Ψηφιακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για εμβόλια κορανοϊού στο Νότο – Kıbrıs Haberci

Έχει αναφερθεί ότι στη Νότια Κύπρο, τα ραντεβού τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη φάση των εμβολίων κοραναϊού θα οργανωθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Το Rum radio ανακοίνωσε ότι η ψηφιακή πλατφόρμα που σχετίζεται με τον εμβολιασμό κατά του νέου τύπου κοραναϊού εισήχθη με τη διεξαγωγή συνέντευξης τύπου από την Ελληνική Υπεύθυνη Γραμματείας Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Κατά συνέπεια, η πλατφόρμα αποτελείται από τρεις ενότητες: επιλέξιμα άτομα για τα οποία θα διοργανωθούν ραντεβού εμβολιασμού, κέντρα εμβολίων και κέντρο δεδομένων που θα λειτουργεί σε κεντρικό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, η ποσότητα των διαθέσιμων εμβολίων, ο αριθμός των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων ατόμων θα παρακολουθούνται άμεσα και θα παραγγέλνονται εγκαίρως νέα εμβόλια.

Εν τω μεταξύ, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Γιοάννου, συναντήθηκε σήμερα με τα μέλη του Επιδημιολογικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου και εξέτασε την τρέχουσα κατάσταση και την κατάσταση των νοσοκομείων στη Νότια Κύπρο σχετικά με τον κοροναϊό.

Αναφέρθηκε ότι το Συμβουλευτικό Συμβούλιο θα ενημερώσει αύριο τον Πρόεδρο της Ελλάδας Νίκο Αναστασιάδη και το Συμβούλιο Υπουργών της Ελλάδας, το οποίο θα συνέλθει την Πέμπτη, θα αποφασίσει για πιθανό δεύτερο γενικό κλείσιμο.

Source