10 σημαντικοί κανόνες για την προστασία του δέρματος μας στην πανδημία!

Με τη χειμερινή περίοδο, οι καμπάνες κινδύνου άρχισαν να χτυπούν για το δέρμα μας. Η υγρασία του κρύου, του ανέμου και του αέρα μειώνεται. Δηλώνοντας ότι όταν προστεθεί η κατάχρηση απολυμαντικών, τα οποία φορτώνονται σε αφθονία κατά τη διάρκεια της πανδημικής διαδικασίας, ορισμένες δερματικές παθήσεις θα προκαλούνται πιο εύκολα. Ειδικός Δερματολογίας Νοσοκομείου Acıbadem Kadıköy Dr. Φούντα Γκόνερι “Οι μοναδικές σκληρές συνθήκες του χειμώνα. Στη διαδικασία της πανδημίας Covid-19, όταν αλλάζουν οι συνήθειες υγιεινής, προστίθενται υπερβολικοί και λανθασμένοι καθαρισμοί, προϊόντα απολυμαντικών, κολόνια και μάσκες που δεν αλλάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, η υγεία του δέρματος μας αναπόφευκτα επηρεάζεται αρνητικά. Για αυτόν τον λόγο, είναι απαραίτητο να αποφύγετε λανθασμένες πρακτικές ενώ προσπαθείτε να λάβετε προφυλάξεις κατά τη διάρκεια της πανδημικής διαδικασίας. ” λέει. Ειδικός Δερματολογίας Dr. Η Funda Güneri απαριθμεί 5 δερματικές παθήσεις που εμφανίζονται ή προκαλούνται το χειμώνα. Εξήγησε τους 10 κανόνες που είναι απαραίτητοι για την προστασία της υγείας του δέρματος τους χειμερινούς μήνες, όταν θα σημειωθεί η πανδημία Covid-19, και έκανε σημαντικές προειδοποιήσεις και συστάσεις.

Επικοινωνία με το έκζεμα

Η επαφή με το έκζεμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στα χέρια, αυξάνεται τους χειμερινούς μήνες. Με την ψύξη του καιρού, το δέρμα δείχνει πρώτα ξηρότητα, μετά ερυθρότητα, απολέπιση, φουσκάλες και κνησμό. Ενώ μπορεί επίσης να εμφανιστεί στο δέρμα του σώματος λόγω ορισμένων πηκτωμάτων ντους. Σήμερα, μπορεί επίσης να εμφανιστεί στο πρόσωπο με ακατάλληλες μάσκες που χρησιμοποιούνται για προστασία από τη μόλυνση Covid19. Αλλεργικό έκζεμα επαφής μπορεί να εμφανιστεί στο δέρμα του προσώπου έναντι συγκολλητικών, ελαστικών και μεταλλικών μερών στη μάσκα. Για αυτόν τον λόγο, μπορεί να απαιτείται φαρμακευτική αγωγή.
ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

Τα συμπτώματα μπορούν να ανακουφιστούν με την κατάλληλη ενυδάτωση, την προτίμηση κρεμώδους σαπουνιού και γλυκερίνης και την προστασία των χεριών με γάντια έξω κατά την κρύα περίοδο. Τα χέρια πρέπει να πλένονται με ζεστό νερό. Τα απολυμαντικά δεν πρέπει να προτιμώνται στο οικιακό περιβάλλον, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε περίπτωση ανάγκης, πρέπει να ξεπλένονται με νερό όποτε είναι δυνατόν και τα χέρια πρέπει να υγραίνονται με κρέμα ενυδάτωσης, βαζελίνης ή φραγμού. Τα βαμβακερά γάντια πρέπει να προτιμώνται για οικιακές εργασίες. Οι θρεπτικές κρέμες και οι λοσιόν που περιέχουν φυσικά έλαια μειώνουν την αίσθηση του κνησμού αφαιρώντας την ξηρότητα και την ευαισθησία του δέρματος με τα λιπίδια που περιέχουν, αποτρέπουν τη διέλευση αλλεργιογόνων ουσιών στο δέρμα και επίσης αυξάνουν την αντοχή του δέρματος σε βακτήρια. Εάν αυτές οι προφυλάξεις δεν ληφθούν υπόψη, ενδέχεται να εμφανιστούν ρωγμές και αιμορραγία στο δέρμα.

Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα

Αυτή η πολύ κοινή δερματική ασθένεια? Εκδηλώνεται με ερυθρότητα, ξηρότητα, κιτρινωπή λιπαρή πιτυρίδα και κρούστα στο τριχωτό της κεφαλής, το πρόσωπο, τα φρύδια, τα άκρα της μύτης, τα αυτιά και τις γύρω περιοχές. Οι βλάβες αυξάνονται κατά τους χειμερινούς μήνες και με άγχος.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

Είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε μάσκα σε αυτήν την ασθένεια, η οποία είναι ένας τύπος εκζέματος που εμφανίζεται σε άτομα με λιπαρό δέρμα και είναι επιρρεπές σε υποτροπή. Η χρήση μασκών ή του κλειστού περιβάλλοντος στο δέρμα κάτω από τη γενειάδα στους άνδρες αλλάζει την ισορροπία των βακτηρίων και των μυκήτων στο δέρμα και επηρεάζει επίσης αυτό το έκζεμα ερεθίζοντας τον ιδρώτα κάτω από τη μάσκα. Μπορεί να απαιτείται φαρμακευτική αγωγή.

Ακμή

Υπάρχει αύξηση των βλαβών της ακμής λόγω της μείωσης των ηλιακών ακτίνων το χειμώνα, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στο σπίτι και αλλάζοντας τις διατροφικές συνήθειες. Στην πανδημία Covid-19, οι νέοι που μένουν στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, η κατανάλωση τροφίμων που αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα (σοκολάτα, λευκό ψωμί, πατάτες, χυμοί φρούτων στιγμής …), το άγχος και το άγχος μπορούν να προκαλέσουν αύξηση των αλλοιώσεων. Η μάσκα αυξάνει επίσης την ακμή λόγω του τριψίματος στο δέρμα και της υγρασίας από κάτω.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

Εάν η μάσκα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να αλλάζει κάθε 3 ώρες. Η συρραφή χαρτοπετσετών κάτω από τη χειρουργική μάσκα ή η επιλογή μίας μάσκας βαμβακιού διπλής στρώσης θα μειώσει τον ιδρώτα και την τριβή, έτσι ώστε να προληφθούν οι αλλοιώσεις. Η μάσκα υφάσματος πρέπει να πλένεται καθημερινά με τουλάχιστον 60 βαθμούς νερού, με ένα προϊόν καθαρισμού που δεν θα ερεθίσει το δέρμα και ξεπλύνετε καλά.
Κατά τη θεραπεία, χρησιμοποιείται ένα προϊόν πλύσης κατάλληλο για το δέρμα με ακμή, ένα μη λιπαρό ενυδατικό και δερματολογικά φάρμακα εάν είναι απαραίτητο. Ορισμένες κρέμες και συστηματικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ακμής μπορούν επίσης να στεγνώσουν το δέρμα και να προκαλέσουν ερεθισμό, στην περίπτωση αυτή, οι δερματολόγοι συνιστούν ειδικά καταπραϋντικά προϊόντα.

Rosacea (Ροζ Νόσος)

Rosacea (Rose Disease), μια δερματική ασθένεια άγνωστης αιτίας, η οποία επαναλαμβάνεται πρώτα στο πρόσωπο, και στη συνέχεια γίνεται χρόνια, με ερυθρότητα, αύξηση στα τριχοειδή αγγεία, βλάβες που μοιάζουν με την ακμή, φαγούρα και κάψιμο, αυξήσεις σε κρύο καιρό. Επιπλέον, η ξήρανση του δέρματος, κοντά στην πηγή θερμότητας, η χρήση ακατάλληλων χειρουργικών μασκών, στρες, πικάντικων ή ζεστών τροφίμων και ποτών μπορεί επίσης να επιδεινώσει την ασθένεια. Η δημιουργία ενός ζεστού και υγρού περιβάλλοντος κάτω από τη μάσκα μπορεί να προκαλέσει βλάβες διαταράσσοντας τη βακτηριακή ισορροπία στο δέρμα ή αυξάνοντας τον αριθμό των ενδοδερμικών παρασίτων. Με μηχανικό και χημικό ερεθισμό, το φράγμα του δέρματος σπάει και το pH του δέρματος αυξάνεται.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

Εάν είναι δυνατόν, τα προϊόντα κρέμας και μακιγιάζ δεν πρέπει να εφαρμόζονται κάτω από τη μάσκα. Δύο φορές την ημέρα πρέπει να πλένεται με ένα προϊόν που δεν θα ερεθίζει το πρόσωπο και πρέπει να εφαρμόζεται μια καταπραϋντική ενυδατική κρέμα. Τα τονωτικά, τα απολυμαντικά και η κολόνια με βάση το αλκοόλ πρέπει να αποφεύγονται και, εάν είναι απαραίτητο, θα πρέπει να αλλάξετε τα φάρμακα που συνιστά ο δερματολόγος.

Ψωρίαση

Η διαδικασία πανδημίας Covid-19 μπορεί επίσης να αυξήσει την αρνητική επίδραση στην ψωρίαση που προκαλείται από τη χειμερινή περίοδο, το στέγνωμα του αέρα, το στρες, τα φάρμακα και τις λοιμώξεις. Ειδικός Δερματολογίας Dr. Funda Güneri οι λόγοι για αυτό? συχνότερη επαφή με το νερό λόγω της υγιεινής, την επίδραση ξήρανσης των απολυμαντικών στο δέρμα, την ανάγκη εισόδου στο κοινωνικό περιβάλλον και το άγχος, εξηγώντας ότι «Τυπική μορφή παρατηρείται σε περιοχές όπως το τριχωτό της κεφαλής, το γόνατο-αγκώνα και η ψωρίαση που εκδηλώνονται με απολέπιση και εξάνθημα. Εκτός από τα φάρμακα που δίνονται από τον ιατρό της δερματολογίας, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη φροντίδα του δέρματος, ειδικά το χειμώνα. ” λέει.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

Το γεγονός ότι το προϊόν ντους που χρησιμοποιείται στο μπάνιο είναι κρεμώδες, οι βλάβες δεν ερεθίζονται από το τρίψιμο και το σαπούνι κατά τη διάρκεια του μπάνιου και, εάν είναι δυνατόν, η εφαρμογή βάλσαμου ή λοσιόν που είναι αντιερεθιστική και φαγούρα μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά μετά το μπάνιο ηρεμεί την ενεργοποίηση της νόσου. Τα απολυμαντικά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε μέρη όπου δεν μπορούμε να φτάσουμε σε νερό και σαπούνι, και αν πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να ξεπλένουμε τα χέρια μας και να χρησιμοποιούμε ενυδατικά με την πρώτη ευκαιρία.

.Source