Όπως σήμερα, στις 22 Φεβρουαρίου, στο Αγρίνιο և σε όλο τον κόσμο

Γιορτάζω

Antusa, Thalassios, Thalassia.

Επέτειοι:

Ημέρα μνήμης των αστυνομικών του Fal oh

Κάθε χρόνο, το πρώτο ψυχολογικό Σάββατο του έτους (6 Μαρτίου 2021), η ελληνική αστυνομία τιμά τη μνήμη των συναδέλφων τους που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον.

Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης είναι ένα κορυφαίο γεγονός προσκόπων. Γιορτάζεται κάθε χρόνο από τις 22 Φεβρουαρίου 1926, στη μνήμη του Λόρδου Μπάιντεν-Πάουελ (22/2/1857), του ιδρυτή του Προσκοπισμού.
Εκείνη την ημέρα, οι πρόσκοποι και οι οδηγοί αντανακλούν τις αξίες των οργανώσεων τους, χαιρετίζοντας όλους εκείνους που ανήκουν σε αυτή τη μεγάλη παγκόσμια οικογένεια, συγκεντρώνοντας κεφάλαια για να βοηθήσουν τους ανιχνευτές φτωχών χωρών, να τους καθοδηγήσουν.

Γεγονότα:

Στο Αγρίνιο

22 Φεβρουαρίου 1900
Εξωραϊσμός της πόλης του Αγρινίου
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου ψήφισε υπέρ της ομορφιάς της πόλης του Αγρινίου για 100.000 δραχμές. (“Προώθηση”, 22.2.1900)

Ή στον κόσμο;

1630
Το Indian Quandekina είναι ένα ποπ κορν για τους Βρετανούς εποίκους.

1848
Η λεγόμενη «Επανάσταση του Φεβρουαρίου» ξεσπά στη Γαλλία, η οποία θα οδηγήσει στην κατάργηση του βασιλείου και στην ίδρυση της δεύτερης Γαλλικής Δημοκρατίας.

1917
Οι απεργίες ξεκίνησαν στη Ρωσία που θα οδηγούσαν στο τέλος της λεγόμενης Επανάστασης του Φεβρουαρίου, την ανατροπή του Τσαρικού Νικολάου Β.

1993
Η Ορχήστρα των Χρωμάτων, με επικεφαλής τον ιδρυτή της Μάνο Χατζιδάκι, διοργανώνει μια συναυλία διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με έργα των Neilly, Veil, Liszt και Bartok. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιέχει ένα κείμενο ενάντια στον νεοναζισμό εναντίον του μεγάλου ειδωλολατρικού συνθέτη, με τίτλο “Σκέψεις-παρατηρήσεις σχετικά με το αναγεννημένο φαινόμενο του νεοναζισμού”.

2015
Υπάρχουν σοβαρά περιστατικά πριν από την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού του ελληνικού πρωταθλήματος, όταν οι οπαδοί του «τριφυλλιού» μπαίνουν στο γήπεδο. Στο τέλος, οι Πράσινοι θα υπερισχύσουν 2-1.

2016
Σύμφωνα με την Ευρωπόλ, τα δίκτυα εγκληματικής διακίνησης πραγματοποίησαν καθαρό κέρδος από 3 δισεκατομμύρια έως 6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015.

Nunds

1928 – Γρηγόρος Αφξεντίου
Ο Γρηγόρης Πιερής Αυξεντίου (Λύση Αμμόχωστος, 22 Φεβρουαρίου 1928 – Μοναστήρι Μαχαιρά, Λευκωσία, 3 Μαρτίου 1957) ήταν κυπριακός μαχητής της ΕΟΚΑ κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα κατά της βρετανικής κατοχής του 1955-59. Ήταν δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης και οι Βρετανοί σκοτώθηκαν σε μια μάχη κοντά στην Ιερά Μονή Μαχαιρά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο id idros, ενώ αργότερα ονομάστηκε “Knife Cross”. Μετά το θάνατό του, το ελληνικό κράτος του απένειμε τον βαθμό του υπολοχαγού στρατηγού.

1949 – Nicky Launda
Ο Αντρέας Νικόλαος “Nicky” Lauda (22 Φεβρουαρίου 1949 – 20 Μαΐου 2019) ήταν πρώην Αυστριακός οδηγός και τρεις φορές πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 (1975, 1977-1984). Όταν άφησε ενεργό καθήκον, ίδρυσε και εκμεταλλεύτηκε δύο αεροπορικές εταιρείες.

1974 – Blu Ames Blunt
Η Ames Blunt (πραγματικό όνομα Hill Ames Hillier Blunt, γεννημένη στις 22 Φεβρουαρίου 1974) είναι ένας Άγγλος τραγουδιστής-τραγουδοποιός.
Το πρώτο του άλμπουμ, Back to Bedlam, ήταν μια τεράστια επιτυχία το 2005, ειδικά με τη μπαλάντα You Beautiful. Η μουσική του περιγράφεται ως μείγμα τζαζ, ροκ και ψυχής.

Θάνατοι | θάνατοι

1797 – Friedrich Hieronymus Minhausen
Ο Βαρόνος Μινχάουζεν ή ο Μουνχάουζεν (Hieronymus Carl Friedrich von Munchausen, Ανόβερο, 11 Μαΐου 1720 – 22 Φεβρουαρίου 1797) ήταν ιστορική προσωπικότητα (αυτός είναι ο βαρόνος Charles Frederick Jer Jerom von Minhausen), αλλά γεννήθηκε το 1785. Ένας μισθοφόρος αξιωματικός του ρωσικού ιππικού που πολέμησε κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου. Μετά τη συνταξιοδότησή του, είπε στους φίλους του, τους γνωστούς του, τα υπερβολικά (συχνά φανταστικά) στρατιωτικά του επιτεύγματα, τα οποία τον ώθησαν, σταδιακά γνωστό, և πολλοί συγγραφείς αποφάσισαν να ασχοληθούν μαζί του.

1973 – Κατίνα Παξίνι
Γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1900 στον Πειραιά. Η κόρη μιας αστικής οικογένειας, και ιδίως ο αλευροποιός Βασίλης Κωνσταντόπουλος ուլ Ελένη Μαλανδρίνη, φοίτησε για πρώτη φορά στο Hill School. Επιστροφή στο Tinos Nuns School Λόγω της ζωηρής φύσης του, παρακολούθησε σχολείο στην Ελβετία. Σπούδασε μουσική στο Ωδείο της Γενεύης, όπως και σε άλλα σχολεία της Βιέννης και του Βερολίνου. Παντρεύτηκε τον Παξινό, έναν βιομηχανικό, και είχε δύο κόρες μαζί του (ο πρώτος πέθανε αργότερα). Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του καριέρα από πολύ μικρή ηλικία, γρήγορα έγινε γνωστός για το αληθινό ταλέντο και την αγάπη του για την τέχνη του. Ο πρώτος σημαντικός ρόλος της ήταν ως Beatrice στην όπερα της αδελφής Beatrice με το ίδιο όνομα, που γράφτηκε ειδικά για αυτήν από τον Δημήτρη Μητρόπουλο, και σκηνοθετήθηκε το 1920 στο θέατρο της πόλης του Πειραιά. Ο πρώτος θεατρικός της ρόλος ήταν το 1929 στο θέατρο Kotopul στο La femme nue του Batayg, το οποίο την καθιέρωσε ως πρωταγωνιστή ενός δραματικού ρόλου.

1987 – Andy Warhol
Άντυ Γουόρχολ [Andrew Warhola]Ο Andy Warhol (6 Αυγούστου 1928 – 22 Φεβρουαρίου 1987) ήταν ένας αμερικανός πολυπολιτισμικός καλλιτέχνης, ζωγράφος, γλύπτης, σκηνοθέτης, συγγραφέας, συλλέκτης και πρωτοπόρος του κινήματος της Pop Art.


Επιμέλεια. ΜΕΓΑΛΟ. Τιλιγκάδας |: Πηγή: © SanSimera.gr, Αρχείο Αγρινίου և Wikipaideia
Ομάδα μέσων “Agrinio 365” | Κεραία-Star.gr – AgrinioTimes.gr:

Source