Մ. Ρουσογένης. Ο Νίκολας θα φροντίσει το σπίτι του, … | Δημοσιογράφος Κύπρος

“Ποιος θα τιμωρούσαμε εάν καταψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός;” “Οι ηγέτες ή οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι”, είπε, προσθέτοντας ότι “το ELAM δεν είναι πυλώνας κανενός, είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των συμφερόντων της χώρας μας, έτσι θα συνεχίσουμε να κυβερνούμε στο μέλλον , “είπε ο Μάριος Ρουσογένης, υποψήφιος σε κόμμα στη Λευκωσία.

Στη συνέντευξη ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ:Κύριος. Ο Ρουσογένης λαμβάνει υπόψη την αποτελεσματικότητα καθώς περιγράφει το κοινοβουλευτικό έργο του κόμματος τα τελευταία δύο χρόνια, σημειώνοντας ότι το ELAM δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε συγκεκριμένα ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής των πολιτών του. Για την Κύπρο, αυτή η στιγμή αποτελεί προτεραιότητα για εμάς.

Ταυτόχρονα, ο υποψήφιος βουλευτής του ELAM στην περιοχή της Λευκωσίας ανταποκρίνεται στο DIKO για τις περιγραφές που χρησιμοποίησε ο Νικόλαος Παπαδόπουλος μετά την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό από τον Χριστό Χριστό և Λίνο Παπαγιάνη, προσκαλώντας τον να δει το σπίτι του μετά από αρκετά σκάνδαλα δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια. Από το πάρτι.

Στην ερώτηση για το Κυπριακό, κ. Ο Ρουσογένης σημειώνει ότι η θέση του κόμματος παραμένει η απόρριψη της διμερούς δικοινοτικής ομοσπονδίας. “Πιστεύουμε”, είπε, “ότι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες διατηρούν την ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία ως

Όσον αφορά τις κύριες φιλοδοξίες μας, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να επικεντρωθούν στη διακοπή των τουρκικών προκλήσεων στην ΕΟΚ της Κύπρου και στην Αμμόχωστο, οι οποίες, όπως λέει, θα πραγματοποιηθούν με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων από την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατάργηση χρηματοδότησης և Εφαρμογή εμπάργκο όπλων.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Μάριο Ρουσογένη στο REPORTER ως έχει

* Είστε υποψήφιος στις κοινοβουλευτικές εκλογές με το ELAM. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για αυτήν τη μάχη; Τι θα θέλατε να αλλάξετε με την παρουσία σας στο κοινοβούλιο;

Η προσδοκία μου είναι να εξασφαλίσω έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αυτό που θέλω να αλλάξω παρουσία μου στο κοινοβούλιο είναι να έχω περισσότερη διαφάνεια, ειλικρίνεια και ευθυμία προς τους πολίτες, αυτό που έκανε το κόμμα μας από την ημέρα που εισήλθε στο Κοινοβούλιο.

* Η ELAM συμπληρώνει πέντε χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας. Πιστεύεις ότι κατάφερε να αλλάξει κάτι;

Το ELAM είναι το πιο αποτελεσματικό κόμμα στο κυπριακό κοινοβούλιο. Κατά τη διάρκεια των πέντε ετών παρουσίας μας, μαζί με δύο βουλευτές, έχουμε υποβάλει περισσότερες από 300 προτάσεις για νόμους, ερωτήσεις και επίσημες εξετάσεις. Υποδεικνύω ενδεικτικά.

– Κατάργηση πληρωμής 350 ευρώ για επιχειρήσεις.

Κατάργηση և μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την πώληση πρώτων κατοικιών.

– Το δικαίωμα του δανειολήπτη να υποβάλει αίτηση στο δικαστήριο.

– Μείωση διοδίων για όλα τα οχήματα.

– Φορολογικά οφέλη για εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές μακριά από αστικά κέντρα για την ενίσχυση του χωριού και την καταπολέμηση της ασφυγίας.

– Αύξηση της ελάχιστης σύνταξης.

– Καθορισμός ελάχιστου μισθού για όλα τα επαγγέλματα.

– Συνταξιοδότηση για σκληρά, ανθυγιεινά επαγγέλματα σε ηλικία 58 ετών.

– Ενίσχυση των δημοφιλών αγορών.

-Μείωση των τελών πτήσης αεροδρομίου Κύπρου-Ελλάδας.

– Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών που επηρεάζονται από τη νέα νομοθεσία.

– Κόκκινο πιστωτικό κούρεμα από κοινωνικά πρότυπα.

– Απαλλαγή φόρου για τους καταθέτες.

– Αποζημίωση κατόχων ιδιωτικών κινητών αξιών.

– Προτάσεις για GESS.

– Ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική

– Νέα στρατηγική για το Κυπριακό.

– Ειδική προσφορά για την ανατροπή του τουρκικού προγράμματος β.

-Η απόφαση να κλείσουν τα οδοφράγματα

Εξέταση του ταμείου ασπίδας

– Παρουσιάσαμε 2 πλήρεις προτάσεις για μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

– Το RIK2 προσφέρει μια πλήρη μετατροπή του καναλιού για άτομα με ειδικές ανάγκες

– Διόρθωση της άμεσης κατάργησης του 12% των συντάξεων στον δημόσιο-ιδιωτικό τομέα

– Δημοσιεύσαμε τα ονόματα και τις λεπτομέρειες του σκάνδαλου συνεργασίας με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων από όλες τις κομματικές περιοχές.

-Αλλαγή της σύνταξης χήρας για όλους τους άντρες, όχι μόνο εκείνων που χήρα μετά την 1/1/18

– Πρόταση για μείωση των δανείων καλών πληρωτών κατά 15%. Η μείωση αναφέρεται σε παράλογα επιτόκια που επιβάλλει η Τράπεζα

– Δημιουργία ταμείου αποζημίωσης για ιδιοκτήτες ακινήτων στις κατεχόμενες περιοχές.

Αυτά είναι πολύ περισσότερο μέρος του έργου του ELAM, το οποίο αποδεικνύει σε όλους ότι είμαστε στο κοινοβούλιο επειδή αγαπάμε και φροντίζουμε τη θέση μας.

* Πρόσφατα, το κόμμα σας στοχεύτηκε κυρίως από το Δημοκρατικό Κόμμα στο ζήτημα του προϋπολογισμού. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον ELAM ότι έστρεψε την πλάτη του στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι μάσκες έρχονταν πραγματικά. Πώς απαντάς;

DIKO և Ο Νικόλας Παπαδόπουλος βλέπει το σπίτι τους καλά, το γεγονός ότι έχασαν ένα μεγάλο ποσοστό της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, ότι ψήφισαν όλους τους λογαριασμούς υπέρ των τραπεζών μαζί με το DISY, ότι ο κοινοβουλευτικός τους υποψήφιος άρχισε να εκδίδει περισσότερα από 100 διαβατήρια, ότι είναι οι ηγέτες φυλακίστηκαν και αφήστε τον να υποβάλει προτάσεις στον μοναδικό πολιτικό σχηματισμό ELAM της ΚΥΠΡΟΥ, ο οποίος δεν εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Το ELAM ψήφισε υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού, με εξαίρεση τα κονδύλια για τους Τουρκοκύπριους παράνομους μετανάστες, καθώς για εμάς τα συμφέροντα της Κύπρου ξεπερνούν τα πολιτικά παιχνίδια και τα κόμματα. Ποιος θα τιμωρούσαμε εάν καταψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός; Διευθυντές ή εργαζόμενοι, οι άνεργοι, συνταξιούχοι. Μας λένε ότι πολέμησαν τη διαφθορά. Αλλά δεν είπαν ότι υπήρξε διαφθορά στην Κύπρο εδώ και δεκαετίες, և Το DIKO είναι ένα από τα μέρη που είναι υπεύθυνα για αυτήν την κατάσταση.

Το ELAM δεν είναι πυλώνας κανενός. Το ELAM ενεργεί πάντα προς το συμφέρον της περιοχής μας, και έτσι θα συνεχίσουμε να κυβερνούμε στο μέλλον.

* Το Al Jazeera μαστίζεται από σκάνδαλα διαφθοράς εν μέσω αποκάλυψης. Αυτό δυσφημίζει τους πολίτες για τους πολιτικούς. Τι σε κάνει να ασχολείσαι με την πολιτική σε αυτό το στάδιο;

Εχεις απολυτο δικιο. Και δεν είναι μόνο το “Al aze azira”. Όλοι θυμόμαστε τη Συνεργασία και Συμμετοχή των 4 κομμάτων, τα Συμβούλια Αποχέτευσης, τη Δρομολαξία, το Focus και πολλά άλλα σκάνδαλα που έπληξαν την πολιτική σκηνή στην Κύπρο. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι λόγος να εγκαταλείψετε την πολιτική. Το αντίθετο! Πολιτικοποιούμε γιατί συνειδητοποιούμε ότι η πολιτική μπορεί να επηρεάσει τα πάντα, από την τιμή του ψωμιού έως την κρατική στρατηγική για το Κυπριακό.

Ως εκ τούτου, καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, να μην βλέπουν την αποχή ως λύση, να επιλέγουν ανθρώπους, πολιτικούς σχηματισμούς που πιστεύουν ότι δεν είναι υπεύθυνοι για την τρέχουσα κατάσταση, μπορούν να παρέχουν λύσεις σε υπάρχοντα προβλήματα. Αυτή η υποτίμηση οδήγησε τη χώρα μας σε ένα τραγικό σημείο γεμάτο σκάνδαλα και διαφθορά.

* Οι πολίτες αναμένουν ότι οι βουλευτές θα παρέχουν λύσεις στα προβλήματά τους, θα βελτιώσουν την καθημερινή τους ζωή. Κατά τη γνώμη σας, ποια είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα ενός Κύπριου πολίτη που αναζητά λύση;

Καθώς η ELAM έχει εστιάσει σε συγκεκριμένα ζητήματα τα τελευταία χρόνια που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής των Κυπρίων πολιτών, αποτελούν προτεραιότητα για εμάς αυτή τη στιγμή.

Θα ήθελα να αναφέρω το Κυπριακό, τους τελευταίους μήνες ζούμε στο αποκορύφωμα των τουρκικών προκλήσεων, όταν η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθούσε. Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο, ως σημαντικό ζήτημα που έχει καταλάβει την Κύπρο την τελευταία δεκαετία, δεν μπορούμε, αλλά έχουμε παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την τουρκική διπλωματία.

Το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι σήμερα χιλιάδες συμπατριώτες μας. Οι λογαριασμοί που ψηφίστηκαν από το DISY IK DIKO το 2018 έδωσαν εξουσίες στον τραπεζικό τομέα, με αποτέλεσμα να ζούμε τα τελευταία χρόνια. Ως ELAM, έχουμε κινηθεί σε δύο άξονες.

Υποβάλαμε επίσης προτάσεις για την προστασία της πρώτης οικιακής επιχείρησης, καθώς και για τη διακοπή του ηλεκτρονικού εμπορίου. Στην πραγματικότητα, τον Δεκέμβριο του 2020, προτείναμε να αναστείλουμε όλες τις πωλήσεις μέχρι τον Ιούνιο, κάτι που απορρίφθηκε. Ο δεύτερος άξονας στον οποίο κινούμαστε είναι η φυσική μας παρουσία στις πωλήσεις για την αποτροπή τους.

* Οι προσεχείς κοινοβουλευτικές εκλογές πραγματοποιούνται ειδικά σε κρίσιμο στάδιο όσον αφορά το εθνικό μας πρόβλημα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να συμμετάσχει στο άτυπο πεντάγωνο, ενώ η άλλη πλευρά επιμένει να απορρίψει το ΔΠΔ και να προτείνει λύση μεταξύ των δύο κρατών. Το ELAM είναι ένα από τα κόμματα που απορρίπτει τη λύση της ομοσπονδίας. Πώς αισθάνεστε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό; Κατά τη γνώμη σας, ποια θα πρέπει να επιδιώκουμε;

Η ELAM έχει σαφή θέση στο Κυπριακό. Σε τελική ανάλυση, ο Χριστός Χριστός είναι ο μόνος πολιτικός ηγέτης που αρνήθηκε να εκδιώξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Crans Montana, εκφράζοντας τη διαφωνία μας για τη διοργάνωση πενταμερούς διάσκεψης.

Το κόμμα μας απορρίπτει τη διμερή δικοινοτική ομοσπονδία ως βάση για λύση στο Κυπριακό · θεωρούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες τη μόνη βιώσιμη λύση, διατηρώντας την Κυπριακή Δημοκρατία ως ανεξάρτητη κρατική μονάδα.

Η επιδίωξή μας πρέπει να είναι το τέλος των τουρκικών προκλήσεων στον ΕΟΕ της Κύπρου και της Αμμοχώστου. Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία, μειώσει τη χρηματοδότηση στο εμπάργκο όπλων.

Φυσικά, η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να εφαρμόσει τις κυρώσεις της, όπως κλείσιμο δρόμων, κατάργηση του κανονισμού για την πράσινη γραμμή, κατάργηση της ταυτότητας εκείνων που εμφανίζονται ως αξιωματούχοι ενός ψεύτικου κράτους.

* Λαμβάνοντας υπόψη τις κοινοβουλευτικές εκλογές, το ζήτημα της αποχής επιστρέφει, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, ιδίως τη μη εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους. Πώς; Γιατί πρέπει να πειστούν οι νέοι να πάνε στις κάλπες;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που μας αφορά πραγματικά ως ELAM. Και το λέω αυτό πραγματικά επειδή είμαστε ένα από τα κόμματα που προσφέρθηκαν να εγγραφούν αυτόματα στους εκλογικούς καταλόγους για να γίνουν 18 για όσους έχουν απορριφθεί από τα μεγάλα κόμματα.

Όπως είπα παραπάνω, καλούμε όλους τους πολίτες, ειδικά τους νέους, να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν. Μια μέρα μετά τις εκλογές, το αποτέλεσμα θα είναι νέοι βουλευτές. Ποιος θα επιλέξει; Ως εκ τούτου, η τιμωρία δεν προέρχεται από την αποχή, αλλά από την ψηφοφορία των κομμάτων, τα οποία δεν είναι υπεύθυνα για την τρέχουσα κατάσταση.

Οι νέοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν και πρέπει να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Θα γίνει με τη συμμετοχή και την παρουσία τους στην κοινωνία. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε τα επικίνδυνα κείμενα στη χώρα μας.

* Γιατί οι πολίτες πρέπει να εμπιστεύονται την υποψηφιότητά σας;

Το ELAM είναι η πιο ειλικρινής, πατριωτική και καθαρή επιλογή χωρίς να εμπλακεί σε σκάνδαλα. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, το κόμμα μας απέδειξε ότι μετατρέπει τα λόγια σε πράξεις, “με τις σαφείς θέσεις μας, βάζουμε τους υπευθύνους μπροστά στις ευθύνες τους.”

Καλώ όλους τους συμπατριώτες μας να υποστηρίξουν τις μεγάλες προσπάθειες του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου. Η αυξημένη παρουσία μας στο κοινοβούλιο θα αποτελέσει απειλή για το κόμμα.

Αφήστε όλους να είναι σίγουροι ότι όσοι μας τιμούν με τις ψήφους τους, θα τους τιμήσουμε με τις πράξεις τους την επόμενη μέρα των εκλογών.

Source