Όλο το ντουλάπι εμβολιάστηκε με την εταιρεία AstraZeneca Cyprus

Μέλη του Συμβουλίου Υπουργών ΝΙΚΟ ΙΑ επισκέφθηκαν το Κρατικό Εκθεσιακό Κέντρο Εμβολιασμών της Λευκωσίας την Πέμπτη το πρωί και έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνουν τους πολίτες να μην αρνούνται το φάρμακο λόγω αμφιβολιών σχετικά με τις προϋποθέσεις. Αναφορές θρόμβωσης σε διαφορετικές χώρες.

Το κέντρο εμβολιασμού συνοδεύτηκε από τον ίδιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος ζήτησε από τον λαό της Κύπρου να εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού.

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η παρουσία όλων των υπουργών εδώ, εκτός από εκείνους που έχουν ήδη εμβολιαστεί λόγω γήρατος – ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος απουσιάζει στην Ελλάδα, θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα, έχουμε ελάτε μαζικά, μετά από ομόφωνη απόφαση σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου Υπουργών “Εμβολιαστείτε με το εμβόλιο AstraZeneca για να στείλετε ένα ισχυρό μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι δυνατό, όχι το εμβόλιο.”

Ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι «οι ελάχιστες παρενέργειες που έχουν παρατηρηθεί δεν μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο για μαζικούς εμβολιασμούς, οι οποίοι θα δημιουργήσουν προοπτικές για την ασυλία των κοπαδιών, όπως λέγεται, αλλά θα ανοίξει την οικονομία, θα αποκαταστήσει την παγκόσμια ελευθερία, θα ζήσει μια φυσιολογική ζωή ” Γι ‘αυτό είναι χρήσιμο για όλους τους πολίτες. Μην επηρεάζεσαι από αυτά που γράφονται ή λένε. “

Ο Πρόεδρος της Κύπρου σημείωσε ότι μέχρι τώρα περισσότερα από 38 εκατομμύρια άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο AstraZeneca και υπήρξαν πολλές “ελάχιστες παρενέργειες”.

“Γι ‘αυτό, για άλλη μια φορά ζητώ από όλους τους κατοίκους της Κύπρου που δεν έχουν εμβολιαστεί. Μην επιλέξετε. Εμβολιαστείτε. Επαναλαμβάνω, το εμβόλιο είναι σημαντικό, όχι το εμβόλιο. “

Ερωτηθείς εάν υπήρχε χώρος για περαιτέρω μέτρα μετριασμού το Πάσχα, ο πρόεδρος είπε ότι “η επιδημιολογική ομάδα θα αποφασίσει μετά τη μελέτη όλων των δεδομένων.”

“Ο εμβολιασμός έχει σημασία”

“Όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια είναι ασφαλή, καλούμε τους ανθρώπους να έρθουν και να εμβολιαστούν”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σημειώνοντας ότι δεν είναι το εμβόλιο που απαιτείται, αλλά το εμβόλιο.

Αυτός είπε. «Είναι το εμβόλιο που σώζει ζωές, είναι το εμβόλιο που αποτρέπει: μας προστατεύει από σοβαρές ασθένειες, ας εμπιστευτούμε τους επιστήμονες, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τους επιστήμονες στη χώρα μας, που καθοδηγούν τις αποφάσεις μας. “Όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια είναι ασφαλή, καλούμε τους ανθρώπους να έρθουν και να εμβολιαστούν. Δεν έχει σημασία ποιο εμβόλιο χορηγείται, το εμβόλιο έχει σημασία. “

Ο εμβολιασμός των μελών του Συμβουλίου Υπουργών με το εμβόλιο AstraZeneca θέλει να στείλει ένα μήνυμα ότι δεν πρέπει να ακούγονται φήμες, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Πρόδρομου.

,Source