Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους εμβολιασμούς στην Κύπρο (VIDEO)

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ:

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα κέντρα εμβολιασμού στην Κύπρο από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ., με επαρκώς εκπαιδευμένους επισκέπτες υγείας.

Χριστός Πέτρος – Αναπλ. Καθηγητής Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο. Λευκωσία
“Μετά το τέλος αυτού του κύκλου εμβολιασμών σε νοσηλευτές professionals επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής, το υπουργείο θα ανακοινώσει πώς πρέπει να συνταγογραφηθεί.”

Απαιτείται ονομαστικό ραντεβού μέσω του προγράμματος εμβολιασμού. Το άτομο θα λάβει ένα μήνυμα κειμένου με όλες τις λεπτομέρειες στο κινητό τηλέφωνο.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εμβολιασμών, το οποίο έχει ανακοινωθεί από κάθε πολίτη և θα λάβει κάρτα εμβολιασμού μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Ταυτόχρονα, θα δοθεί ένα δεύτερο ραντεβού για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ

Οι γενικοί ιατροί πρέπει να ενημερώσουν τα αρχεία των ασθενών τους σχετικά με τη φάση εμβολιασμού. Αναφέρεται ότι ο προσωπικός γιατρός δεν είναι υπεύθυνος για την αποστολή πολιτών σε κέντρα εμβολιασμού ή τη χορήγηση του εμβολίου. Ωστόσο, θα μπορούν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους ασθενείς τους να κλείσουν ραντεβού.

Source