Ψευδείς ειδήσεις mis Παραπληροφόρηση εμβολίου AstraZeneca

Δεν υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας με το εμβόλιο AstraZeneca, λένε αξιωματούχοι, καθησυχάζοντας άτομα άνω των 65 ετών που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά του.

Δρ. Μαρία Κολιού – Καθηγητής Λοιμωδών Νοσημάτων
“Αυτό που διακυβεύεται είναι ότι άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών δεν συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη σε κλινικές δοκιμές φάσης Γ, οπότε δεν υπάρχουν δεδομένα για αυτήν την ομάδα.Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία για τη φάση Β της μελέτης, η οποία εξέτασε επίσης άτομα άνω των 65 ετών που φέρεται να ήταν συγκρίσιμα με την ανταπόκριση των νεότερων ηλικιών.

Μιλώντας για: Alphanews. Ζωντανά: Ο καθηγητής των μολυσματικών ασθενειών τόνισε ότι είναι εξίσου ασφαλές με τα υπόλοιπα εμβόλια, և οτιδήποτε έχει γίνει τις τελευταίες ώρες όπου αμφιβάλλετε ότι η αποτελεσματικότητά του μπορεί να είναι κακές πληροφορίες.

Δρ. Μαρία Κολιού Καθηγητής Λοιμωδών Νοσημάτων
«“Ως επιστημονική ομάδα, αυτό που έχουμε προτείνει στο Υπουργείο Υγείας είναι να δοθεί το εμβόλιο σε άτομα που χρειάζονται το εμβόλιο άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από την ηλικία.”

Τόνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει πολυτέλεια λόγω της μειωμένης διαθεσιμότητας δόσεων για την επιλογή του εμβολίου που θέλουμε.

Source