“Όσοι θέλουν να εμβολιαστούν πρέπει σίγουρα να ενημερώνονται”

πανό61

Ο Πρόεδρος της τουρκοκυπριακής ιατρικής ένωσης (KTTB) Özlem Gürkut τόνισε ότι τα άτομα που θα εμβολιαστούν για τα εμβόλια κοροναϊού (Kovid-19) που θα έρθουν στη χώρα θα πρέπει να ενημερώνονται σχετικά με το εμβόλιο και στη συνέχεια θα πρέπει να χορηγείται εμβολιασμός.
Μιλώντας στην Τουρκική Υπηρεσία, Κύπρος (TAK), ο Özlem Gürkut δήλωσε ότι η ένωση έδωσε στους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας τη σημασία της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τα εμβόλια που θα εφαρμοστούν στη χώρα.
Ως πρόεδρος της KTTB, αναπληρωτής γραμματέας εμβολιασμών στο Υπουργείο Υγείας στις 10 Δεκεμβρίου, οι διευθυντές και το Τμήμα Βασικής Υγείας είχαν παρευρεθεί σε μια συνάντηση όπου ο αρχηγός και η συνάντηση Gürkut υποδεικνύοντας ότι ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό εμβολιασμών θα έρθει στη χώρα εκτός ΕΕ και Τουρκίας, είπε:
«Ποια εμβόλια μπορούν να έρθουν, πώς θα αποθηκευτούν, πώς θα μεταφερθούν, ποιοι θα πρέπει να λάβουν εμβόλια προτεραιότητας, υπολογίζοντας πόσα εμβόλια χρειαζόμαστε, πού, ποιος θα εφαρμόσει τα εμβόλια και πώς. Τονίσαμε ότι όποιο εμβόλιο προέρχεται, θα πρέπει να εφαρμόζεται αφού ενημερωθούν τα άτομα που θα εμβολιαστούν σχετικά με το εμβόλιο. ”
Ο Gürkut δήλωσε επίσης ότι το KTTB θα εγκρίνει μόνο τη χρήση εμβολίων εγκεκριμένων από οργανισμούς όπως η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), καθώς και σχετικά με το εμβόλιο Sinovac κινέζικης προέλευσης, το οποίο δεν έχει ακόμη εγκριθεί. μίλησε ως εξής.
«Εάν το κινεζικό εμβόλιο Sinovac στη χώρα μας πρόκειται να χορηγηθεί χωρίς την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της μελέτης της Φάσης 3 και την έγκριση, δηλώσαμε ότι το εμβόλιο πρέπει να ενημερωθεί στους ανθρώπους για εμβολιασμό ότι αυτό το εμβόλιο είναι« λειτουργικό εμβόλιο »και ότι πρέπει να δοθεί« ενημερωμένη συγκατάθεση ». Τα αποτελέσματα της μελέτης Φάσης 3 σχετικά με το εμβόλιο Sinovac δεν έχουν ολοκληρωθεί και δημοσιευθεί από σήμερα και το εμβόλιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί. Εάν το αποτέλεσμα της μελέτης βρεθεί ασφαλές και εγκεκριμένο, θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εμβόλιο με μεγαλύτερη ασφάλεια. “
Ο Gürkut εξέφρασε επίσης την άποψη ότι θα ήταν απαραίτητο και επωφελές για τις ομάδες υγείας να μοιράζονται επιστημονικές, απλές και κατανοητές πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια σε συνεργασία με τα μέσα ενημέρωσης, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, προκειμένου να εξαλειφθούν οι ανησυχίες που προκαλούνται από την έλλειψη γνώσεων σχετικά με τα εμβόλια στην κοινωνία.

Source