“Ως ένωση, θα δώσουμε την απαραίτητη απάντηση πολύ σύντομα”

Η Τουρκική Ένωση Εργαζομένων Ηλεκτρικής Ενέργειας (El-Sen) επέκρινε τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Erhan Arıklı για τις δηλώσεις του προς την Τουρκική Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και τους εργάτες της.

Στη γραπτή δήλωση του προέδρου του El-Sen Kubilay Özkıraç, ο Arıklı “επιτίθεται στην Kıb-Tek και στους εργάτες της από την ημέρα που ξεκίνησε τη δουλειά του” και ότι θα δώσουν την απαραίτητη απάντηση “μέσω δημοκρατικής δράσης και αγώνα πολύ σύντομα”. καθορισμένο.

Στη δήλωση, η οποία φέρεται να έκανε ελιγμούς για την εξάλειψη της εντολής της Συλλογικής Συμφωνίας, οι εργαζόμενοι της Kıb-Tek περιελάμβαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ενώ το κύριο καθήκον του είναι το μέλλον της Kib-Tek και η κοινωνία πρέπει να επενδύσει για πιο υγιεινή, ασφαλέστερη, πιο φιλική προς το περιβάλλον και φθηνότερη ενέργεια, αποτρέπει ακόμη και τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν βραχυπρόθεσμα. Σύμφωνα με την αποστολή που του έχει ανατεθεί, απαιτούμε από τον Erhan Arıklı, ο οποίος διαδίδει τους σπόρους της διαφωνίας μεταξύ όλων των ομάδων εργασίας που ζουν σε αυτό το κομμάτι γης με τις πολιτικές «αυτονομιστές» του, να λάβει τα απαραίτητα και οικονομικά μέτρα το συντομότερο δυνατό, διαφορετικά να εγκαταλείψει την έδρα του αμέσως. “

(ΕΤΣΙ)

Source