθεί να βρει μερικές λεπτομέρειες μέσω των ιστοριών τους που θα τους βοηθήσουν να λύσουν το μυστήριο.

Τέλος, ζητήθηκε από όλες τις περιπολίες έκτακτης ανάγκης της ομάδας DI.AS να αναζητήσουν τον ίδιο τύπο σκούτερ που χρησιμοποιούν οι δύο ερμηνευτές (τύπου Bearle) καθώς δεν βρέθηκε το αυτοκίνητο των ερμηνευτών ή αναφέρθηκε κλοπή που ταιριάζει με τα στοιχεία του.

Σήμερα, τα αποτελέσματα μιας βαλλιστικής δοκιμής σε ένα όπλο 12-διαμετρήματος 9-διαμετρήματος αναμένεται να καθορίσουν εάν χρησιμοποιήθηκε σε άλλη επιχείρηση ή εάν είναι «καθαρό». Αναμένεται ότι ο “ιδιοκτήτης ան φτερό” θα γίνει το αυτοκίνητο του Kara ora Karavaz, το οποίο έχει ήδη μετακινηθεί στα υπόγεια της GADA.

Όλα δείχνουν ένα «συμβόλαιο θανάτου»

Οι εγκληματίες, όπως φαίνεται, οργάνωσαν ένα «συμβόλαιο θανάτου» με τον τραυματισμένο δημοσιογράφο, του οποίου οι κινήσεις παρακολούθησαν για τουλάχιστον ημέρες. «Ήξεραν τη διαδρομή του, τις κινήσεις του και το πρόγραμμά του. Τον ενέδρα μπροστά από το σπίτι, περιμένοντας να επιστρέψει – το μεσημέρι με την οικογένειά του, τερματίζοντας την παρουσία του στα έξυπνα του Star uth με την εκπομπή In Ina.

https://www.youtube.com/watch?v=ZDRdyBdOmtE:

Η σκληρότητα του εγκλήματος, ωστόσο, είναι ότι ο δολοφόνος φέρεται να πυροβολήσει «ελεύθερο πυροβολισμό» στον George Karayaz, ώστε να μην αφήσει το θύμα του ελπίζοντας για σωτηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Η τελευταία έκθεση του δημοσιογράφου George Vor Karayaz πριν από τη δολοφονία του

Το Career Lodge Karayvaz είναι συγγραφέας της αστυνομίας για περισσότερες από τρεις δεκαετίες από την αρχή της καριέρας του. Ασχολήθηκε με όλα τα θέματα της αναφοράς, ήταν πάντα ένας δημοσιογράφος πρώτης γραμμής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πρώτο σενάριο που έκανε η αστυνομία είναι ότι οι δολοφόνοι του εμπλέκονταν στην υπόθεση στην οποία ασχολήθηκε, αυτό που έγραψε ή είπε «τον οργή» και αποφάσισαν να τον κλείσουν για πάντα.

https://www.youtube.com/watch?v=hMWsQhOSpG0:

Έτσι, τις επόμενες ημέρες, αυτές οι περιπτώσεις αναμένεται να «σαρωθούν» σε μια προσπάθεια να οδηγήσει την έρευνα σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία προσπαθεί να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες և περιγραφές από αυτόπτες μάρτυρες για να κάνει το πρώτο «προφίλ» των δύο νεαρών ανδρών που σκότωσαν τον Τζορτζ Βορ Καραβάζ κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο. Ένα ενδιαφέρον και ανησυχητικό γεγονός είναι ότι οι δολοφόνοι δεν κάλυψαν τα πρόσωπά τους, όπως κατέθεσαν τουλάχιστον τέσσερις μάρτυρες.

Οι δολοφόνοι ενήργησαν ήρεμα. Αποδεικνύεται ότι έβαλαν ένα σιγαστήρα σε εννέα πιστόλια, με τα οποία πυροβόλησαν τουλάχιστον 12 φορές, χτυπώντας έξι σφαίρες. Ο Karayvaz, ο οποίος πέθανε ένα μέτρο πίσω από το αυτοκίνητό του. Οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου επέλεξαν έναν «σιωπηλό» τρόπο για να φτάσουν στη σκηνή του εγκλήματος. Μια μικρή μοτοσικλέτα που περνά πιο απαρατήρητη από μια μεγάλη και θορυβώδη μοτοσικλέτα. Περίμεναν να σταματήσει το θύμα τους, αλλά όταν βγήκε από το αυτοκίνητο, ο οδηγός του σκούτερ άρχισε να πυροβολεί. Και μετά έφυγαν, κινούνται σε άγνωστη κατεύθυνση. Η αστυνομία ψάχνει βίντεο με βάση λογαριασμούς μαρτύρων που ενδέχεται να έχουν καταγραφεί από τους δράστες. Ωστόσο, η πλοκή της δολοφονίας υποτίθεται ότι περιλαμβάνει την ομάδα «υποστήριξης» των δύο δολοφόνων, τα άτομα, δηλαδή, πριν τον δημοσιογράφο του, τον ακολούθησαν από τον τηλεοπτικό σταθμό όπου εργάστηκε, ενημέρωσαν τους άλλους εν αναμονή, αλλά θα είναι σε θέση να τους βοηθήσει να ξεφύγουν αν κάτι έρχεται σε αντίθεση με τα σχέδιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Χαρτογραφούν τα κινήματα της σφαγής της Καραϊβικής. Ψυχρή εκτέλεση εντός δευτερολέπτων

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source