Όνομα παράδοσης εμβολίων Κύπρου, BioNTech και Pfizer

Η Κυπριακή Δημοκρατία έλαβε την πρώτη παρτίδα εμβολίων Covid-19 που παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση το μεσημέρι.

Τα εμβόλια Covid-19 που αναπτύχθηκαν από την Pfizer και την BioNTech, εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, παραδόθηκαν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Τα μέλη της ΕΕ ξεκινούν εμβολιασμούς.

Τα εμβόλια έφτασαν επίσης στην Κυπριακή Δημοκρατία, τα μάτια στράφηκαν προς το «Σχέδιο Δράσης Εμβολιασμού» που ζητήθηκε από τον Βορρά και εμβόλια που πρέπει να δοθούν στους Τουρκοκύπριους.

Ανακοινώθηκε ότι τα εμβόλια μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας περίπου στις 13:00 και παραλήφθηκαν από την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου και τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου Κωνσταντίνο Γιοάννου.

Ο Κυριακίδου είπε σε μια δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μετά από αρκετούς μήνες σκληρής δουλειάς, η πρώτη παρτίδα εμβολίων στάλθηκε σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ ταυτόχρονα σήμερα και αυτή η στιγμή ήταν πολύ συναισθηματική.

“Τα εμβόλια έδωσαν ηθικό ότι ο μακρύς δρόμος έχει τελειώσει”

Ο Yoannu, από την άλλη πλευρά, σημείωσε ότι η ημέρα ήταν ένα σημείο καμπής στις προσπάθειες της Ευρώπης και άλλων χωρών στον κόσμο για την καταπολέμηση αυτής της μεγάλης κρίσης στην υγεία, και ότι με τη χορήγηση εμβολίων επικράτησαν αισιόδοξες αισθήσεις και έδωσαν το ηθικό ότι επιτεύχθηκε αυτός ο μακρύς δρόμος.

Στα νότια της Κύπρου, ο εμβολιασμός ξεκινά σε γηροκομεία και σε νοσοκομείο αναφοράς.

asi.jpgΦωτογραφία: CNA

.Source