10 μήνες φυλάκιση για «Kafalar»

Ο Atakan Özyurt, ο Bilal Hancı και ο Fatih Yasin, μέλη της ομάδας φαινομένων κοινωνικών μέσων «Kafalar», μοιράστηκαν πρόσφατα ένα βίντεο με τίτλο «Ξοδεύοντας μια μέρα με 100 χιλιάδες TL». Αποφασίστηκε ότι η παράνομη ιστοσελίδα στοιχημάτων διαφημίστηκε στο βίντεο από τις ομάδες του Cyber ​​Crimes Branch. Στο κατηγορητήριο που εκπονήθηκε στο τέλος της έρευνας, ζητήθηκε η καταδίκη των φαινομένων σε ποινή φυλάκισης έως 5 ετών.
Κατά την ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στο 50ο Ποινικό Πρωτοδικείο της Κωνσταντινούπολης σχετικά με το περιστατικό, το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του. Ο δικαστής αποφάσισε ότι τα μέλη της ομάδας Atakan Özyurt, Bilal Hancı και Fatih Yasin και ο διευθυντής τους Arda Kofoğlu θα καταδικαστούν σε 10 μήνες φυλάκισης και 4 ημέρες δικαστικών προστίμων. Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας για την ποινή που δόθηκε για τους κατηγορούμενους αναβλήθηκε.

Ιστορία της εκδήλωσης

Τα μέλη της ομάδας Atakan Özyurt, Bilal Hancı και Fatih Yasin, που συνελήφθησαν για διαφήμιση ενός παράνομου ιστότοπου στοιχημάτων, μεταφορτώθηκαν από τον διευθυντή τους Arda στον ιστότοπο, ο διευθυντής τους Arda τους μεσολαβούσε να πάνε στην Κύπρο για να τραβήξουν το βίντεο και να διαφημίσουν τον ιστότοπο Είπε ότι νόμιζαν ότι δεν θα είχαν νομικό πρόβλημα εξαιτίας αυτού. Τα μέλη της ομάδας δήλωσαν επίσης ότι τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν στο βίντεο που πήγαν στην Κύπρο και πυροβόλησαν δεν ήταν πραγματικά, σκοπός τους ήταν να διασκεδάσουν και να αυξήσουν τον αριθμό των συνδρομητών. Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ζήτησε ποινή φυλάκισης έως 5 ετών για τα φαινόμενα και τους πράκτορές τους, με την αιτιολογία ότι παραβίασαν το άρθρο 5 του νόμου αριθ. 7258 για τα στοιχήματα και τα τυχερά παιχνίδια σε ποδοσφαιρικούς και άλλους αθλητικούς αγώνες.

.Source