Գ. Κούσουλος. Ένα ακμάζον παράδειγμα ενός σύγχρονου ηγέτη

Ένα άρθρο του Πέτρου Παπαγιώργη δημοσιεύτηκε στο 24sports.com.cy.

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα, με έντονα πάθη και συναισθήματα, τα οποία προσφέρονται γενναιόδωρα από τους παίκτες, τους κύριους ήρωες του αθλήματος. Οι περισσότεροι από αυτούς τους πρωταγωνιστές είναι παίκτες που, ανεξάρτητα από τον τίτλο ή το επίτευγμα, αξίζουν να γίνουν ηγέτες.

Προσπαθώ να βρω τον τελευταίο Κύπριο που έπαιξε στην Ομόνοια և θεωρείται ηγέτης. Η ηγεσία είναι πάνω από την ποιότητα της απόδοσης και της συνέπειας

Η ικανότητα να βλέπει καθαρά, να εμπνέει άλλους, να συμμορφώνεται με αυτό, να είναι ο πρωταγωνιστής της πραγματοποίησής του.

Αυτά είναι τα κύρια προσόντα ενός ηγέτη. Ο τελευταίος Κύπριος παίκτης που είχε αυτές τις πληροφορίες ήταν ο Μιχάλης Κωνσταντίνος.

Ήρθε στην Ομόνοια γεμάτη ποδόσφαιρο, γεμάτη τίτλους και δόξα. Τον Ιανουάριο του 2009, έφυγε από τον Ηρακλή και επέστρεψε στην Κύπρο για να παίξει για την Ομόνοια. Έμεινε εκεί μέχρι το 2010-2011. Το τέλος της περιόδου. Κέρδισε το πρωτάθλημα, το κύπελλο με 59 αγώνες και 34 γκολ.

Ο πρώην διεθνής επιθετικός ήταν σούπερ σταρ για την Ομόνοια. Σε αρκετά παιχνίδια, βρισκόταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και έδωσε τις νίκες στους «πράσινους». Σημείωσε το αποφασιστικό γκολ στη σεζόν 2009-10 (26ο παιχνίδι: 21/3/2010. ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια 1-2) λίγο πριν από το τέλος του 90ου λεπτού, μετά από τις εντυπωσιακές προσπάθειες του Χριστόφη. Η Ομόνοια νίκησε τον ΑΠΟΕΛ 1-2 στο μεγάλο ντέρμπι, επιτυγχάνοντας την 7η αποτυχία του να γίνει το αδιαμφισβήτητο φαβορί για να κερδίσει τον τίτλο. (Επίτευξη 62 πόντων έναντι 58 της Δεύτερης Ανόρθωσης)

Το κορυφαίο άλογό του, καθώς και η γενική προσφορά του γενικά, έδωσε στην Ομόνοια την αριστεία που χρειάζεται μια μεγάλη ομάδα. Σωστά λάτρευε πολλές φορές από χιλιάδες συμπαίκτες.

Ερχόμαστε εδώ. Η αναζήτηση κυπριακού ποδοσφαιριστή με στοιχεία νέου ηγέτη δεν είναι δύσκολη.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής γίνεται γρήγορα ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της πράσινης ομάδας. Δεν μπορεί ακόμη να περιγραφεί ως ηγέτης, καθώς η παρουσία του στην Ομόνοια և στο γήπεδο ποδοσφαίρου γενικά δεν είναι αρκετό για να τον νομιμοποιήσει ως έχει. Είναι μόνο θέμα χρόνου πριν το κάνουμε αυτό. Η επιστροφή ως ηγέτης της πιο δημοφιλούς ομάδας στη χώρα είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στις 3 Ιουλίου 2018, ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την “Ομόνοια”.

Επτά χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση της Νέας Σαλαμίνας στο κυπριακό ποδόσφαιρο (έπαιξε για πρώτη φορά στη σεζόν 2013-14), η Janis Anis Kousoulos, γεννημένη στις 14 Ιουνίου 1996, ξεκινά την τρίτη χρονιά της στην Ομόνοια. Είχε τις περισσότερες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής από οποιονδήποτε από τους άλλους συμπαίκτες του (18 παιχνίδια το 1482΄).

Είναι μοντέλο αθλητής, επαγγελματίας, η Henning Berg δεν επαινεί τον εαυτό του. Ιδανική πολλαπλή θέση. (Παίζει ως μέσος, κεντρικός αμυντικός և δεξί αμυντικός).

Μια κάρτα ατού για την Ομόνοια γιατί έχει ένα ιδιαίτερο στυλ. Ένας συμβολικός ηγέτης, για παράδειγμα, που πρέπει να ακολουθηθεί. Και ας μην προέλθει από τα κότσια της ομάδας.

Ένα ακμάζον παράδειγμα ενός σύγχρονου ηγέτη. Σημειώστε ότι οι οπαδοί της ομάδας (γεμάτοι θαυμασμό και σεβασμό) θέλουν πάντα να βρίσκονται στο δίκτυο της ομάδας τους.

Ωστόσο, ο νεαρός της ηλικίας του (24) amazing οι εκπληκτικές του ικανότητες μπορούν να τον κάνουν βόρεια από τις ευρωπαϊκές ομάδες.

Source