Ύποπτοι καταδικασμένοι για 9 διαφορετικά εγκλήματα

Στη Λευκωσία, στις 13 Μαρτίου 2019, ως αποτέλεσμα ένοπλης επίθεσης, ο ιδιοκτήτης του γραφείου συναλλάγματος Gesfi, Gökhan Naim, σκοτώθηκε και ανακοινώθηκε η απόφαση σχετικά με τους Azmad Ali, Bilal Ahmed και Faiz Ul Hassan, που ήταν οι κατηγορούμενοι της δολοφονίας.

Λεπτομέρεια Special-Evolution Wedge

Azmad Ali, Bilal Ahmed, δολοφονία, ένοπλη ληστεία, αλλά δεν αποδέχτηκε το έγκλημα της δολοφονίας, ο Faiz Ul Hassan δεν δέχθηκε καμία κατηγορία. Ενώ οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από το έγκλημα της προμελετημένης δολοφονίας, καταδικάστηκαν για φόνο, ένοπλη ληστεία, μεταφορά, χρήση, διάθεση παράνομων εκρηκτικών, μεταφορά, χρήση, διάθεση και άνοιγμα πυρκαγιάς σε κατοικημένη περιοχή. Κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, ο Φιλ Ουλ Χασάν υπέφερε.

Ο Πρόεδρος Nüvit Gazi, ο ανώτερος δικαστής ifeerife Kâtip και ο δικαστής Umut İnan, που αποτελούν το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Λευκωσίας, ανακοίνωσαν ομόφωνα την απόφαση της αντιπροσωπείας κατά την χθεσινή ακρόαση της απόφασης. Ο Γκάζι εξήγησε ότι, λαμβάνοντας υπόψη την πρώτη επίθεση των κατηγορουμένων στον Γκόκαν Ναϊμ με κόπτες αντί για όπλο που είχαν στην κατοχή τους, αποφάσισαν ότι η δολοφονία δεν διαπράχθηκε με προγραμματισμένο τρόπο. Ενώ ο βετεράνος αθωώνει και τους τρεις κατηγορούμενους για το έγκλημα της προμελετημένης δολοφονίας, δήλωσαν ότι τους καταδίκασαν για δολοφονία, ένοπλη ληστεία, μεταφορά παράνομων πιστολιών, χρήση, διάθεση, μεταφορά, χρήση, διάθεση παράνομων εκρηκτικών και άνοιγμα πυρ σε κατοικημένες περιοχές. Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων Selin Reis, Cemal Gündüz και Hasan Yücelen διαβίβασαν τους μετριαστικούς παράγοντες στο δικαστήριο και δήλωσαν ότι οι πελάτες τους το μετανιώνουν.

Ο Γκάζι δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την απόφαση της υπόθεσης στις 30 Δεκεμβρίου.

.Source