“Όλες οι αποφάσεις μας είναι αποφάσεις της ανώτατης επιτροπής μεταδοτικών ασθενειών”

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού Όλγκαν Αμκάογλου τόνισε ότι είναι καιρός να δράσουμε από κοινού σχετικά με επιδημικά μέτρα, οικονομικά μέτρα και τι πρέπει να γίνει στην εκπαίδευση.

Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού Όλγκαν Αμκάογλου είπε, “Δεν είναι καιρός να κάνουμε περιττές δηλώσεις μόνο για λόγους αντιπολίτευσης ή μόνο λόγω του ισχυρισμού ότι ο συνδικαλισμός γίνεται έτσι”.

Ο υπουργός Amcaoğlu δήλωσε τα ακόλουθα στη γραπτή του δήλωση:

«Θυμάμαι καλά όσα είπα πριν, ο στόχος ορισμένων συνδικαλιστών δεν είναι σίγουρα να τρώνε σταφύλια, αλλά να νικήσουν τον αμπελουργό. Το βρίσκω δύσκολο να αποδεχτώ αυτήν την κατανόηση.

Αν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει εμβόλιο, μπορούν να αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχουμε λάβει συγκεκριμένα μέτρα σχετικά με τον εμβολιασμό των εργαζομένων στην εκπαίδευση. Καθίζουμε μαζί τους, δημιουργούμε ένα νέο ακαδημαϊκό ημερολόγιο σύμφωνα με τα επιδημικά μέτρα. Λαμβάνουμε κάθε είδους προφυλάξεις και, εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, αποφασίζουμε ότι οι εθνικές και διεθνείς εξετάσεις θα διεξαχθούν πρόσωπο με πρόσωπο, ανάλογα με την απόφαση της Ανώτατης Επιτροπής Μεταδοτικών Νόσων, η οποία είναι η πιο αρμόδια αρχή. Στη συνέχεια, συνεχίζουν να μας κατηγορούν, χωρίς δισταγμό. Όλες μας οι αποφάσεις είναι αποφάσεις της Ύπατης Επιτροπής για τις Λοιμώδεις Νόσους. ”

Ο υπουργός Amcaoğlu δήλωσε ότι ως διευθυντές και υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού, κάνουν ό, τι μπορούν για να αποτρέψουν ακόμη και το παραμικρό πρόβλημα για το μέλλον των παιδιών, «Στην περίοδο που ο αριθμός των περιπτώσεων ήταν πολύ χαμηλότερος, τα συνδικάτα που αντιτάχθηκαν έντονα στην προσωπική μας προσφορά κατάρτισης, τώρα φαίνεται να έχει αναλάβει τις προηγούμενες προτάσεις μας και μπορεί να κάνει δηλώσεις όπως «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη». Ως υπουργείο, δεν βλέπουμε μια συνεπή και εποικοδομητική στάση σε αυτές τις δηλώσεις », είπε.

“ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ”

«Ποτέ δεν πήγαμε στο σπίτι μας, δουλέψαμε μέχρι το πρωί, κάναμε μεγάλες προσπάθειες ώστε τα παιδιά να μην μένουν χωρίς tablet και internet. Είναι προφανές ότι είμαστε πολύ επιτυχημένοι σε αυτό το θέμα », δήλωσε ο υπουργός Amcaoğlu ότι οι μαθητές θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με όλα τα σχετικά ιδρύματα, ειδικά με την Ανώτατη Επιτροπή των Μεταδοτικών Νοσημάτων, και φυσικά με τα συνδικάτα, προκειμένου να αποτρέψουν τα παιδιά να υποστούν θύματα.

Επισημαίνοντας ότι ορισμένες από τις δηλώσεις που έγιναν μόνο για λόγους αντιπολίτευσης είναι εξαιρετικά οδυνηρές, ο υπουργός Amcaoğlu είπε: “Κανείς δεν πρέπει να λυπάται, δεν έχουμε καμία πρόθεση να μιλήσουμε σε κάποιον, έχουμε επικεντρωθεί στα μαθήματα των παιδιών μας, αλλά αυτό δεν είναι και πρέπει να μην είσαι συνδικαλισμός. “

Source