Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κράτηση μιας φτηνής ευρωπαϊκής απόδραση αυτό το καλοκαίρι

Η κυβέρνηση έδωσε στους Βρετανούς παραθεριστές μια λάμψη ελπίδας σήμερα αφού αποκαλυφθεί ότι οι Βρετανοί θα μπορούν να πάνε καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Βρετανοί περίμεναν ανυπόμονα να μάθουν αν οι διακοπές θα μπορούσαν να είναι στα χαρτιά. Ακόμα και την περασμένη εβδομάδα, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιούσε ένα σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» με χώρες που περιλαμβάνονται σε πράσινες, πορτοκαλί ή κόκκινες λίστες, οι αναζητήσεις για διακοπές αυξήθηκαν.

Για παράδειγμα, ο ιστότοπος σύγκρισης διακοπών Kayak είδε τις αναζητήσεις για διεθνείς πτήσεις να αυξάνονται κατά 73% για ταξίδια μετά τις 17 Μαΐου και οι αναζητήσεις για ταξίδια συνολικά αυξήθηκαν κατά 70% για ταξίδια μετά τις 21 Ιουνίου.

Αλλά με κάποια συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τους παγκόσμιους περιορισμούς και νέες απαιτήσεις, όπως δοκιμές PCR για επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι δυνατόν να κλείσετε μια φτηνή ευρωπαϊκή απόδραση αυτή τη στιγμή;Τουρίστες που κάνουν ηλιοθεραπεία σε Praia do Camilo, Πορτογαλία
Τουρίστες που κάνουν ηλιοθεραπεία σε Praia do Camilo, Πορτογαλία

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές προσφορές που μπορείτε να βρείτε αυτήν τη στιγμή εάν σκέφτεστε να κάνετε κράτηση.

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες κάνουν όλες τις στάσεις για να προσελκύσουν τους παραθεριστές πίσω. Για παράδειγμα, η TUI διαθέτει επί του παρόντος δωρεάν θέσεις για παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των καλοκαιρινών διακοπών του 2021, το Jet2 έχει πακέτα με πτήσεις από £ 39 για το καλοκαίρι και η easyJet διακοπές προσφέρει χαμηλές καταθέσεις από 60 £.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια ευέλικτη πολιτική κρατήσεων – αυτά έχουν γίνει αρκετά τυπικά από την αρχή της πανδημίας. Μπορείτε να ελέγξετε τις λεπτομέρειες πριν κάνετε κράτηση, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι εταιρείες θα σας επιτρέψουν να τροποποιήσετε δωρεάν τις λεπτομέρειες των διακοπών σας εάν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε για λόγους που σχετίζονται με Covid, όπως κυβερνητικοί περιορισμοί ή εάν εσείς / οι σύντροφοι ταξιδιού να αυτο-απομονωθεί.

Προσπαθήστε επίσης να παραμείνετε σε πακέτα διακοπών, καθώς αυτές προσφέρουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας – εάν η ταξιδιωτική εταιρεία πρέπει να ακυρώσει τις διακοπές σας, θα δικαιούστε επιστροφή χρημάτων.Γυναίκα που τρέχει στην παραλία Μαρίνα, το Αλγκάρβε, Πορτογαλία.
Ελπίζετε να κατευθυνθείτε στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι;

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Covid-19, δεν είναι μόνο το κόστος του πακέτου διακοπών που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Όταν το ταξίδι επαναληφθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα υπάρχουν απαιτήσεις για το πότε θα επιστρέψετε. ένα από τα μεγαλύτερα κόστη θα έρθει με τη μορφή των δοκιμών PCR που θα πρέπει να κάνετε.

Για παράδειγμα, εάν επιστρέφετε από έναν προορισμό πράσινης λίστας, θα χρειαστείτε μια δοκιμή πριν από την αναχώρηση και μία την / πριν από την 2η ημέρα της επιστροφής σας.

Προς το παρόν, αυτές οι δοκιμές PCR με χρυσό πρότυπο κοστίζουν περίπου £ 120, οι οποίες αυξάνονται γρήγορα όταν χρειάζεστε τουλάχιστον δύο και αν είστε οικογένεια τεσσάρων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν θα μπορείτε να λάβετε δωρεάν δοκιμή PCR από το NHS για τις διακοπές σας.

Οι αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους να κάνουν τις δοκιμές PCR φθηνότερες. Ο γραμματέας μεταφορών Grant Shapps δήλωσε ότι οι δοκιμές, που πληρώνονται για ιδιωτικούς σκοπούς, είναι “πολύ ακριβές”

Μια εναλλακτική λύση θα μπορούσε επίσης να είναι η χρήση δοκιμών πλευρικής ροής, καθώς αυτές είναι φθηνότερες και μπορούν να προσφερθούν δωρεάν στους πολίτες από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Έτσι, θεωρητικά θα μπορούσατε να συσκευάσετε ένα στη βαλίτσα σας για να πάρετε πριν την επιστροφή σας. (Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δοκιμές πλευρικής ροής έχουν θεωρηθεί λιγότερο αξιόπιστες στα αποτελέσματά τους).

Τη στιγμή της γραφής, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.Το ταξιδιωτικό ενημερωτικό δελτίο του Mirror σάς προσφέρει τις τελευταίες ειδήσεις και την ανάλυση εμπειρογνωμόνων από ολόκληρο τον κλάδο, καθώς και πολλές ταξιδιωτικές έμπνευση.

Οι ταξιδιωτικοί μας εμπειρογνώμονες αναζητούν επίσης τις καλύτερες προσφορές είτε για διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε στο εξωτερικό.

Θα σταλεί στα εισερχόμενά σας δύο φορές την εβδομάδα, οπότε εγγραφείτε εδώ.

Ορισμένες ταξιδιωτικές εταιρείες έχουν ήδη κάνει βήματα σε μια προσπάθεια να κάνουν τη δοκιμή μια φθηνότερη διαδικασία για τους πελάτες τους. Για παράδειγμα, η TUI έχει δοκιμές από 70 £ από τους συνιστώμενους προμηθευτές της, ενώ η British Airways προσφέρει επί του παρόντος δοκιμαστικά κιτ αντιγόνου από 33 £.

Θα μπορούσε να είναι ότι ορισμένες εταιρείες μπορούν να εξασφαλίσουν παρόμοιες εκπτώσεις για δοκιμές PCR εάν αυτές θα είναι ο κανόνας για την επανεκκίνηση του ταξιδιού.

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν το Cignpost ExpressTest το οποίο προσφέρει δοκιμές PCR «Fit to Fly» για 80 £ ανά άτομο σε διάφορα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου (αν ταξιδεύετε από το Λονδίνο Gatwick αυτά είναι 60 £).

Οι απαιτήσεις συμμετοχής στον επιλεγμένο προορισμό σας ενδέχεται επίσης να απαιτούν απόδειξη αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής ΛΔΚ Covid-19 – θα χρειαστεί να ελέγξετε τις ταξιδιωτικές συμβουλές του Υπουργείου Εξωτερικών για περισσότερες πληροφορίες.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι με την εφαρμογή εμβολίων, ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μάλτας και της Κύπρου, έχουν πει ότι εάν μπορείτε να δείξετε απόδειξη εμβολιασμού, δεν θα χρειαστεί να έχετε αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής για να μπείτε.

Θα πληρώνατε για ένα τεστ PCR για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

.Source