Όλα εξαρτώνται από το νήμα, τις κρίσιμες ώρες – Το … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Υπό την έντονη πίεση του συστήματος υγείας, το οποίο συνοδεύτηκε από επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων, η κυβέρνηση κάνει ασκήσεις σε χαρτί για εξοικονόμηση χρόνου, μετάβαση σε εμβολιασμούς και ομαλοποίηση της κατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Τρεις ακόμη ασθενείς πέθαναν. Δραματικές ώρες με 852 περιπτώσεις

Τα επόμενα βήματα θα καθοριστούν από τρεις πολύ σημαντικούς παράγοντες. Σε ποιο βαθμό θα τεθεί σε κίνδυνο το ήδη υπάρχον σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, ο ρυθμός του προγράμματος εμβολιασμού και ο βαθμός στον οποίο οι πολίτες ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις για σεβασμό;

Τόσο τα μηνύματα που ελήφθησαν από τα νοσοκομεία όσο και η κατάσταση στην κοινότητα παραμένουν δυσοίωνες, το ένα μετά το άλλο σπάζοντας το αρνητικό ρεκόρ. Οι επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής ανησυχούν πολύ, φοβούμενοι ότι θα αντιμετωπίσουν τώρα ένα ορατό, εφιαλτικό σενάριο επιλογής ποιος θα φροντίσει.

Τα δεδομένα επιδείνωσης είναι έντονα. Δύο νέες αρνητικές αναφορές σοβαρών ασθενειών καταγράφηκαν χθες στα νοσοκομεία, ενώ καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι, αυξάνοντας τον αριθμό τους μόνο τον Απρίλιο σε 35. 271 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία σε έξι νοσοκομεία ΟΚΥΠΥ, 67 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επιπλέον, η δεύτερη μεγαλύτερη αρνητική καταγραφή καταγράφηκε χθες, μετά την ανακάλυψη 852 νέων κρουσμάτων της νόσου, ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε στο 1,44%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Πάθος για την αρχή της εβδομάδας. Όλοι είναι ανοιχτοί σε νέες εκδηλώσεις

Τα δύο σενάρια πίνακα

Τα δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο Υπουργείο Υγείας. Ως ένα πρώτο βήμα σε μια ειδική σύνοδο υπό την προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο χθες, αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα για τη δημιουργία νοσοκομειακών κλινών, για κάθε προσπάθεια επιτάχυνσης του προγράμματος εμβολιασμού, για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τα πρωτόκολλα. σχολεία և θέσεις.

Πέρα από αυτό, η κυβέρνηση έχει δύο σενάρια, ένα εκ των οποίων περιλαμβάνει τη λήψη έκτακτων μέτρων.

Το πρώτο σενάριο είναι η παράταση του ισχύοντος διατάγματος έως τις 15 Μαΐου, με όλες τις παραχωρήσεις που θα δοθούν τόσο στο Πάσχα όσο και στον πρώτο του επόμενου μήνα για προσωρινό πάγωμα. Επιπλέον, σκοπεύουν να επεκτείνουν το κλείσιμο των σχολείων για μια ακόμη εβδομάδα μετά την απεργία, εάν τα περιστατικά στην κοινότητα παραμένουν υψηλά.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση αύξησης της γεωμετρικής πίεσης στα νοσοκομεία, αφορά την άμεση δράση. Υπάρχουν πολλές προτάσεις στο τραπέζι για αυτό το σενάριο, όπως το άμεσο κλείσιμο των σχολείων αυτήν την εβδομάδα και η επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει στις 9 μ.μ. Στις 00 Δεν αποκλείεται η δυνατότητα ακόμη και ενός σύντομου γενικού αποκλεισμού, αρκεί το τείχος να μην προστατεύεται από εμβολιασμούς μεταξύ του πληθυσμού. Εάν ληφθούν μέτρα, ωστόσο, η σοβαρότητά τους θα εξαρτηθεί από τον κίνδυνο για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες θα επανεκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη συνάντησή τους την Τρίτη και, εάν είναι απαραίτητο, θα κάνουν αναφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Η πύλη εμβολίων ανοίγει μεταξύ 51 και 52 ετών – Υπάρχουν 16.000 ραντεβού

Η πύλη ανοίγει σε άτομα ηλικίας 51 և 52 ετών

Ταυτόχρονα, η πύλη εμβολιασμού θα είναι ανοιχτή 7. Από 30 για ραντεβού εμβολιασμού έως την Τρίτη 20 Απριλίου, στις 8 μ.μ., μόνο για άτομα ηλικίας 51 և 52 ετών. Συγκεκριμένα, 16.000 συνταγές εμβολιασμού με διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε όλες τις περιοχές.

Η πύλη εμβολιασμού θα είναι ανοιχτή την Τετάρτη 21 Απριλίου, για άτομα ηλικίας 49-50 ετών και την Παρασκευή 23 Απριλίου για άτομα ηλικίας 47-48 ετών. Ο στόχος είναι να εμπλέκουμε άτομα άνω των 40 ετών στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Από τις 17 Απριλίου, είχαν χορηγηθεί συνολικά 210.576 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 152.603 ήταν για την πρώτη δόση και ,9 57.973 για τις δύο δόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source