Όλοι πίστευαν ότι ο IG των φυλακών ήταν καταδικαστική τιμωρία – Anniversary News

Από την πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε ως αξιωματικός της Ινδικής Αστυνομικής Υπηρεσίας (IPS) ως ο υπολοχαγός κυβερνήτης του Puducherry, η Kiran Bedi είναι ένα ίδρυμα. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, εισήγαγε μεταρρυθμίσεις στις φυλακές, τόσο στην Ινδία όσο και στο εξωτερικό, και έθεσε ένα πρότυπο για την ανθρωπιστική αστυνόμευση. Έχει μια καλή φήμη για το φόβο, εφαρμόζοντας το νόμο σε μια χώρα όπου οι ισχυροί είναι συχνά σε θέση να το παρακάμψουν. Μέσα από την καριέρα της, έχει δείξει σε εκατομμύρια νεαρές γυναίκες ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι εξίσου καλές, αν όχι καλύτερες, στην επιβολή του νόμου από τους άνδρες.

Κοιτάζοντας πίσω, θυμάται τουλάχιστον τρία σημαντικά σημεία καμπής που τη διαμόρφωσαν. Ένα από αυτά, λέει, έλαβε χώρα όταν ήταν οκτώ ή εννέα ετών. Μια μέρα, όταν η Μπέντι καθόταν με την οικογένειά της, μια γυναίκα ήρθε στον πατέρα της, τον Πρακάς Πεσαγουάρια, ζητώντας βοήθεια, λέγοντας ότι ο σύζυγός της συνελήφθη άδικα. Συμφωνώντας να βοηθήσει, κάλεσε αμέσως τον SSP (ανώτερο επιθεωρητή αστυνομίας) του Amritsar και του ζήτησε να συναντηθεί με τη γυναίκα και να εξετάσει το θέμα. Η Μπέντι λέει ότι τα λόγια του πατέρα της ήταν: «Ακούστε την και δείτε ότι δεν της αδικείται». Σημειώνει επίσης ότι δεν είπε «αφήστε [the woman’s husband] ελευθερώστε », αυτό έστειλε πολλά μηνύματα στο νεαρό Bedi. «Ήταν η πρώτη μου εισαγωγή στην αστυνομία [system],” αυτή λέει, “[and showed me] ότι μπορεί να αναιρέσει την αδικία. Με εισήγαγε επίσης στη δύναμη της επιρροής για να αναιρέσω την αδικία. Ο πατέρας μου ήταν επίσης πολύ [quick] για να απαντήσω, είναι το ίδιο μοτίβο για μένα τώρα. ” Αυτή η ανεξάρτητη αίσθηση εξουσίας και η έντονη ανταπόκριση σε καταστάσεις έχει υπηρετήσει την Μπέντι σε καλή κατάσταση, σήμερα, της επέτρεψε να χαράξει έναν ανεξάρτητο χώρο για τον εαυτό της ως υπολοχαγός κυβερνήτης του Πουντουτσερί πάνω από τον πολιτικό αγώνα.

Η μεταρρύθμιση Bedi το 1994, εμφανίζοντας ένα πλαίσιο αναφοράς, μία από τις μεταρρυθμίσεις της φυλακής της

Το επόμενο σημείο καμπής της ήρθε στην ηλικία των 12 ετών. Συνοδεύοντας τους γονείς της σε γάμους εκείνες τις ημέρες, θυμάται ότι η προίκα που δόθηκε από την οικογένεια του κοριτσιού θα ήταν συχνά σε πλήρη έκθεση, θυμάται τον πατέρα της να της λέει ότι τα κορίτσια που ήταν δεν ήταν αυτόνομος έπρεπε να τεθεί σε γάμο με προίκα. «Απέρριψα την ιδέα και είπα στον πατέρα μου ότι δεν το ήθελα. Άρχισα να μισώ την έννοια της προίκα, μεγάλωσα για να είμαι αυτόνομος και αποφάσισα να μην το αφήσω να συμβεί στη ζωή μου. Όταν παντρεύτηκα, ο σύζυγός μου και εγώ πληρώσαμε για τη γαμήλια δεξίωση [ourselves]”

Αυτή η αίσθηση αυτονομίας και πειθαρχίας εκδηλώθηκε επίσης στην αθλητική της καριέρα, στην πραγματικότητα, την ημέρα της δεξίωσής της, η Μπέντι παρευρέθηκε στην τελετή μόνο αφού έπαιξε έναν αγώνα. Ήταν τόσο αφοσιωμένη στο τένις, ένα από τα πρώτα της πάθη, που τελικά έγινε εθνική πρωταθλητής. Αυτό οδήγησε σε ένα άλλο σημείο καμπής, όταν ήταν 16 ετών. Ως εθνική πρωταθλήτρια, περίμενε ότι θα είχε την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ινδία στο Wimbledon. παρά την αξία της, αγνοήθηκε. «Αυτό με έπεισε να χτίσω μια καριέρα στους ακαδημαϊκούς», λέει σήμερα στην Ινδία σε μια συνέντευξη στο Raj Bhawan του Puducherry. «Ήταν ο κανόνας τη στιγμή που ο εθνικός πρωταθλητής κατώτερου [a chance to play at] Wimbledon, αλλά μου αρνήθηκαν το [opportunity]. Ήταν μια καθοριστική στιγμή για μένα, αποφάσισα ότι θα ανέβαινα με ακαδημαϊκή αξία. “

Μακροπρόθεσμα, η ακαδημαϊκή αριστεία του Bedi, το πνεύμα εξυπηρέτησης και η αθλητική αίσθηση πειθαρχίας την περιπλάνησαν για το μέλλον. Μετά την ένταξή του στο IPS, υπηρέτησε σε διάφορες περιοχές, ιδίως στα βορειοανατολικά. Στη συνέχεια, το 1993, όταν ήρθε για απόσπαση στο Δελχί, της προσφέρθηκε η θέση του Γενικού Επιθεωρητή (IG) των Φυλακών. «Ήταν μια καταδίκη τιμωρίας», λέει. «Κανείς δεν το ήθελε. Σήμερα, είναι ισοδύναμο με έναν Επίτροπο της Αστυνομίας. εκείνες τις μέρες, όλοι με ρώτησαν γιατί ήμουν [taking it]. Ήξερα ότι πήγαινα στο σωστό μέρος. Είμαι διορθωτής, μεταρρυθμιστής, δάσκαλος και κοινωνιολόγος. “

Περίπου ένα χρόνο μετά την ανάληψη της θέσης, οι μεταρρυθμίσεις στις φυλακές που παρουσίασε η Μπέντι της κέρδισαν το βραβείο Magsaysay, το 1994. «Ήταν η πρώτη φορά που το βραβείο ειρήνης είχε απονεμηθεί σε αστυνομικό», λέει με χαμόγελο. Οι μεταρρυθμίσεις της άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στην αστυνόμευση στην Ινδία, ένα πιο ανθρώπινο και συνεργατικό. Η «απόσπαση τιμωρίας» την οδήγησε επίσης στην παγκόσμια σκηνή, το 2003, έγινε η πρώτη γυναίκα που κατείχε τη θέση σύμβουλου αστυνομικής αστυνομίας στο τμήμα ειρηνευτικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, υπό τον τότε γενικό γραμματέα Κόφι Ανάν. «Μου έκανε έναν παγκόσμιο αστυνομικό», λέει η Μπέντι, υπό αυτήν την ιδιότητα, έπαιξε ρόλο στη μεταρρύθμιση των αστυνομικών συστημάτων σε διάφορες χώρες, όπως το Σουδάν, το Κονγκό, η Κύπρος και το Κοσσυφοπέδιο, μεταξύ άλλων.

Ακόμα και στα 71, η ενέργεια της Μπέντι είναι εμπνευσμένη, κάνει πρωινά δελτία κίνησης στο Instagram και διαβάζει τις εφημερίδες της ενώ περπατά σε διάδρομο. Ντυμένος με το σήμα κατατεθέν της Salwar και το πουκάμισο πουκάμισο, λέει με ένα μεγάλο χαμόγελο, «Βλέπω επίσης τον τρέχοντα ρόλο μου ως υπολοχαγός κυβερνήτης ως σημείο καμπής στη ζωή μου». Κάποιος μπορεί να περιμένει και να παρακολουθήσει μόνο για να δει πού το οδηγεί.

Source