Όπως σήμερα, στις 11 Ιανουαρίου. Διακοπές και τα πιο σημαντικά γεγονότα

ΑΡΧΙΚΗ / ΔΙΑΚΟΠΗ / Όπως σήμερα στις 11 Ιανουαρίου. Διακοπές και τα πιο σημαντικά γεγονότα

freegossip.gr:

11 Ιανουαρίου 2021

0:48:

Ορθόδοξες διακοπές, σημαντικές ιστορικές, πολιτικές, κοινωνικές εκδηλώσεις, γεννήσεις και θάνατοι που πραγματοποιήθηκαν στις 11 Ιανουαρίου, όπως συμβαίνει σήμερα.

Η εκκλησία σέβεται σήμερα τη συγκέντρωση των Αγγέλων των Αγίων Αγγέλων ակը Η μνήμη των Αγίων. Μάρτυρος Μάιρος. Ο Άγιος Θεοδόσιος ο Συνηθισμένος Άνθρωπος (9,529). Αγαπημένος του Θεόδωρου և Στέφανος, Αρχιμανδρίτης της Πλακιδίνας. Vitaliu. Θεοδόσιος, Επίσκοπος Τραπεζούντος (1) և Θεοδόσιος, Ηγούμενος (2) της Μονής του Αγίου Φιλοθέου στη Θεσσαλονίκη, στο Άγιον Όρος.
532 Η στάση του Νίκα ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη. Οι Πράσινοι και οι Ενετοί εναντιώνονται στο λαό ενάντια στον αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Η πόλη βρίσκεται στο έλεος του πλήθους για αρκετές ημέρες. Ο Ιουστινιανός κινητοποιεί το στρατό, η στάση τελειώνει στον Ιππόδρομο στις 18 Ιανουαρίου, όπου παγιδεύουν τους αντάρτες και τους σκοτώνουν. Η καταστολή του αφήνει 30.000 θύματα.
976 Ο Βασίλειος Β ‘, επίσης γνωστός ως Βούλγαρος δολοφόνος, ανακηρύχθηκε Αυτοκράτορας του Βυζαντίου σε ηλικία 18 ετών και ο αδελφός του Κωνσταντίνος VII ως συν-κυβερνήτης.
1055 Η Θεοδώρα ανακηρύσσεται αυτοκράτειρα του Βυζαντίου.
1569 Η πρώτη λαχειοφόρος αγορά στην Αγγλία πραγματοποιείται σήμερα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Η λαχειοφόρος αγορά ξεκίνησε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ για την υποστήριξη δημοσίων έργων.
1693 Η Αίτνα εκρήγνυται. Ένας ισχυρός σεισμός που σκότωσε τουλάχιστον 60.000 ανθρώπους και κατέστρεψε μεγάλο μέρος της Σικελίας και της Μάλτας.
1759 Η πρώτη αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία ιδρύθηκε στη Φιλαδέλφεια με πρωτοβουλία εκκλησιαστικών ιδρυμάτων.
1787 – Ο Γερμανός αστρονόμος Γουίλιαμ Χέρσελ ανακαλύπτει δορυφόρους Ουράνους, Τιτάνια και Ομπερόν.
1801 – Σήμερα, με εντολή του αιμοδιψούς Αλή Πασά, 17 άλλοι ιανιώτες της Κυρά-Φροσιν πνίγονται στα νερά της λίμνης Ιωαννίνων.
1828 Ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, προσγειώνεται στην Αίγινα στην παραλία Περίβολα σε μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα. Καλωσορίζεται από την αντικυβερνητική επιτροπή, το κοινοβούλιο, άλλες αρχές – δεκάδες χιλιάδες άτομα.
1861 Η Αλαμπάμα γίνεται το τέταρτο κράτος που αποχωρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
1878 Ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος σχηματίζει τη ένατη κυβέρνηση του στη σειρά.
1879 Ο πόλεμος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας ξεκινά με τη βασιλεία του Zulu Ulus.
1897 Συνέρχονται στη Γενική Συνέλευση της Παν-Αρμενίας. 28 κλαμπ. Από τις 12 έως τις 15 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί επίσημο συνέδριο στην αίθουσα της Λογοτεχνικής Ένωσης του Παρνασσού, όπου θα αποφασιστεί η δημιουργία του SEGAS και του χάρτη της.
1901 Σήμερα, οι Ρώσοι και οι Βρετανοί συμφωνούν για τη διχοτόμηση της Κίνας.
1904 Τα θεμέλια του σχολείου Marasli τέθηκαν.
1908 Το Grand Canyon ανακηρύχθηκε Εθνικό Μνημείο από τον Πρόεδρο Θεόδωρο Ρούσβελτ.
1911 Ο συνταγματάρχης Λαπαθιώτης φυλακίζεται ως ηγέτης ενός επαναστατικού κινήματος.
1913 Ένα παράξενο αυτοκίνητο εμφανίζεται στο 13ο AutoShow στη Νέα Υόρκη. Αυτό είναι το πρώτο σεντάν.
1915 Πώς η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε σήμερα επίσημη δήλωση προς την Ελλάδα, καλώντας την να πολεμήσει από την πλευρά των Συμμάχων. Αυτή η δήλωση αναφέρεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχετικά με τις παραχωρήσεις των εδαφών της Μικράς Ασίας.
1916 – Τα γαλλικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Κέρκυρα. Η δικαιολογία είναι η στρατιωτική ασφάλεια των συμμάχων από τον γερμανικό υποβρύχιο πόλεμο (ο οποίος, σύμφωνα με τους συμμάχους, παραδόθηκε στην Κέρκυρα), η ανάγκη φιλοξενίας του σερβικού στρατού μετά την κατάρρευση του σερβικού μετώπου.
1922 Η ινσουλίνη χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διαβήτη.
1923 – Γαλλικά-βελγικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την περιοχή Ρουρ για να αναγκάσουν τη Γερμανία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για αποζημίωση πολέμου.
1928 Ο Τζόζεφ Στάλιν εξόρισσε τον Λεον Τρότσκι, έναν από τους ηγέτες της Μπολσεβίκικης Επανάστασης, στο Άλμα-Ατά, ένα απομακρυσμένο τμήμα της ΕΣΣΔ στην Κεντρική Ασία. Ο Τρότσκι θα ζήσει εκεί για ένα χρόνο έως ότου τελικά αποβληθεί από τη Σοβιετική Ένωση.
1930 Ο Κωστής Παλαμάς γίνεται Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.
Παγκόσμιος Πόλεμος του 1942. Η Ιαπωνία καταλαμβάνει την Κουάλα Λουμπούρ, η Μαλαισία և κηρύσσει πόλεμο στις Κάτω Χώρες εισβάλλοντας τις Ανατολικές Ινδίες της Ολλανδίας (σήμερα Ινδονησία)
Β ‘Παγκόσμιος Πόλεμος του 1943. Βρετανία և Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραιτούνται από τα δικαιώματά τους στην Κίνα.
Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος του 1944 όπως είναι σήμερα. Βρετανικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν γερμανικούς στόχους στον Πειραιά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. Το αδυσώπητο πλήγμα στην πόλη θα προκαλέσει τεράστιες ζημιές και τα θύματα θα φτάσουν τις 5.500.
1946 Ο Amber Khoja δηλώνει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Αλβανίας και ανακηρύσσεται Πρόεδρος.
1949 Οι βαρύτερες χιονοπτώσεις στην ιστορία της Πασαντένα της Καλιφόρνια.
1962 – Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε χιονοστιβάδα στα Περουβιανά Όρη των Άνδεων.
1963 Ανοίγει η πρώτη ντίσκο. Βρίσκεται στο Λος Άντζελες, ονομάζεται “Whisky A Go-Go”.
1974 Η Αφρική γεννιέται στο Κέιπ Τάουν της Αφρικής, από τη Susan Rankovich, μία από τις πρώτες έξι επιζώντες στον κόσμο.
1979 Ο Giagos Pesmazoglu αποχωρεί από την EDIK και σχηματίζει το Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (KODISO).
1989 Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κάνει μια ιστορική δήλωση ότι «η χώρα έχει καταστεί καταφύγιο για έναν τεράστιο τρελό».
2007 Η Ελλάδα λανσάρει το πρώτο εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
Την ίδια ημέρα, η Μόνιμη Ιερή Σύνοδος της Ελληνικής Εκκλησίας απαγορεύει τη διεξαγωγή γάμων και βαπτίσεων σε ιδιωτικά παρεκκλήσια ή σε ανοιχτούς χώρους.
2010 Ο Κύπριος επιχειρηματίας Αντίς (Ανδρέας) Χατσώκης, διευθυντής του εκδοτικού οίκου DIAS, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του κυπριακού τηλεοπτικού καναλιού SIGMA Simerini, δολοφονείται.
Το 347, γεννήθηκε ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ενωμένης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ο Μέγας Θεοδόσιος. “Pusi”), το 1923, πολιτικός συγγραφέας Γρηγόρης Φαράκος, ο οποίος υπηρέτησε ως ΚΚΕ և το 1953, πολιτικός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.
Ο Πάπας Μιλτιάδης, ο οποίος ήταν κανονικοποιημένος, πέθανε την ίδια ημέρα το 314, Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α της Ελλάδας το 1923. Ο νέος εξερευνητής γης, ο Έντμουντ Χίλαρι, ο πρώτος που πήρε το πόδι στο Έβερεστ, πέθανε το 2010. Ο Γάλλος σκηνοθέτης Eric Romer το 2010 και το 2011 – ένας εξέχων baritone – πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Όπερας.

Source