“Όταν έφτασαν 200 χιλιάδες περισσότερες δόσεις εμβολίου, φτάσαμε στο σημείο που θέλαμε.

Υπουργός Υγείας Unal Üstel, Συμμετείχε στο πρόγραμμα με τίτλο «Sabah Postası» το οποίο μεταδόθηκε στην τηλεόραση Kıbrıs Postası και προετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε από τον Gökhan Altıner.

Σήμερα, επισημαίνοντας τις 40 χιλιάδες δόσεις εμβολίου από την Τουρκική Δημοκρατία, εκθετική, και άνω των 50 ετών σε σύντομο χρονικό διάστημα, σημείωσε ότι οι άνθρωποι θα εμβολιαστούν.

ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΒΟΛΙΚΩΝ ΑΥΞΗΣΗ

Αναφέροντας ότι τα κέντρα εμβολιασμού θα αυξηθούν επίσης από σήμερα, ο Υπουργός Υγείας Unal ÜstelΔήλωσε ότι, με τον εμβολιασμό στο ποσοστό που στοχεύουν, τον Ιούνιο, οι πρωτοβουλίες θα πραγματοποιηθούν.

“ΑΛΛΑ, ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ”

Τονίζοντας ότι τα άτομα που έρχονται στο σύστημα τουρισμού κλειστού κυκλώματος θα πρέπει να επιτρέπεται να βγουν έξω, είπε ο Üstel, “Θα ολοκληρώσουμε αυτήν τη διαδικασία τον Ιούνιο με αυτήν την επιστροφή … Οι έμποροι, οι εκπαιδευτικοί, οι επαγγελματίες του τουρισμού μας αντιμετωπίζουν προβλήματα … Την επόμενη περίοδο, θα φέρουμε αυτήν τη χώρα σε ένα σημείο μαζί με τους λαούς μας, τη βιομηχανία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικάτα.

Unal ÜstelΕφιστώντας την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τις ενδιάμεσες εκλογές, «Είναι καιρός να προχωρήσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη. Είναι καιρός να ανεβάσουμε τη χώρα μας τώρα ».

“ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ”

Τονίζοντας ότι η χώρα περνάει πολύ δύσκολες στιγμές Unal ÜstelΔήλωσε ότι εάν δεν ξεκινήσει ο τουρισμός, οι τροχοί θα σταματήσουν και ότι στο σύστημα τουρισμού του κλειστού κυκλώματος, η Ανώτατη Επιτροπή των Λοιμωδών Νοσημάτων ενεργεί στο πλαίσιο των καθορισμένων κριτηρίων.

Ο Υπουργός Υγείας, Üstel, συνέχισε ως εξής στη δήλωσή του:

«Δεν υπάρχει τίποτα στη ζωή χωρίς κίνδυνο. Εάν λάβετε αποφάσεις που θα εξαλείψουν τον κίνδυνο, δεν θα είναι πρόβλημα … Υπάρχουν πρωτόκολλα με ξενοδοχεία και βαριές κυρώσεις.

“ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΜΕ ΑΡΜΟΔΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΗ”

Μιλώντας για το σύστημα καραντίνας στο σπίτι, το οποίο ξεκίνησε στο πλαίσιο των καθορισμένων κριτηρίων, ο Üstel συνέχισε ως εξής:

«Θα επεκτείνουμε σταδιακά την καραντίνα στο σπίτι. Θα εμβολιάσετε επίσης τους ανθρώπους σας έτσι ώστε το ζευγάρι που εμβολιάζεται να κινείται εύκολα… Στόχος μας είναι να το ολοκληρώσουμε με ποσοστό 50-60 τοις εκατό. Όταν φτάσουν 200 χιλιάδες περισσότερες δόσεις εμβολίου, θα φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε.

“Η ΚΛΕΙΣΙΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ Ατζέντα Μας”

Θα ανοίξουμε τον Μάιο. Βρισκόμαστε σε συνάντηση με την Ύπατη Επιτροπή. Όλα πάνε ανάλογα με την αύξηση των περιπτώσεων. Όσο περισσότερο οι άνθρωποι τηρούν τους κανόνες, τόσο περισσότερο επιταχύνουν το άνοιγμα. Το κλείσιμο δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα μας. Εάν οι άνθρωποι μας μάθουν να ζουν σύμφωνα με τους κανόνες, δεν θα βιώσουμε διακοπή λειτουργίας. Από τη μία πλευρά, επιταχύνουμε τον εμβολιασμό. Στην επόμενη περίοδο, η χώρα μας θα ανοίξει και θα χαλαρώσουμε.

“ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΝΕΙ ΒΗΜΑ …”

Η Τουρκία συμβαίνει σε κάθε επιτυχημένο άνθρωπο. Έφτασαν σε ένα σημείο στη δουλειά που έκανε στη δοκιμή εμβολίων. Η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει μετά τον Ιούνιο. Τόσο η Τουρκία όσο και θα χαλαρώσουμε χαλαρώστε το AcAğIzdIr. Η ΤΔΒΚ αντιμετωπίζει εμπάργκο στον κόσμο εδώ, επίσης, δεν μας στέλνουν αυτό το εμβόλιο. Η Τουρκία μας δίνει επίσης ό, τι θέλαμε εμβόλιο, παρέχουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση. Όταν το εμβόλιο της πατρίδας είναι επίσης διαθέσιμο, θα πάρουμε μια μεγάλη ανάσα. ”

“ΤΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ UBP ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ …”

Τονίζοντας ότι το UBP δεν είναι η πρώτη συνάντηση αυτής της συνάντησης, ο Üstel είπε:

«Ποια συνέδρια επέζησε η UBP… Αν μπορέσουμε να προχωρήσουμε χωρίς να ενοχλήσουμε ο ένας τον άλλον, θα πάμε σε καλύτερες μέρες. Υπάρχει ένα συνέδριο τον Οκτώβριο, ορισμένα τμήματα έχουν προσδοκίες, δεν υπάρχει «όπως θα συμβεί και αυτό θα συμβεί». Δεν είναι ούτε η πρώτη σύμβαση ούτε το τέλος του UBP. “

“ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ; ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 1 ΧΡΟΝΟ … “

Δηλώνοντας ότι όλοι πρέπει να ενεργούν με κοινή λογική, ο Üstel δήλωσε ότι το Εθνικό Κόμμα Ενότητας (UBP) δεν έφυγε από τις εκλογές και είπε: «Ενώ αυτή η οικονομία συρρικνώνεται τόσο πολύ, οι οικονομικές εισροές συρρικνώνονται, οι άνθρωποι μας βρίσκονται σε τόσα πολλά πρόβλημα, πώς θα πάρετε τη χώρα στις εκλογές όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι στο παζάρι … Ας μιλήσουμε για την ημερομηνία των εκλογών αργότερα … Οι ενδιάμεσες εκλογές δεν είναι για μένα. Εάν συμβαίνει αυτό, θα βλάψουμε τη χώρα. Ενώ προσπαθείτε να γυρίσετε τους τροχούς της οικονομίας, είναι απαραίτητο, εκλογές απαραίτητα; Διαφορετικά, ας το αφήσουμε, ας το κάνουμε με τις γενικές εκλογές σε ένα χρόνο ».

“ΣΥΜΒΟΥΛΗ İŞ ΕΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ”

Επισημαίνοντας ότι η Τουρκική Ένωση Ιατρών Κύπρου (TIP-İŞ) απεργεί επίσης, ο Υπουργός Υγείας Unal ÜstelΤόνισε ότι το προσωπικό της Επιτροπής Δημόσιων Υπηρεσιών (Διάταγμα) δεν προσλήφθηκε και ως εκ τούτου οι γιατροί έπρεπε να εργαστούν βάσει σύμβασης.

Τονίζοντας ότι αυτά τα προβλήματα επιλύονται γρήγορα, ο Üstel δήλωσε ότι όλοι οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας έρχονται σε επαφή με τις μονάδες με τις οποίες συνεργάζονται, συναντήθηκαν χθες με τους υπαλλήλους του συνδικάτου και ότι θα τερματίσουν τις ενέργειές τους στο πλαίσιο ενός πρωτοκόλλου.

.Source