“Όσοι θα διασχίσουν το Νότο για λόγους υγείας θα εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις”

Υπουργείο Υγείας:

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι όσοι θα διασχίσουν τη Νότια Κύπρο για λόγους υγείας θα εξαιρούνται από την απαγόρευση διέλευσης.

Υπουργείο Υγείας:

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Στη γραπτή δήλωση του Υπουργείου Υγείας, αναφέρθηκε ότι η «απόφαση να σταματήσει τα περάσματα προς τη Νότια Κύπρο έως τις 10 Ιανουαρίου», η οποία είναι ένα από τα μέτρα που έλαβε χθες η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νόσων στο πλαίσιο της καταπολέμησης της επιδημίας, δεν περιλαμβάνει εκείνους που μεταβαίνουν για λόγους υγείας.

Στη δήλωση που έγινε, αναφέρεται ότι “οι περιορισμοί στη διέλευση προς το Νότο θα εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις που θα κάνουν τη μετάβαση για λόγους υγείας όπως πριν.

Η απόφαση της Ύπατης Επιτροπής για τη μετάβαση στη Νότια Κύπρο έχει ως εξής:

«Λόγω της έντονης αύξησης των περιπτώσεων που παρατηρήθηκαν στη Νότια Κύπρο τις τελευταίες ημέρες, όλες οι μεταβάσεις από 31/12/2020 έως 10/01/2021 (συμπεριλαμβανομένων και των δύο ημερομηνιών) θα υπόκεινται σε καραντίνα, εκτός από διπλωματικά περάσματα. Οι άδειες ατόμων που είχαν άδεια να περάσουν χωρίς καραντίνα από το Υπουργείο Υγείας για να εργαστούν στη Νότια Κύπρο κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς ακυρώθηκαν επίσης έως τις 10/01/2021. “

Κάντε κλικ για πρόσβαση σε όλες τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν χθες.

Άλλα νέα για την ΥΓΕΙΑ

.Source