Όταν το κράτος μπορεί να ξεπεράσει τη γραφειοκρατία

Κατά τη διάρκεια της καταστροφής στη χώρα μας το 2018, οι βουλευτές στην Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων δήλωσαν ότι «υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας στα θύματα λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας».

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Αυτό δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι η ομαλή μετάβαση του ανεμοστρόβιλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14/12/2020 κυρίως στο Νικητάρι, και σε μικρότερο βαθμό στις γειτονικές κοινότητες του Βιαζάκι, του Ποταμίου-Αστρομερίτη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Λευκωσίας έσπευσαν αμέσως στη σκηνή, και έξι μέλη της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας έσπευσαν να καθαρίσουν τους δρόμους, να βοηθήσουν τα θύματα και να προστατεύσουν προσωρινά τις στέγες των σπιτιών. Ταυτόχρονα, μηχανικοί από την επαρχία και το Υπουργείο Εσωτερικών άρχισαν αμέσως να καταγράφουν τη ζημιά. Η αρχή ηλεκτρισμού αποκατέστησε την ηλεκτρική ενέργεια αργά το βράδυ, και τα άστεγα θύματα φιλοξενήθηκαν στην Πολιτική Άμυνα.

Όπως μάθαμε, οι Επαρχιακοί Διοικητικοί Officers Σύμβουλοι Συνεργασίας εργάστηκαν μέρα και νύχτα για να συγκεντρώσουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονταν για να βοηθήσουν τα θύματα, έτσι 92 οικογένειες ανακουφίστηκαν με τη γενναιόδωρη οικονομική βοήθεια που έλαβαν την παραμονή των Χριστουγέννων. Και όλα αυτά σε 10 ημέρες.

Συγχαρητήρια στον Υπουργό Εσωτερικών, στην Περιφερειακή Διοίκηση Λευκωσίας, στην Περιφερειακή Συνεργασία και σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Σε τελική ανάλυση, το κράτος μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ακόμη και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ξεπερνώντας τη γραφειοκρατία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Κατά τη διάρκεια της καταστροφής στη χώρα μας το 2018, οι βουλευτές στην Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων δήλωσαν ότι «υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας στα θύματα λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας».

Αυτό δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι η ομαλή μετάβαση του ανεμοστρόβιλου, που πραγματοποιήθηκε στις 14/12/2020 κυρίως στο Νικητάρι, και σε μικρότερο βαθμό οι γειτονικές κοινότητες του Βιαζάκι, Ποταμίου-Αστρομερίτη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Λευκωσίας, έσπευσε αμέσως στη σκηνή και έξι μέλη της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας έσπευσαν να καθαρίσουν τους δρόμους, να βοηθήσουν τα θύματα και να προστατεύσουν προσωρινά τις στέγες των σπιτιών. Ταυτόχρονα, μηχανικοί από την περιφερειακή διοίκηση και το Υπουργείο Εσωτερικών άρχισαν αμέσως να καταγράφουν τη ζημιά. Η αρχή ηλεκτρισμού αποκατέστησε την ηλεκτρική ενέργεια αργά το βράδυ, και τα άστεγα θύματα φιλοξενήθηκαν στην Πολιτική Άμυνα.

Όπως μάθαμε, οι περιφερειακοί υπάλληλοι Officers Οι περιφερειακοί αξιωματικοί συνεργασίας εργάστηκαν μέρα και νύχτα για να συγκεντρώσουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονταν για να βοηθήσουν τα θύματα, με αποτέλεσμα 92 οικογένειες να ανακουφίζονται από τη γενναιόδωρη οικονομική βοήθεια που έλαβαν την παραμονή της παραμονής των Χριστουγέννων. Και όλα αυτά σε 10 ημέρες.

Συγχαρητήρια στον Υπουργό Εσωτερικών, στην Περιφερειακή Διοίκηση Λευκωσίας, στην Περιφερειακή Εταιρική Σχέση και σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Σε τελική ανάλυση, το κράτος μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ακόμη και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ξεπερνώντας τη γραφειοκρατία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Source