“Όσο υπάρχει κυριαρχία, μπορούμε να προστατευθούμε”

Ο Πρόεδρος Ersin Tatar είπε ότι το Κυπριακό βρίσκεται κάτω από τη βούληση και το εθνικό ζήτημα, και ότι είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί παγκοσμίως. Ο Πρόεδρος Τατάρ είπε: «Ο αγώνας που έχουμε είναι ότι η σημαία μας δεν πέφτει από τη θέση και η έκκληση για προσευχή δεν είναι σιωπηλή. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας και η δύναμή μας είναι 85 εκατομμύρια άνθρωποι της Τουρκίας “, είπε.

Ο Τατάρ πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με δημοσιογράφους που ζουν στην Ευρώπη, αξιολογώντας το Κυπριακό και την ημερήσια διάταξη πριν από την άτυπη συνάντηση του ΟΗΕ 5 +.

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση της Προεδρίας, στη συνάντηση υπό την εποπτεία του İlhan Kılıç με τη συμμετοχή των mailsmail Karakaş, Seyfi Alp και Ömer Polat, ήταν επίσης παρών ο Συντονιστής Επικοινωνίας των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών Latif Akça.

“Το 1974 ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ … Μόνιμη και ευτυχισμένη ισορροπία ιδρύθηκε”

Αναφερόμενος στο όνειρο της Ελλάδας για την «Ευρύτερη Ελλάδα», ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι διώχθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των αιματηρών Χριστουγέννων, ότι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν 103 χωριά και ότι έπρεπε να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να πραγματοποιήσουν το ENOSIS με σκοπό τη σύνδεση του νησιού. της Κύπρου με την Ελλάδα. Εξήγησε ότι αντιστάθηκαν και ότι όταν ο Μεχμέτικ ήρθε στο νησί το 1974, μια μόνιμη και ευτυχισμένη ισορροπία είχε δημιουργηθεί στο νησί.

Αναφερόμενος στις συμφωνίες του 1960, ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι οι Βρετανοί παρέδωσαν την κυριαρχία που είχαν πάρει από τους Οθωμανούς σε δύο λαούς, και σημείωσαν ότι οι Ελληνοκύπριοι ανάγκασαν το δρόμο προς το ENOSİS από την πρώτη ημέρα της συμφωνίας.

«Το 1974 ήταν ένα σημείο καμπής. Η ειρήνη ήρθε στην Κύπρο με την ειρηνευτική επιχείρηση της 20ης Ιουλίου 1974, όταν οι Κύπριοι Τούρκοι αναγεννήθηκαν. Αυτή η ειρήνη, όπως είπε ο κ. Ecevit, ωφέλησε τόσο τους Τούρκους όσο και τους Έλληνες. Η ειρήνη ήρθε στο νησί το 1974, βοήθησε την ανάπτυξη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας “, δήλωσε ο Πρόεδρος Τατάρ, που κράτησε για χρόνια και η εξάντληση των αποτυχημένων συνομιλιών τους για την ομοσπονδία, το όραμα κυριαρχικής ισότητας δύο ανεξάρτητων κρατών συνεργασίας που ζουν δίπλα-δίπλα με την υποστήριξη της Τουρκίας δήλωσε ότι ανακοινώνουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

“Η ΕΕ δεν τήρησε την υπόσχεσή της στους Τουρκοκύπριους”

Υπενθυμίζοντας ότι η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της προς τους Τουρκοκύπριους που δήλωσαν ναι στο δημοψήφισμα του Σχεδίου Ανάν για άρση των απομόνων, ο Πρόεδρος Τατάρ είπε ότι παρόλο που η ελληνική πλευρά είπε όχι στο δημοψήφισμα, έγινε δεκτή στη μονομερή ένταξη στην ΕΕ και ότι η ΕΕ είπε στην ελληνική πλευρά ότι “ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν στο δημοψήφισμα, θα σας κάνουμε μέλος της ΕΕ”.

Σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει δηλώσεις σχετικά με τον στόχο τους να συνδέσει το νησί με την Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ, ο Τατάρ είπε, “Οι Έλληνες ποτέ δεν θέλουν να μοιραστούν μαζί μας τη δύναμη και τον πλούτο τους”.

Ελληνοκύπριοι, η υπόθεση της Τουρκίας αδυναμία από το νησί, αφήνοντας τράβηξε ή αναγκάστηκε να αποσυρθεί και είπε ότι το νησί ήθελε εντελώς να πάει στον Έλληνα Πρόεδρο Τατάρ, «από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να υπογράψει συμφωνία που θα εμπόδιζε το δρόμο για πηγαίνει ο Ένωσης σκέφτεται “, είπε.

“Μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης”

ενιαία κυριαρχία και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά του Προέδρου της πολιτικής εξίσωσης σημείωσε ότι η αποδοχή των Τατάρων στην Ομοσπονδία, για την επιβολή λύσης δεν μπορεί να διατηρηθεί, με την Τουρκία ότι η επιμονή της ΕΕ για ενιαία κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων είπε ότι δεν θα ήταν δυνατή μακροπρόθεσμα.

Τατάρ, Τουρκοκύπριοι θα μπορούσαν να προστατεύσουν τον εαυτό τους αρκεί να έχουν κυριαρχία, αν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ότι θα συνάψουν διμερείς συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της αμυντικής συμφωνίας με την Τουρκία.

«Κοινή ή καθόλου πλευρά, ανάγκες λόγω του ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα μοντέλο ομοσπονδίας ή μια κοινή ομοσπονδία», δήλωσε ο Πρόεδρος Τατάρ χρόνια από την πρώτη φορά στην αναπτυσσόμενη συγκυρία του με τη νίκη των εκλογών που ζουν δίπλα-δίπλα με βάση την κυρίαρχη ισότητα συμφωνία εκατό τοις εκατό με την Τουρκία δύο ανεξάρτητα κράτη του μοντέλου συνεργασίας των διαπραγματεύσεων ανέφεραν ότι είχε μετακομίσει στο γραφείο του.

«Όλες αυτές οι διαδικασίες θα έπρεπε να είχαν συμβεί. Λέγοντας ότι έπρεπε να υπήρχε Σχέδιο Ανάν, ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι οι υποσχέσεις που έγιναν προς τους Τουρκοκύπριους δεν τηρήθηκαν και η απομόνωση συνεχίστηκε και ο λαός τα είδε όλα αυτά και ότι όταν δεν επιτεύχθηκε συμφωνία στο Crans Montana, μια πολιτική η αλλαγή είχε προκύψει από τώρα και στο εξής.

Ο Πρόεδρος Τατάρ είπε «Αυτό που μας έχει σημασία είναι η επιβίωσή μας στην Ανατολική Μεσόγειο» και είπε ότι, μαζί με τους Τουρκοκύπριους που ζουν στο εξωτερικό, έχουν πληθυσμό τουλάχιστον 1 εκατομμύριο και ότι έχουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση ως λαός με ξεχωριστές ταυτότητες, παραδόσεις και πολιτιστικούς δεσμούς.

Τονίζοντας ότι είναι ένας από τους δύο ιδρυτικούς εταίρους στην Κύπρο, ο Τατάρ επεσήμανε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν ποτέ κυβερνήσει ολόκληρο το νησί στην ιστορία και ότι η ιδέα ότι «οι Τουρκοκύπριοι προσπαθούν να καταστρέψουν τον ελληνικό κανόνα» είναι λανθασμένη.

“Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΜΕΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΖΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ”

Δηλώνοντας ότι έχει επιτυχημένους ανθρώπους σε κάθε τομέα, ο Πρόεδρος Τατάρ είπε ότι το Κυπριακό βρίσκεται κάτω από τη βούληση και το εθνικό ζήτημα και ότι είναι ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί παγκοσμίως.

Ο Πρόεδρος Τατάρ είπε: «Ο αγώνας που έχουμε είναι ότι η σημαία μας δεν πέφτει από τη θέση και η έκκληση για προσευχή δεν είναι σιωπηλή. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας και η δύναμή μας είναι 85 εκατομμύρια άνθρωποι της Τουρκίας “, είπε.

Ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε επίσης ότι, κατά τη διάρκεια της πανδημικής διαδικασίας, με την αύξηση της εμπιστοσύνης στο σύστημα υγείας, οι Τουρκοκύπριοι που ζούσαν στο εξωτερικό επιθυμούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και ότι προσφέρονται στο κοινό της ΤΔΒΚ κάθε είδους ευκαιρίες και ευλογίες.

Source