“Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τις ευθύνες τους, διαφορετικά θα οδηγηθούμε στους λαούς ως δρόμους”.

Ο Πρόεδρος της KTİMB Cafer Gürcafer επισήμανε τα προβλήματα που αναμένουν λύση στη χώρα και είπε: «Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι οι« πρόωρες »εκλογές. Τι είναι οι πρόωρες εκλογές όταν υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα στη χώρα; Τώρα δεν είναι η ώρα για εγωισμό. Αφήστε την κυβέρνηση, τους πληρεξούσιους να κάνουν το σωστό. Διαφορετικά, θα αντιδράσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να βγαίνουμε στους δρόμους ως λαούς », είπε.

Ο Cafer Gürcafer, Πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Κατασκευαστών Κατασκευών Κύπρου (KTİMB), ήταν ο προσκεκλημένος του προγράμματος με τίτλο «Headline» που παρουσίασε ο Elif Şen Çatal στην Κυπριακή τηλεόραση.

“Η πρώιμη εκλογή είναι η τελευταία ανάγκη”

Αξιολογώντας τις «πρόωρες εκλογές», οι οποίες μπήκαν στην ημερήσια διάταξη με την απόρριψη της υποψηφιότητας του επίσημου Canaltay για την προεδρία του κοινοβουλίου, ο Cafer Gürcafer τόνισε ότι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου ήταν η «πολιτική αστάθεια».

Εκφράζοντας ότι ο άνεμος της ομαλοποίησης έχει αρχίσει να φυσά με τα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί κατά του κορανοϊού στον κόσμο, ο Gürcafer είπε, «Οι χώρες θα προσπαθήσουν να ρυθμίσουν τις πληγωμένες οικονομίες τους με το εμβόλιο. Τι κάνουμε? Χρειαζόμαστε συνεχώς πολιτική σταθερότητα. Ξεκινήσαμε να συζητάμε για ολόκληρο το σύστημα λόγω πολιτικών αστάθειας. «Παρακολουθούμε θέατρο στο κοινοβούλιο».

“ΟΙ ΑΤΤΕΡΝΕΙΑ ΔΕΝ ΑΦΥΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΛΥΣΗ”

“Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μην βγει μέχρι να βρεθεί λύση στο κοινοβούλιο, όπως ακριβώς ο εκλογικός Πάπας στο Βατικανό”, δήλωσε ο Γκρουκάφερ, προσθέτοντας ότι οι πρόωρες εκλογές πρέπει να εγκαταλειφθούν. Δηλώνοντας ότι δεν πίστευε ότι οι βουλευτές θα μπορούσαν να προβλέψουν τι θα κοστίσουν οι πρόωρες εκλογές, ο Gürcafer συνέχισε ως εξής:

«Οι πρόωρες εκλογές σημαίνουν τη σπατάλη της θερινής περιόδου του 2021, την πτώχευση χιλιάδων επιχειρήσεων και την κατάρρευση των δημόσιων οικονομικών. Δεν είναι οι 50 βουλευτές που θα σχηματίσουν κυβέρνηση και θα μπουν ξανά στο κοινοβούλιο μετά τις εκλογές; Εάν επί του παρόντος υπάρχουν 50 βουλευτές στο κοινοβούλιο, εάν αισθάνονται υπεύθυνοι, θα πρέπει να λύσουν το πρόβλημα στο κοινοβούλιο. “

Source