Όμορφα χωριά της Βόρειας Κύπρου

Μπάφρα

Είναι ένα από τα πιο αξιόλογα χωριά της Βόρειας Κύπρου με την εγγύτητά του σε ιστορικά κέντρα και υπέροχες παραλίες. Σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους, οι πιο όμορφες παραλίες του νησιού βρίσκονται εδώ. Το χωριό, του οποίου το παλιό όνομα Vokolida σημαίνει «κόρη ενός βοσκού βοοειδών», φιλοξενεί πολλά ιστορικά κτίρια όπως το μοναστήρι του Απόστολου Ανδρέα, το κάστρο Kantara, το μουσείο Iskele Icon και τους τάφους των βασιλιάδων.

Όμορφα χωριά της Βόρειας Κύπρου

Μπαγκλίκοι

Είναι ένα τυπικό κυπριακό χωριό, που έχει τον τίτλο «οικολογικό χωριό», που βρίσκεται στην περιοχή Güzelyurt στα βορειοδυτικά της Κύπρου. Το ελληνικό όνομα του χωριού, το Αμπελικό, που παίρνει το όνομά του από τους αμπελώνες του, που τώρα είναι σχεδόν ανύπαρκτο, σημαίνει επίσης αμπελώνα. Αναφέρεται στο χωριό της Τουρκίας Η προσομοίωση Şirince’ye έχει επίσης μια αρκετά εντυπωσιακή κουζίνα.

μεσογειακός

class = “cf”>

Στα δυτικά του νησιού, περιτριγυρισμένο από πευκοδάση, το χωριό είναι επίσης δίπλα στη θάλασσα και έχει μια μεγάλη παραλία. Σε αρχαιολογικές ανασκαφές, ανακαλύφθηκαν οικισμοί που ανήκαν σε 5000 χρόνια και πολλά ιστορικά αντικείμενα. Η περιοχή, όπου βρίσκονται τα απολιθώματα νάνος ελέφαντα και ιπποπόταμος, φιλοξενεί πολλά ενδημικά φυτά και είδη πουλιών. Δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ιππασία, περιήγηση ATV, ποδηλασία και σαφάρι μπορούν να γίνουν στο Akdeniz Village.

Όμορφα χωριά της Βόρειας Κύπρου

Μεγάλος επιθετικός

Ένα χωριό στην πλαγιά των βουνών Beşparmak με θέα στην Κερύνεια, περιτριγυρισμένο από πεύκα με οπωροφόρα δέντρα όπως σύκο, λεμόνι και ρόδι και λουλούδια. Η Μονή Bellapais, που ιδρύθηκε πριν γίνει οικισμός στην περιοχή, δίνει στο χωριό μια ιδιαίτερη ομορφιά και σημασία.

Όμορφα χωριά της Βόρειας Κύπρου

class = “cf”>

Διπκαπράζ

Αυτό το μέρος είναι διάσημο για τις παραλίες του με χρυσή άμμο που δεν κολλάει σε ανθρώπους και ανέγγιχτες ακτές που εκτείνονται μέχρι το μάτι. Ωστόσο, η θάλασσα και οι παραλίες δεν είναι η μόνη ομορφιά αυτού του τόπου. Ταυτόχρονα, το χωριό, που είναι Εθνικός Δρυμός, Φυσικός και Αρχαιολογικός Χώρος, φιλοξενεί ένα από τα πιο όμορφα πλάσματα της Κύπρου, τα γαϊδουράκια της Κύπρου. Μπορείτε επίσης να δείτε άγρια ​​Κύπρια γαϊδούρια να περιφέρονται ελεύθερα και εκατοντάδες άλλα πλάσματα και φυτά εδώ.

.Source