“Ως κυβερνών κόμμα με 27 βουλευτές, δεν θα συζητήσουμε τη βούληση του λαού με 21 βουλευτές της αντιπολίτευσης”

Ο πρωθυπουργός Ersan Saner είπε ότι πιστεύουν παράλληλα με τον Πρόεδρο Ersin Tatar για το Κυπριακό.

Ο Πρωθυπουργός Σανέρ έκανε δήλωση στον Τύπο αφού άκουσε τον Πρόεδρο Τατάρ από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών και είπε ότι κάλεσαν τον Πρόεδρο ενώπιον της Γενεύης και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις απόψεις του στο Συμβούλιο Υπουργών.

Ο Σάνερ είπε, «Μοιραστήκαμε την ίδια γνώμη και διαβιβάσαμε ότι πιστεύουμε παράλληλα» και τόνισε ότι συζήτησαν επίσης τα γενικά προβλήματα της χώρας με τον Πρόεδρο και ότι τέτοιες συναντήσεις είναι σημαντικές όσον αφορά την ενότητα.

Υγεία και αυτοκινητόδρομοι Τάταροι που δήλωσαν ότι έδωσαν πληροφορίες για τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε υποδομές και άλλες μελέτες, το 20% των ανθρώπων δήλωσαν ότι θα εμβολιαστεί με εμβόλιο από την Τουρκία.

Αξιολογώντας τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους ηγέτες του κόμματος της αντιπολίτευσης στο Κοινοβουλευτικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο, ο Σανέρ κατάλαβε ότι δεν θέλουν όλοι οι ηγέτες του κόμματος να διεξαγάγουν ενδιάμεσες εκλογές, και σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε την πρόταση της κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές στις 3 Απριλίου 2022 και την πρόταση της αντιπολίτευσης στις 29 Αυγούστου 2021.

έμβλημα69

Δηλώνοντας ότι τόσο η αντιπολίτευση όσο και η κυβέρνηση διαβίβασαν τις προτάσεις τους για μια ημερομηνία πρόωρων εκλογών στο Κοινοβούλιο, ο Saner δήλωσε ότι πρότεινε τη σύσταση μιας ad-hoc επιτροπής στην οποία θα συμπεριληφθούν όλα τα κόμματα και ότι η συμβουλευτική επιτροπή συγκλήθηκε στο Κοινοβούλιο, αλλά η συνεδρίαση δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί επειδή η αντιπολίτευση εγκατέλειψε τη συνεδρίαση.

Ο Σάνερ σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Συνέλευσης θα μεταφέρει το ζήτημα στη Γενική Συνέλευση της Συνέλευσης αύριο και ότι το ζήτημα θα επιλυθεί εκεί.

“ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ 21 ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ”

Ως κυβερνών κόμμα με 27 βουλευτές, αυτό τους αναστάτωσε, αλλά δεν θα συζητούσαν τη βούληση του λαού με 21 βουλευτές που σχημάτισαν την αντιπολίτευση και δήλωσαν ότι θα ξεκινήσουν ένα έργο από αύριο για να εκπροσωπήσουν την πλειοψηφία με τις έδρες που τους αξίζουν. τις επιτροπές που είχαν προηγουμένως συγκροτηθεί σύμφωνα με τη συναίνεση σύμφωνα με τις δημοκρατικές πρακτικές.

Ο Saner, επιθυμώντας η αντιπολίτευση να εγκαταλείψει αυτή τη στάση και να επιτύχει συμβιβασμό για πρόωρες εκλογές, επεσήμανε τη σημασία των μέτρων Covid και είπε ότι δεν το βρίσκουν σωστό να διεξαγάγουν εκλογές και να δαπανήσουν περίπου 10 εκατομμύρια TL για να εκλέξουν αναπληρωτή σε αυτό το περιβάλλον.

Ο Saner σημείωσε επίσης ότι η επιλογή γίνεται σε ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον.

Ο πρωθυπουργός Σανέρ επέστρεψε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών μετά την ανακοίνωσή του και προήδρευσε της συνεδρίασης.

Source