Όχι έλλειψη θέσεων εργασίας, υπάρχει έλλειψη θέσεων εργασίας

πανό99

Eniz ORAKCIOĞLU

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΖΗΜΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ … Οι εκπρόσωποι του κλάδου, δηλώνοντας ότι η χώρα αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες λόγω του γεγονότος ότι η οικονομία δεν προοδεύει παράλληλα με την υγεία, δήλωσε ότι οι δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων βλάπτουν την οικονομία. Οι τομεακοί εκπρόσωποι σημείωσαν ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν, οι αυξανόμενες υποθέσεις, η ανησυχία των πολιτών, οι αυξήσεις και οι ατυχείς δηλώσεις έθεσαν τους τροχούς της οικονομίας σε στασιμότητα. Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι του κλάδου υπογράμμισαν ότι οι δηλώσεις που έγιναν έβλαψαν τη θετική εικόνα που προσπαθούν να δημιουργήσουν για να ενισχύσουν την οικονομία.

Οι τομείς είναι προβληματικοί … Ένας πρόεδρος της Res, Kayim δήλωσε ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που αρχίζουν να μιλάνε για εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ κάθε φορά επηρέασαν αρνητικά τους εστιάτορες. Ο Πρόεδρος της İŞAD Mamülcü δήλωσε ότι ο τομέας αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα λόγω του γεγονότος ότι η υγεία δεν εξελίσσεται παράλληλα με την οικονομία. Ο Γενικός Συντονιστής του KTEZO Τούλγκα σημείωσε ότι οι έμποροι προσπαθούν να επιβιώσουν ξοδεύοντας τις αποταμιεύσεις τους. Ο Πρόεδρος της KTİMB Gürcafer δήλωσε ότι οι άυλες δηλώσεις των αρχών βλάπτουν τον τομέα.

Η αύξηση των περιπτώσεων Covid στη χώρα μας και η αύξηση του αριθμού των επαφών λόγω αυτού προκάλεσαν άγχος στους πολίτες και προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στους οικονομικούς τομείς.

Εκπρόσωποι της βιομηχανίας παραπονέθηκαν ότι, εκτός από την αύξηση των περιπτώσεων, οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων τους επηρέασαν αρνητικά.

Πολλοί από τους εκπροσώπους του κλάδου που μίλησαν στην ΚΥΠΡΟ επέκριναν τις δηλώσεις των αρχών, δηλώνοντας ότι επηρεάστηκαν αρνητικά και έχασαν τη δουλειά τους λόγω των περιστατικών και των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων (Res-Bir) Salih Kayım σημείωσε ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που ξεκινούν πάντα να λένε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ δημιουργούν μια πολύ κακή αντίληψη στη χώρα και θέτουν τους χειριστές σε μεγάλο πρόβλημα και είπε, “Ας μην αφήσουμε την έλλειψη εργασίας, υπήρξε έλλειψη θέσεων εργασίας.”

Ο Enver Mamülcü, Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Τουρκίας (İŞAD), επεσήμανε ότι ο τομέας αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα λόγω του γεγονότος ότι η υγεία δεν εξελίσσεται παράλληλα με την οικονομία και σημείωσε ότι το ρέον νερό της οικονομίας έχει κοπεί και οι τροχοί έχουν σταματήσει.

Ο Χόρεμ Τούλγκα, Γενικός Συντονιστής του Τουρκοκυπριακού Επιμελητηρίου Εμπορικών και Τεχνών (ΚΤΕΖΟ), τόνισε ότι η συνέχιση της πανδημίας και η αύξηση των περιπτώσεων προκάλεσαν το κλείσιμο, ανεξάρτητα από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει και είπε, «Οι συναλλαγές χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα. Πολλοί έμποροι προσπάθησαν να επιβιώσουν ξοδεύοντας τις αποταμιεύσεις τους, αλλά αυτό που ήταν στην παλάμη του χεριού τελείωσε. “Έχουν περάσει 10 μήνες, οι έμποροι δεν έχουν δύναμη να κρατήσουν, όσοι δεν μπορούν να επιβιώσουν έχουν αρχίσει να τους κλείνουν ένα προς ένα.”

Ο Cafer Gürcafer, Πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Κατασκευαστών Κατασκευών Κύπρου (KTİMB), δήλωσε ότι οι άυλες δηλώσεις των αρχών βλάπτουν τον τομέα και ότι προσπαθούν να δώσουν το μήνυμα «Είμαστε μια χώρα χωρίς μόλυνση», αλλά οι δηλώσεις εμπόδισαν αυτό το μήνυμα.

Ο Fuat Nalcıoğlu, Πρόεδρος της Ένωσης Αγοράς, επεσήμανε ότι η αύξηση των περιπτώσεων δεν επηρεάζει τις αγορές όπως και άλλοι τομείς, καθώς οι αγορές καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των πολιτών.

Kayım: Όχι έλλειψη θέσεων εργασίας, αλλά έλλειψη θέσεων εργασίας.

Ο Πρόεδρος της Res-Bir Salih Kayım τόνισε ότι οι δηλώσεις και οι αποφάσεις της κυβέρνησης τους επηρέασαν πολύ άσχημα και συνέχισαν ως εξής:

«Κάθε φορά που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι άρχισαν να λένε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ, δημιουργούσε μια πολύ κακή αντίληψη στη χώρα.

Δεν θεωρούμε σωστές τέτοιες δηλώσεις της κυβέρνησης. Δεδομένου ότι η υγεία και η οικονομία πρέπει να συμβαδίζουν και ενώ σκεφτόμαστε την υγεία, πρέπει να ενεργούμε με τρόπο που διατηρεί την οικονομία ζωντανή και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πρέπει να ενεργούν ανάλογα.

Ο Κάιμ είπε ότι τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα μπαρ μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη και έχουν δηλωθεί αποδιοπομπαίος τράγος και ότι αυτή η κατάσταση θέτει τους χειριστές σε μεγάλο πρόβλημα.

Λέγοντας “Και πόσο μάλλον η έλλειψη θέσεων εργασίας, υπήρξε έλλειψη θέσεων εργασίας”, δήλωσε ο Kayım:

«Έχω ένα αίτημα για ραντεβού για να μιλήσω με τον Υπουργό Υγείας για το θέμα. Εάν είναι απαραίτητο, θα περιμένω στην πόρτα σας για να μιλήσω και να εξηγήσω τα προβλήματά μας.

Η απόφαση της κυβέρνησης να το κλείσει στις 10 (22.00) έπληξε τον τομέα.

Οι ταβέρνες και μερικά εστιατόρια κάνουν ήδη επιχειρήσεις το βράδυ. Σε αυτήν την περίπτωση, έκλεισαν χωρίς άνοιγμα. Δεν παρέχεται καμία συνεισφορά σε αυτούς τους άνεργους χώρους εργασίας.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ληφθούν αποφάσεις συζητώντας με οικονομολόγους και εκπροσώπους του κλάδου και λαμβάνοντας τις ιδέες τους πριν από τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ».

Mender: Τα οικονομικά γρανάζια σταματούν

Ο Πρόεδρος της İŞAD Enver Mamülcü επεσήμανε ότι ο τομέας αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες λόγω του γεγονότος ότι η υγεία δεν εξελίσσεται παράλληλα με την οικονομία και τόνισε ότι το πρόβλημα αυξάνεται με την αύξηση των περιπτώσεων.

Δηλώνοντας ότι οι δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων προκάλεσαν επίσης εικασίες στη χώρα, ο Mamülcü δήλωσε ότι οι πολίτες ανησυχούσαν λόγω των δηλώσεων.

Υπογραμμίζοντας ότι η έκφραση τελειωμένων, αβέβαιων ζητημάτων, λέγοντας «μπορούμε να κλείσουμε» και ότι δεν μιλάμε καθαρά δεν αυξάνει μόνο το χάος, είπε, «Κάποιος πρέπει να είναι διαφανής και σαφής στο κοινό. Εάν είναι απαραίτητο, ίσως είναι καλύτερο να προσδιορίσετε έναν εκπρόσωπο Τύπου και να δηλώσετε με σαφήνεια τις δηλώσεις του εκπροσώπου ».

Σημειώνοντας ότι οι δουλειές των επιχειρηματιών χειροτέρεψαν μιλώντας για περιστατικά, ατυχείς εξηγήσεις, άγχος του κοινού, πεζοπορίες, ο Mamülcü είπε: «Το ρέοντας νερό της οικονομίας έχει σταματήσει και οι τροχοί έχουν σταματήσει. Το γεγονός ότι κανένας μαθητής δεν ήρθε στο νησί επηρέασε πολύ τους οικονομικούς τροχούς. Η οικονομία, η οποία δεν λειτουργεί καλά, συνεχίζει να εξασθενεί περαιτέρω. Οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν μαζί με οικονομικούς οργανισμούς », είπε.

πανό134

Tulga: Οι έμποροι ξόδεψαν επίσης τις αποταμιεύσεις τους

Ο Γενικός Συντονιστής του KTEZO Χόρεμ Τούλγκα τόνισε ότι η συνέχιση της πανδημίας και η αύξηση των περιπτώσεων προκάλεσαν το κλείσιμο, ανεξάρτητα από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει.

Εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι το σημαντικό είναι ότι η πανδημία μπορεί να προληφθεί με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, η Τούλγκα είπε ότι μόλις η πανδημία ξεφύγει από τον έλεγχο, οι άνθρωποι δεν κλειδώνουν στο σπίτι και βγαίνουν έξω.

Δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει λάβει ορισμένα μέτρα, αλλά τα μέτρα που εφαρμόζονται στους εμπόρους δεν εφαρμόζονται στα καζίνο, η Τούλγκα δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση προκάλεσε και πάλι πανικό.

Η Τούλγκα είπε:

«Δυστυχώς, οι έμποροι χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα λόγω του τι συνέβη. Πολλοί έμποροι προσπάθησαν να παραμείνουν επιπλέοντες ξοδεύοντας τις αποταμιεύσεις τους, αλλά ό, τι είχε στη διάθεσή του τελείωσε και άρχισαν να κλείνουν.

Έχουν περάσει 10 μήνες, οι έμποροι δεν έχουν δύναμη να κρατήσουν, όσοι δεν μπορούν να επιβιώσουν έχουν αρχίσει να τους κλείνουν ένα προς ένα.

Με την πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων, η ακαταλληλότητα και η έλλειψη προληπτικών μέτρων έχουν επίσης τερματίσει τα τελευταία εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ.

Υπήρξε 80-90 τοις εκατό απώλεια θέσεων εργασίας σε αυτόν τον τομέα λόγω λανθασμένων πρακτικών.

Αν λέτε κομμωτήρια-κουρεία και κέντρα ομορφιάς, κυνηγά μύγες ».

Gürcafer: οι δηλώσεις αποτρέπουν τη θετική διαφήμιση

Ο Πρόεδρος της KTİMB Cafer Gürcafer δήλωσε ότι υπάρχει ήδη άγχος και ανησυχία στην αγορά και είπε ότι σε μια τέτοια περίοδο, δεν είναι σωστό για τις αρχές να κάνουν μια άυλη δήλωση και ότι βλάπτει τον τομέα.

Ο Gürcafer δήλωσε ότι εάν πρόκειται να κλείσει, θα πρέπει να ληφθεί η απόφαση της Ανώτατης Επιτροπής των Λοιμωδών Νοσημάτων, είναι σωστό να προβείτε σε δήλωση μετά την απόφαση, αλλά μια τέτοια απόφαση θα βλάψει την οικονομία.

Σημειώνοντας ότι υπάρχουν πωλήσεις κατοικιών σε άτομα που ζουν σε διάφορες χώρες, ο Gürcafer δήλωσε ότι προσπαθούν να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα, να τους διευθετήσουν εδώ και να τους υποχρεώσουν να πληρώσουν τα υπόλοιπα χρέη τους, αλλά μετά τις δηλώσεις αυτοί οι άνθρωποι διστάζουν να έρθουν στη χώρα.

Ο Gürcafer εξήγησε ότι αυτή η κατάσταση βλάπτει τη βιομηχανία, προσπαθούν να εμπορεύσουν τη χώρα μας στον κόσμο, και ως χώρα με λίγες περιπτώσεις, προσπαθούν να το μετατρέψουν σε οικονομικό όφελος.

Λέγοντας «Προσπαθούμε να δώσουμε το μήνυμα ότι είμαστε μια χώρα χωρίς μόλυνση», ο Gürcafer είπε ότι, ενώ υπάρχουν 500-600 υποθέσεις την ημέρα στο νότο, 9-10 περιπτώσεις θα είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα όσον αφορά τον τουρισμό και τις κατασκευές, αλλά η κυβέρνηση έδωσε το μήνυμα ότι «τελειώσαμε, είμαστε εξαντλημένοι». Σημείωσε ότι ήταν μπροστά του.

Nalcıoğlu: Δεν μας επηρέασε όσο και άλλους τομείς

Ο Fuat Nalcıoğlu, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγορών, επεσήμανε ότι η αύξηση των περιπτώσεων δεν επηρέασε τις αγορές καθώς και άλλους τομείς, επειδή οι αγορές αντιμετωπίζουν τις βασικές ανάγκες των πολιτών και είπε: «Το άγχος στα μέρη του χωριού και η εκκένωση των δρόμων έχουν κάποια επίδραση στις αγορές αυτής της περιοχής. Επίσης, ο μαθητής δεν έρχεται στη χώρα αντανακλά αρνητικά τις αγορές στις περιοχές όπου συγκεντρώνονται οι μαθητές », είπε.

Ο Nalcıoğlu συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Έχουμε μια μελέτη για τις ώρες κλεισίματος των αγορών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση και δεν σχετίζεται με την πανδημία.

Προγραμματίζουμε γενικές ώρες κλεισίματος σύμφωνα με την επιφανειακή μέτρηση των αγορών.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα μεγάλα παντοπωλεία αναμένεται να κλείσουν στις 9 (21.00), τα μικρότερα στις 10 (22.00) και εκτός άδειας στις 12 (24.00) ».

Source